Politikk

Nabokommuner holder felles formannskapsmøte

Ordførerne og kommunedirektørene i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg inviterer til felles formannskapsmøte for storbyregionen.

Dette skal skje tirsdag 30. januar i Sandnes rådhus. Det opplyser kommunene i en pressemelding.

Målet med møtet er å få til et enda bedre samarbeid mellom de fire kommunene, for å styrke attraktiviteten som det tredje største storbyområdet i Norge.

– Målet vårt er at Nord-Jæren skal bli landets mest attraktive bo- og arbeidsmarkedsregion. Skal vi få til det, må vi jobbe sammen innenfor en rekke områder, sier ordfører i Sandnes, Kenny Rettore (H).

Ordfører i Sandnes, Kenny Rettore, synes det er viktig å satse på Vinterland og aktivitet i sentrum.

Samarbeid

Møtet arrangeres i forlengelsen av samarbeidet i storbyregionen som startet 1. januar 2021.

Den gang var det Stavanger, Sandnes og Solas som gikk inn i et prosjektsamarbeid for å samordne den regionale næringsutviklingen. Den nye organiseringen ble vedtatt i 2020 i etterkant av avviklingen av Greater Stavanger.

Kommunene i storbyregionen forpliktet seg til å stille med kompetanse, kapasitet og finansiering til felles prosjekter, gjennom sine årlige budsjettvedtak. Samarbeidet skulle være en pilotfase på to år, men på grunn av koronapandemien ble avtalen forlenget i ett år til ut 2023.

– Som avtalt er samarbeidet evaluert. Evalueringen og forslag til framtidens samarbeidsmodell skal legges fram til politisk behandling i 2024, heter det i pressemeldingen.


Mer fra Dagsavisen