Heroisk sluttspurt sikret Madla-poeng

Madla lå under 3-0 og 4-2 med to minutter igjen av ordinær tid, men to mål på to minutter sørget for at blåtrøyene kunne ta med seg et sterkt bortepoeng hjem. Samtidig ble det tap for Lura og Viking 2.

Express tok ledelsen allerede etter ti minutters spill i hjemmekampen mot Madla, og beholdt ledelsen til pause. Fem minutter ut i andre omgang økte hjemmelaget til 2-0, og da Marius Bruun Henriksen satte inn 3-0 med 18 minutter igjen å spille var det lite som tydet på at Madla skulle få med seg noe fra lørdagens kamp.

Jesper Lindhardsens reduseringsmål i det 76. minutt tente et lite håp, som ble sterkere av ytterligere et reduseringsmål av Magnus Bjørnsen i det 86. minutt. Men da Express økte til 4-2 ved Steven Cardozo minuttet etter så alle poengene ut til å bli værende på Fevik stadion.

Madla ville det imidlertid annerledes, og gjorde som Express ved å redusere til 4-3 gjennom Christoffer Talge i det 89. minutt. På overtid ble Jakop Storhaug bortelagets store helt, da han satte inn utligningsmålet som gjorde at Madla fikk med seg poeng hjem i bagasjen.

Braktap for Lura

Fullt så bra gikk det ikke for Lura som besøkte serieleder Fløy. Hjemmelaget sikret seg raskt en 2-0 ledelse før det første kvarteret var spilt, og plusset på to til de siste minuttene inn mot pause. Magnus Ask Mikkelsen, Johan Naglestad og Dardan Dreshaj (2) scoret før hvilen.

I likhet med Sola-trener Arturo Cleveland foretok Lura-trener Øystein Elvestad et trippelbytte i pausen. Men det ga ikke like god uttelling som det gjorde for Solas del, da Fløy scoret andre omgangens eneste mål tre minutter etter pause.

Lura blir med det liggende poenget over Staal Jørpeland, som ligger på den første nedrykksplassen med en kamp mindre spilt.

Nytt tap også for Viking-rekruttene

Tidligere på dagen møtte også Viking-rekruttene med Kristian Novak på banen Halsen på bortebane. Igjen havnet et lag fra regionen kjapt under med to mål, da Halsens Jon Jarbekk og Christer Smith sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget etter 16 minutters spill.

Den stillingen holdt seg til pause, før Tobias Hem økte til 3-0 for hjemmelaget. Liban Abdi sørget for et trøstemål til Viking-rekruttene med sin scoring i det 73. minutt, før hjemmelagets Brahian Mosquera ble utvist ti minutter før slutt. Flere mål ble det ikke, og dermed ble det et nytt tap for Thomas Pereira og hans menn.

Etter dagens runde gikk altså Sola forbi Madla og Tønsberg til fjerdeplass, mens Madla falt ned til femteplass. Viking ble passert av Halsen og ligger på åttende.

Tabellen og kampfakta fra alle lørdagens kamper finner du her.