Stavanger

Meling røvet poeng og hysjet mot Viking

Viking–Stabæk 2–2. Viking var klart best, spesielt i andre omgang, men klarte kun 2–2 hjemme mot Stabæk søndag. Laget ledet 2–1, men Stavanger-gutten Birger Meling utlignet med et fantastisk frispark. Etterpå feiret han ved å hysje mot Viking-benken. Hvordan kampen var kan du se under.

Bilde 1 av 3

Meling erkjente overfor TV2 at scoringen betød mye for ham like etter kampen.

Det var litt ekstra spesielt. Jeg må innrømme det, sa spilleren som ikke ble satset på av Viking for noen år siden.

Han beskriver frisparkperlen slik:

Jeg konsentrerte meg kun om å få ballen over muren. Da trenger du ikke så mye fart, sier han.

Meling ville ikke si så mye om at han hysjet mot Viking benken og fansen etter scoringen. Det var likevel ikke vanskelig å se at det var klar beskjed om at klubben gjorde feil da de vraket ham.

Folk får tolke det som de vil, sa backen.

Hvordan kampen forløp kan du se under på vår live:

2.omgang:

93 min.: Da er det slutt på stadion. Stabæk og Meling raner med seg ett poeng. Dette skulle Viking tatt!

91 min.: Gedigen mulighet for Adegbenro. Kommer alene gjennom. Keeper stanser ham, men gir retur. Den setter han i nettveggen. Det var nok sjansen dere fikk Viking!

90 min.: Lagt til tre minutter.

89 min.: Stabæk får corner. Ender i en ny corner samtidig som overtiden begynner.

87 min.: Viking sliter med å spille seg til gode sjanser mot et dypt Stabæk nå.

84 min.: Stabæk tar ut Mehmeti. Sebastian Pedersen på 17 kommer inn. Hos Viking går Zymer Bytyqi inn for Aasheim.

84 min: Nilsson får gult for å lage frispark i god posisjon for Viking nede ved kanten.

83 min.: Viking har ballen mye og virker veldig interesserte i å spille seg til sjansene som kan gi et vinnermål. Stabæk ligger dypt og venter på en kontring.

80 min.: Stabæk med bytte. Nije ut og Omoijuanfo inn.

78 min. Gult kort til Skjønsberg. For å stanse en overgang.

77 min.: Målscorer Pedersen forlater banen. Inn med Mathias Bringaker for Viking i jakten på et vinnermål.

76 min.: Meling tråkler til seg et frispark ute på kanten. Han er het nå. Frisparket ender opp i null og niks.

72.min: 2-2. Viking lager et unødvendig frispark 22 meter fra mål. Birger Meling skritter opp og sender ballen mot krysset. Frisparket er ikke utagbart for Iven Austbø, men han får bare fingertuppene på den.

61.min: MÅÅÅL. Viking har snudd kampen. Patrick Pedersen er målscorer, med istt første mål på Viking stadion. Kristoffer Haugen blir spilt fri på venstresiden, slår et innlegg inn i boksen og der dukker målsniken Patrick Pedersen opp. Dansken er først på ballen og styrer den i mål via keeper.

60.min: Ny sjanse for Viking, og nok en gang ved Adegbenro. Nigerianeren går rett på et ryggende forsvar, og brenner av fra 20-25 meter, men skuddet går over og utenfor.

58.min: Viking er farlig frempå igjen, og denne gangen er det Adegbenro. Skimmeland Aasheim er i offside, men markerer at han ikke er interessert i ballen, som da går ut til Adegbenro. Han setter fart på rett frem og presser frem et skudd fra ganske trang vinkel. Skuddet går under keeper Mandè, og spretter langs målstreken og utenfor.

51.min: MÅÅÅL. Viking utligner til 1-1. Samuel Adegbenro befinner seg plutselig alene med keeper, men setter ballen svakt midt på Mandè, som gir en retur. Den plukker Pedersen opp, men også det skuddet redder Stabæk-keeperen. Men det tredje forsøket klarer han ikke redde, da Skimmeland Aasheim setter inn sitt første mål for klubben.

48.min: Viking får en brukbar mulighet nesten med en gang. Danielsen slår et frispark som detter ned i beina på Adegbenro, men nigerianerens avslutning blir dyttet over tverrligger av Mandé. Corneren ender til slutt opp i ingenting.

46.min: Vi er i gang igjen her på Viking stadion.

