LIVE fra 19.00: Vinner Oilers sin åttende på rad?

Markus Søberg mot broder Steffen. Oslo mot Stavanger. Øst mot vest. Det var duket for et oppgjør i særklasse i Jordal Amfi i kveld. Det ble det - men det endte også med tap for Pål Gulbrandsens menn.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på

Viktige hendelser:

3. periode:

20 min: Der er det over! Vålerenga slår Stavanger Oilers med 2-1. Oilers går dermed på sitt første tap i seriespillet i år. Den svir, spesielt når prestasjonen var såpass svak som i kveld. Vi er straks tilbake med reaksjoner!

19 min: 30 sekunder, Oilers med pucken. Kissel til CDA, men pucken slås unna!

19 min: 1 minutt igjen! Holm forlater buret, Oilers med en ekstra mann.

18 min: Oilers i egen sone. Prøver å bygge angrepsspillet, men pasningene sitter ikke. VIF bryter, men kontringene ebber ut i intet.

17 min: Bare 02:45 igjen!

17: Kissel, Kristiansen og Søberg inne offensivt for Oilers nå.

16 min: Mostue i tverrligger! Flott Oilers-spill, før Mostue får sjansen ute til høyre. Pang i aluminiumet. Litt stopp nå, dommer er ute for å se på Mostues skudd i reprise. Den var aldri inne, sier dommer til slutt.

15 min: Nå begynner flere spillere å merke kjøret. Pasningene ikke like presise som midtveis i perioden. Oilers har fem minutter å socre på!

13 min: Soares scorer, men scoringen annuleres for håndpasning fra Kristiansen.

12 min: Ingen tvil - det betyr enormt mye for alle i Oslo å slå Oilers hjemme. Publikum reiser seg fra setene, med åtte minutter igjen å spille.

11 min: MÅÅÅL. 2-1. Martin Lauman Ylven gjør det for VIF! Lindström mottar pucken sentralt, og finner Ylven med en fantastisk pasning. Ylven avanserer, og smeller pucken mellom beina på Holm. Hva nå, Oilers? Kan det gå mot det første tapet for sesongen?

10 min: Søberg setter turboen på for Oilers, kommer mot storebror Steffen, som redder fint nede langs isen.

9 min: Vi er snart halvveis i den 3. perioden. Ingen mål så langt, og vi er fortsatt på 1-1.

8 min: Ylven med skudd for VIF, Holm går til sin venstre side og tar pucken! Kampen åpnet seg plutselig her.

8 min: Kristiansen kommer, og skyter via tverrligger og over vantet!

8 min: Kommentatorens forbannelse! VIF får en stor mulighet med skudd på kloss hold, men Holm redder for Oilers.

8 min: Kampen har dalt kvalitetsmessig. Ingen av lagene skaper det helt store.

5 min: Det bølger fram og tilbake i Jordal Amfi. Både hjemmelaget og Oilers vil ha alle poengene i kveld, men kan Oilers' åpenbare kvalitet gjøres om til den avgjørende scoringen?

4 min: Kristiansen kommer mot mål sammen med Salsten, mot bare én VIF-back. Kristiansen holder litt for lenge i pucken, og Salsten får aldri avsluttet ordentlig foran kassa.

2 min: TV-kommentatorene mener det er godt med folk på Jordal i kveld, gitt høstferie på Østlandet.

1 min: Der er den siste spilleperioden i Jordal Amfi igang. Får vi en avgjørelse, eller blir det overtidsspill?

2. periode:

20 min: Perioden ebber ut uten flere store hendelser. 1-1, og da har vi fått scoringer og familiedrama i Jordal Amfi. Keeper på VIF, Steffen Søberg, reddet straffen til Oilers' Markus Søberg, før lillebror slo til. Han sendte Oilers tilbake i kampen, etter at Ahlholm hadde gitt VIF ledelsen like før.

18 min: Oilers er fulltallige, Tangen Henriksen tilbake på isen.

17 min: Da står det 1-1 på resultattavlen, og 1-1 i straffemisser så langt.

17 min: Holm redder! Fortsatt 1-1! Skuddet går rett på Holm, Lindstöm forsøkte å legge pucken mellom beina på keeper. Den gang ei!

17 min: Det er Lindström mot Holm..

17 min: Solberg tar pucken med hånda i målgården, straffe til VIF! Legger seg på pucken og tar den med hansken, Solberg.

16 min: Tangen Henriksen får to minutter. Rasmus Juell blør i ansiktet, Tangen Henriksen får to minutter for boarding.

16 min: Bare en solid inngripen fra Øksnes hindrer ny Oilers-scoring!

15 min: Holms mål ute av stilling igjen, og igjen viser tv-bildene at Holm dytter målet med skøyten. Det både bues og pipes fra Oslo-folket.

14 min: Kalabalik foran Søberg i VIF-buret, før målvakten får tak i pucken til slutt. Oilers går for ledermålet nå!

13 min: Søberg har dermed tangert Tommy Kristiansens syv mål så langt i GET-ligaen. De to er ligaens toppscorere.

12 min: MÅÅÅL! 1-1, og det er Søberg som gjør det! Men her blir det videodømming, mistenkes spark i pucken fra Soares. TV-bildene virker klare. Den pucken slås i mål, den sparkes ikke. Målet står, Oilers utligner!

11 min: VIFs Søberg redder straffeslaget, og vi er fortsatt på 1-0!

11 min: Oilers' Søberg tas på vei gjennom, like etter at broren har gjort en feberredning. Høy dramatikk, og nå kan det utlignes..

11 min: Kjemperedning av Søberg! Men så blir det straffeslag! Søberg mot Søberg!

