Stavanger

Høyere omsetning i høy prisklasse:– Stadig flere kjøper luksus

Mange av byens meglere har nå dyre objekter ute for salg. De forteller om noe bevegelse i markedet.

Bilde 1 av 2

En rask undersøkelse viser at eiendomsmeglerne i Stavanger- området har et rikelig tilbud for dem som ønsker å investere i boliger med høy prisklasse.

Daglig leder Eirik Huus ved Huus Eiendomsmegling forteller at det i dag foregår hyppigere salg av boliger som er priset fra ti millioner kroner og oppover.

– Omsetningsstatistikken viser klart at det selges og kjøpes flere boliger i denne prisklassen enn tilfelle var to år tilbake, sier Eirik Huus til RA.

Ting tar tid

Selv om det avhendes flere boliger nå betyr ikke det nødvendigvis at salgene er enklere å gjennomføre.

– Mennesker som kjøper bolig i prisklassen fra ti millioner og oppover kan være selektive, og det finnes store prisforskjeller i markedet. Erfaringen tilsier at det kreves en del arbeid for å selge unna disse objektene. Det hender selvfølgelig at enkelte forsvinner kjapt. Kjøpere i denne prisklassen har ofte bestemt seg på forhånd, sier Huus.

Selv om kjøpergruppen har bedre råd enn majoriteten av befolkningen spiller de samme faktorene inn i vurderingene.

– Det nytter ikke med en god adresse. Kjøperne vurderer ofte mulighetene for å gjøre endringer på eiendommene. Tomt, hage og utsiktsforhold teller også i denne kategori bolig, sier Huus.

Må treffe

Kay Stian Espeland i Proaktiv, som har to leiligheter til nærmere 20 millioner for salg, må jobbe på en spesiell måte.

– Det handler litt om å treffe de riktige menneskene. Vanligvis tar vi kontakt i forkant med kjøpere vi vet er ute etter leilighet eller enebolig i denne prisklassen. Samtidig merker vi en generell økende interesse, forteller Kay Stian Espeland.

Erlend Haglund ved Eiendomsmegler1 har for tiden et salgsobjekt i Eiganesveien 75 ute for salg. Prisantydningen for det 345 kvadratmeter huset er satt til 15 millioner kroner.

– Slike objekter er noe spesielle. Nå er det ikke slik at dette markedet har eksplodert, men det finnes likevel en positiv bevegelse, sier Haglund.

Mer fra Dagsavisen