1.omgang:

45.min: Der var det pause. En meget dårlig omgang av Viking det her, og det ble ikke spesielt mye bedre av at Iven Austbø forærte Stabæk ledermålet. Det er ingen vilje og råskap ute på banen for øyeblikket, og Stabæk har ganske god kontroll.

45.min: Lagt til minimum ett minutt. Stabæk kommer til en gore skuddmulighet ved Agon Mehmeti, men skuddet går et lite stykke utenfor.

44.min: Kjell Jonevret er tydelig frustrert på sidelinjen og maner spillerne sine frem i banen. Det blir veldig mye trilling av ball, og lite direkte Viking-spill. De gangene laget har prøvd å slått langt har Stabæk stort sett hatt god kontroll.

38.min: Ny corner for Viking, og denne gang slår Danielsen corneren inn i feltet. Mande plukker den greit.

35.min: Viking roper på straffespark da Michael Haukås header ballen i hånden på en Stabæk-forsvarer. Headingen kom fra kloss hold, og det var vanskelig for Stabæk-spilleren å gjøre så mye med situasjonen. Men det er tydelig hva folk på stadion mener ihvertfall.

30.min: MEGATABBE av Iven Austbø gjør at Stabæk tar ledelsen. Asante blir spilt nydelig igjennom Viking-forsvaret, men Austbø når ballen før den lynraske kantspilleren. Men på finurlig vis spretter ballen over luggen til Austbø, som dermed gir assist til Assante som bare kan spassere ballen i mål. 0-1 der altså.

27.min: Andre Danielsen med et innoversving frispark. Stabæk-forsvaret vinner den hodeduellen, men Viking får tilbake ballen. Den blir slåutt ut på kanten igjen mot Danielsen, som header den inn igjen i feltet. Der er Patrick Pedersen nære på ved å gi Viking ledelsen, men selv om dansken strekker seg så lang han er klarer han bare å styre den utenfor målet til Sayouba Mande.

20.min: Viking får corner, og Danielsen prøver seg på en merkelig variant. Slått lavt mot Pedersen som ikke får kontroll på ballen, som havner hos en Stabæk-spiller. To bevis på elendig cornerutførelse der på to minutter.

18.min: Ernest Asante skyter, via to Viking-forsvarer, og ut til corner. Det er en kort corner som Viking bryter, før de setter i gang en kontring. Uten resultat.

15.min: Stabæk har kommet mer med i kampen, og ballinnehavet har jevnet seg betraktelig ut. Nå minner det om en god gammeldags Tippeligakamp, der begge lag triller ball og prøver å skape noe. Uten å få det helt til.

9.min: Abdisalam Ibrahim blir liggende etter en duell på midten, mens Stabæk fosser i angrep. Ballen ender til slutt opp hos Giorgi Gorozia som setter den like utenfor stolpen til en Austbø som står fast i bakken og ser på.

5.min: Viking har vært aggressive fra start mot Stabæk, og har hatt mye ball i innledningen på kampen. De hadde en corner som ble greit klarert av Stabæk-forsvaret, men ellers har det vært mye trilling av ball.

1.min: Viking tar avspark ved Patrick Pedersen, og vi er i gang her med kampen som avslutter runden.

Før kamp:

Abdisalam Ibrahim måtte stå over Rosenborg-kampen med karantene, men er tilbake igjen for å møte Stabæk i dag. Midtbanemannen synes det var kjedelig å stå over mot trønderne, og skal gjøre sitt for å bringe tre nye poeng hjem til Viking stadion i kveld.

Hjemmeformen til Viking har nemlig ikke vært den beste, da laget har tre seire og fire tap så langt i sesongen. Laget har bare scoret sju mål på de ni hjemmekampene til nå, og har bare motstander Stabæk bak seg på den listen.

Som Viking har også Stabæk både scoret mer og tatt langt flere poeng på bortebane denne sesongen, så får vi se om det er Viking eller Birger Meling som får med seg alle poengene i dagens kamp.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Julian Ryerson, Karol Mets, Michael Haukås, Kristoffer Haugen – Abdisalam Ibrahim, André Danielsen, Björn Daniel Sverrisson – Tor André Skimmeland Aasheim, Patrick Pedersen, Samuel Adegbenro.

Benken: Pål Vestly Heigre, Claes Kronberg, Zymer Bytyqi, Per Magnus Steiring, Usman Sale, Mathias Bringaker, Stian Michalsen.