Norsk lekestue mot Kosovo - Risa scoret i debuten

En tidlig scoring slo an tonen da Norges U21-landslag slo Kosovo overbevisende 5–0 i Drammen mandag.

Martin Ødegaard og hans lagkamerater hadde kampen i jerngrep fra første stund og fikk en meget god start på EM-kvalifiseringen.

Ødegaard startet kampen i det norske angrepet, men det var Heerenveen-kollega Morten Thorsby som åpnet scoringsballet for Norges del. Kun tre minutter var spilt da han satte inn ledermålet med hodet etter et glimrende innlegg av Viking-spiller Julian Ryerson.

Celtic-spiller Kristoffer Ajer er omskolert til midtstopper, men er like fullt fortsatt målfarlig. Midtveis i første omgang doblet han den norske ledelsen etter et hjørnespark fra Martin Ødegaard.

Effektive Norge

Scoringen kom på Norges andre sjanse i kampen. Effektiviteten var det med andre ord lite å utsette på for landslagssjef Leif Gunnar Smerud.

Kosovo hadde muligheter til å redusere både før pause og i innledningen av annen omgang, men i stedet fortsatte det norske målshowet. Enklere ble ikke oppgaven for gjestene ved at midtstopper Besfort Kolgeci ble utvist åtte minutter etter pause.

Dommer Alex Troleis trakk opp det røde kortet etter at Martin Samuelsen ble felt på vei gjennom Kosovos forsvar.

Norges 3-0-scoring var signert Birk Risa og kom midtveis i omgangen. Köln-proffen startet selv angrepet ved å lure to motspillere, før han fant Morten Thorsby på høyrekanten. Innlegget fra Heerenveen-spilleren var strålende, og Risa kunne enkelt skli ballen i mål.

Innbyttermål

De siste ti minuttene på Marienlyst var det spill mot ett mål. Først la Rosenborg-spiller Erlend Reitan på til 4–0 etter med et vakker avslutning i krysset. Forarbeidet sto Odd-spiller Rafik Zekhnini for.

Både Reitan og Zekhnini hadde litt tidligere kommet inn som innbyttere.

Deretter fastsatte Stabæk-spiller Andreas Hanche-Olsen resultatet til 5–0 etter at Kosovos keeper hadde måttet gi retur på en heading fra Kristoffer Ajer.

For Kosovo-kaptein Bersant Celina ble det intet hyggelig gjensyn med norske fotballvenner. Unggutten valgte tidligere bort spill for Norge til fordel for å representere Kosovo.