Nyheter

Første spadestikk for 160 nye studentboliger tatt

Byggingen av 160 nye studentboliger ved Universitet i Stavanger er i gang. Målet er å bygge enda mer.

Elisabeth Faret, administrerende direktør i SiS, mener byggingen av de nye studentboligene sender signaler om at man «er på», og skal ta vare på studentene på Ullandhaug.

De nye studentboligene skal være innflyttingsklare til studiestart i august 2020. Da vil SiS ha til sammen 1554 boliger, og en dekningsgrad på 15,1 prosent.

– Ønsket til regjeringen er at vi skal ha en dekningsgrad på 20 prosent, så målet er jo å bygge mye mer her på Ullandhaug. Politikerne har som mål at vi skal ha 5000 boliger på Ullandhaug. Vi har startet, og vi har bygget masse allerede, og målet er å bygge enda mer, sier Faret til RA.

LES OGSÅ: Vil ha landets beste dyrevelferd

Fra parkeringsplass til et hjem

Utdanningsminister Iselin Nybø (V) og Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (V) tok det første spadestikket for de 160 nye ettromsleilighetene på UiS-campus i går. Det er på parkeringsplassen på Gosen, nordvest for UiS byggingen foregår.

– Hvis du er skikkelig god å kaste stein, så ligger disse studentboligene bare et steinkast fra universitet. Du kommer ikke nærmere campus enn det vi er nå. Man utnytter byggeplassen godt, og man gjør om en grå kjedelig parkeringsplass til noe som skal bli en samfunnsrettet og moderne studentby, sa utdanningsministeren i talen sin i forkant av spadestikket.

LES OGSÅ: Stor nedgang av hjemløse i Stavanger

– La bilen stå, ta kollektivt

Til høsten blir det 112 færre parkeringsplasser ved UiS, noe Terje Hetland, leder hos Velferdstinget i Stavanger, mener er en riktig prioritering.

– Vi har utrolige gode kollektivforbindelser som går fra Sandnes, Stavanger, Sola, og så videre til campus, da trenger vi ikke alle disse parkeringsplassene. Da kan vi utnytte dem til viktigere ting som studentboliger, sier Hetland til RA.

Han legger til at det er et overordnet mål at færre skal kjøre til UiS. Faret viser også til gode kollektivtilbud og oppfordrer studentene til å la bilen stå.

– Det er de områdene vi har å ta av. Det er klart at vi ønsker at studentene skal bruke mest mulig kollektiv og minst mulig bil. Vi bygger god sykkelparkering og godt sykkelopplegg rundt hele området, sier Faret.

Mer fra Dagsavisen