Stavanger

Lørenskog i rygg på Oilers

Lørenskog gjorde kort prosess med Manglerud Star og er bare to poeng bak serieleder Stavanger Oilers før de to siste rundene.

Det var oppskriftsmessig at Lørenskog skulle ta tre poeng, men sifrene 9–1 vitner om at laget har blod på tann før serieinnspurten.

Oilers har igjen to hjemmekamper, mot tabelljumbo Kongsvinger lørdag og mot Vålerenga tirsdag.

SE HOCKEYSNAKKIS: Tabellen som får hockeybyen til å skjelve

Lørenskog gjester Lillehammer søndag og tar imot Stjernen tirsdag.

Manglerud Star dristet seg til å score først torsdag, men siden handlet alt om hjemmelaget. Alexander Larsson scoret to av Lørenskogs tre første mål og noterte også tre assist. Steffen Thoresen ble også tomålsscorer.

Vålerenga skaffet seg overtaket i den jevne kampen om tredjeplassen ved å slå Lillehammer 4–0. Martin Laumann Ylven og Rasmus Juell ordnet to måls ledelse i første periode, og den ble økt med to overtallsmål. Oslo-laget dominerte kampen og vant skuddstatistikken 44–25.

Frisk Asker er også med i kampen om plassene nærmest tetduoen. To raske mål av Mikkel Christiansen og Petter Kristiansen i siste periode vendte 2–3 til seier 4–3 mot Sparta.

Vålerenga er tre poeng foran Storhamar (som slo Oilers tirsdag), fire foran Frisk Asker og Lillehammer.

Tabelljumbo Kongsvinger ga Stjernen hard kamp om poengene og sikret sitt sjette poeng for sesongen da Daniel Tranavsky utlignet til 4–4 bare 25 sekunder før slutt. I forlengningen avgjorde Viktor Backman til 5–4 for Stjernen.