10 min: Oilers klarer seg både i tre og fire mot fem. Knallbra jobbet av Gulbrandsens menn.

10 min: Fem mot fire nå i 20 sekunder.

9 min: Oilers står opp med sine tre mann, og hindrer VIF i å score. 20 sekunder igjen av fem mot tre-perioden...

8 min: Oida, der ryker Rokseth også. Vålerenga med fem mot tre i 1 minutt og 29 sekunder.

8 min: Så er de igang igjen, Kristiansen og Øksnes. Hamrer løs på hverandre. Kristiansen hisser på seg hjemmepublikummet. Begge spillerne må sette seg i fryseboksen.

6 min: MÅÅÅL. 1-0. VIF i føringen. VIFs Rasmus Ahlholm går rundt Oilers-buret og smeller pucken via Holms skulder og i mål. Hvordan takler Pål Gulbrandsens gutter dette?

5 min: Svært hurtig tempo i innledningsminuttene av den andre perioden. Felles for begge lag er at ingen får avsluttet ofte nok på mål.

3 min: Kristiansen inn foran, og det er millimeter om å gjøre at Soares gjør 1-0!

2 min: Der er VIF fulltallige, etter en kanonade med skuddforsøk mot VIF-buret. Fortsatt målløst i Jordal Amfi.

1 min: Vi er igang, og Oilers starter i overtall i et minutt.

1. periode:

20 min: Det er de første 20 minuttene over i Jordal Amfi. Tett og jevnt, uten de helt store mulighetene. Begge lag jobber steinhardt, men glimter sjelden helt til. Noen store defensive Oilers-blemmer må lukes bort, blant annet kunne Humphries gitt VIF en gavepakke midtveis i perioden, med en kjempemiss av en pasning i egen sone.

19 min: Alle tre Oilers-scoringer mot Kongsvinger sist kom i overtallsspill.

19 min: Interference blåses på Bråvold, som får to minutter. Da avslutter Oilers perioden i overtall, dagens første. Sitter 1-0 før pause?

17 min: Ganske underholdende, når Kristiansen og Øksnes følger hverandre i en kampdans i over et halvt minutt. Klasker sammen flere ganger. Spillet foregår rundt dem hele tiden. Virker som begge glemmer at de må spille hockey!

16 min: 5-4 i favør Oilers når det gjelder skudd så langt.

15 min: Vålerenga styrer spillet. Kommer rundt mål og legger farlig inn foran ved flere anledninger, men uten resultat så langt.

14 min: Oilers kommer to mot en, Salsten avslutter. Holdes av Søberg, som har stått glimrende.

13 min: Thomas Olsen med håndleddsskudd for VIF, men Holm er med på notene.

11 min: Så ryker Kunes på en tominutter for holding.

11 min: Knutsen for VIF og Kristiansen barker sammen foran VIFs målgård. Solid nakkegrep fra VIfs Knutsen, men det roer seg kjapt.

11 min: Ahlholm er kvikk på venstrekanten, og kommer mot mål. Får en del press på seg, før han skyter i fart. Holm redder, gir en liten retur, men kaster seg over pucken like etter. Bra takter nå av Vålerenga. Oilers med flere slurvete situasjoner defensivt.

10 min: Bølger fram og tilbake nå. Lindström og Kissel med skuddmuligheter for hvert sitt lag, men gode redninger fra begge målvakter.

8 min: Der sitter angrepsspillet til Oilers! Van Guilder mottar en god pasning i midtsonen, vender opp og finner Markus Søberg til høyre, som passer rett tilbake på første. Van Guilder skyter rett på Steffen Søberg, som holder.

7 min: Stygg feilpasning fra Humphries, ut i ingenmannsland, hvor en VIF-spiller får skyte helt umarkert og upresset. Fin redning av Holm.

7 min: Målet til Holm ute av stilling, noe han selv er skyld i. Piping fra enkelte.

6 min: Nesten helt stille i Jordal Amfi. Snart skal arenaen rives, og det spørs om det ikke er noe de fleste her gleder seg til. Falleferdig og kaldt, meldes det.

5 min: VIF står høyt i press, prøver å stresse Oilers til å gjøre feil. Til slutt klarer Oilers å spille seg ut.

5 min: Ahlholm skyter fra svært skrå vinkel, aldri farlig, men Holm holder.

4 min: Lindström, mannen med VIFs gullhjelm som poengkonge, skyter etter en fin pasning gjennom fra Nordin. Høyt over via Rokseths kølle.

3 min: Hoff til CDA som skyter på første, Søberg redder igjen! Muligheten kommer etter en feil av en VIF-back. Slike feil kan komme til å koste dyrt i kveld.

2 min: Kissel kommer seg fri og skyter, rett på Søberg som gir retur ut mot høyre.

1 min: Glisne tribuner i Jordal Amfi i kveld. Trist for tv-publikummet, trist for VIF som klubb at det ikke dras flere på kamp.

1 min: Der er vi igang, og det er Oilers ved Soares som vinner droppen.

Før kampen:

Oilers nyervervelser Magnus Hoff, Eirik Salsten og Markus Søberg har én ting til felles: De har alle spilt for Vålerenga, følt at de ikke ble satset nok på, og dratt videre til nye klubber.

Nå er alle tre i Stavanger Oilers, som reiser til Oslo stinne av selvtillit, etter syv strake seire i GET-ligaen.

Vålerenga har slitt under sin nye trener Roy Johansen. Tre seire, to etter spilleforlenging, og fire tap lukter det ikke medaljer av på Oslo øst.

Oilers har 20 poeng av 21 mulige, Vålerenga har åtte.