Lura videre etter snuoperasjon – Hinna slo Madla på straffer

En utvisning på en Klepp-spiller like før pause i første ekstra omgang ga Lura den livlinjen de trengte. Med tre mål i andre ekstraomgang sikret Lura seg videre avansement i cupen, mens Madla røk ut på straffer etter å ha ledet to ganger mot Hinna.

Klepp tok i mot Lura til kvalifiseringrunde til NM torsdag kveld, og kampen skulle bli av den høydramatiske sorten. Hjemmelaget tok ledelsen etter 13 minutter da Erik Hatteland scoret for vertene, noe som gjorde at stillingen også var 1-0 til pause.

Klepp-utvisning avgjørende

Etter drøye timen fikk Klepps Hugo Waaland et gult kort som skulle vise seg å bli skjebnesvangert, før Lura utlignet i det 72.minutt ved Jules Sambou. Det gjorde at lagene måtte ut i ekstraomganger, der vertene Klepp startet best da Arve Gimre ga hjemmelaget ledelsen fem minutter ut i første ekstraomgang.

Mot slutten av omgang pådro så Hugo Waaland seg sitt andre gule kort, noe som betød at Lura hadde hele den andre ekstra omgangen på å kjempe seg inn igjen i kampen på. Det klarte Lura til gangs, da laget først utlignet ved Alf Jacob Aano i det 110.minuttet. To minutter senere tok bortelaget ledelsen 2-3 da Michael Bekke fikk drømmetreff på volley fra 25 minutter. Det gjorde at luften gikk ut av Klepp-ballongen, som gjorde at Aano ble tomålsscorer og fastsatte sluttresultatet til 2-4 i det 118. minutt.

– Vi hadde noen dårlige opplevelser i de siste to kampene, og spilte med litt mer kynisme i dag. Jeg synes vi var det beste laget, selv om vi gikk til pause med Klepp-ledelse. Jules scoret for oss i andre omgang, før ekstra omgangene startet med at vi ga vekk 2-1 målet etter slett forsvarsspill. Men da Klepp fikk en mann utvist bestemte vi oss for å la ballen gå på ett og to touch for å slite ut Klepp og det fungerte. Etter at vi utlignet gikk futten litt av Klepp, forteller Lura-trener Øystein Elvestad til RA.

Madla røk ut på straffer

Hinna tok i mot Madla til kvalifiseringskamp med en halv time senere avspark. Der tok Madla ledelsen gjennom et straffespark som Magnus Aasjord satte inn, før Fredrik Fossmark utlignet for Hinna etter 25 minutter. Det var også pauseresultatet, før Madla igjen tok ledelsen kvarteret før slutt.
Thomas Leidland ga bortelaget ledelsen med et langskudd, men i det de blåkledde skulle juble for avansement endte de opp med å score selvmål to minutter før slutt. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger også her, og der trakk hjemmelaget det lengste strået. Hinna tok ledelsen for første gang i det 99.minutt, da Mikal Mæle sendte hjemmelaget i ledelsen. Baard Ledaal utlignet i det 108. minutt for Madla, og dermed ble det straffer.
Der trakk Hinna det lengste strået, vant straffekonken med 4-1 og avanserte med det videre i cupen på bekostning av Madla.