Nyheter

Nå åpner den nye ølpuben

NAVN I NYHETENE: Gjengen bak Gulating pub har jobbet natt og dag i 13 dager, og fredag åpner endelig dørene.

Hvem: Ida Vika (31)

Hva: Ida Vika er daglig leder og barsjef for Gulating Pub, som åpner i Harry Peppers gamle selskapslokaler fredag.

LES OGSÅ: Her blir det ny ølpub

– Dere åpner Gulating pub i dag, hvordan blir det?
– Siden vi ikke var helt sikre på om vi skulle komme i mål, så blir det ingen stor ståhei. Det blir ingen store ting som skjer bortsett fra øl, øl og øl. Vi har 31 tappelinjer og alt fungerer, så jeg håper det kommer mye folk. Det er fortsatt et par småting som gjenstår, men det er deilig å endelig åpne for offentligheten.

– Hvor lenge har dere jobbet med å få alt klart?
– Vi overtok 1. juli, så vi har holdt på i 13 dager. Det har vært mye å gjøre, men vi har fått mange gode folk til å hjelpe oss. Dessuten har vi vært flinke til å planlegge: bardisken var klar, møbler bestilt og skjenkebevillingen i orden da vi flyttet inn.

– Hva er deres konsept som gjør at dere skiller dere ut?
– Vi er den puben med flest tappelinjer i Stavanger. I tillegg har vi også drinker, og alle rettigheter. Det blir en liten og intim bar, så vi blir kanskje litt koseligere enn andre plasser? Dessuten er det viktig for oss å profilere lokale bryggerier, siden dette er den første Gulating puben på vestlandet og i Stavanger.

LES OGSÅ: Lervig-øl kåret til Norges beste

– Men det blir ikke noe Ringnes hos dere?
– Nei, absolutt ikke. Vi har sikta oss inn på norske bryggerier og mikrobryggerier. Blant annet har vi øl fra Lervig, Jåttå Gårdsbryggeri og en del øl fra Gulating bryggeri, som ingen andre har.

– Blir det samme øl hos dere hele tiden, eller skifter dere ut?
– Vi har et par som er faste, men resten blir skiftet ut så fort det er tomt. Til sjuende og sist er det jeg som bestemmer hvilken øl som skal på.

– Så da blir det mye ølsmaking på deg?
– Ja, men det går helt fint. Jeg er utdannet ølkelner, så det er ikke noe problem. Jeg var også fungerende daglig leder på Hovmesteren bar, jobbet fem år på Holmen og tre år på Cardinal. Det var på Cardinal jeg virkelig forelsket meg i øl.

– Hvorfor tror du øl har blitt så populært de siste årene?
– Den amerikanske ølrevolusjonen startet på 80-tallet og har bare blitt større og større. Nå popper det opp bryggerier overalt i Norge også, og folk er blitt glad i å brygge hjemme. Så vi er kanskje inne i vår egen ølrevolusjon nå.

LES OGSÅ: Ny restaurant: Mat og øl På Kornet

– Hva gjør deg lykkelig?
– Godt selskap.

– Hvem var din barndomshelt?
– Tante H, min søster/filletante/barnevakt som var den kuleste jeg visste om. Og som fortsatt er den kuleste jeg vet om.

– Hva gjør du når du skeier ut?
– Da lager jeg altfor mye mat, spiser altfor mye og kollapser på sofaen. Helst disker jeg opp med stroganoff eller gryterett.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?
– Jeg ville helst ikke stått fast i heisen i det hele tatt.

LES OGSÅ: Lite og lokalt øl får gavepakke

Mer fra Dagsavisen