Nyheter

Her spiser du best på Gladmat

Vi har spist oss gjennom 30 retter til 30 kroner. Sjekk hvilke som får terningkast 6!

Bilde 1 av 31

6

Fisketorget

Hva: Sterling-kveite «Escabeche», laget på pasjonsfrukt, jalapeños og mynte, serveres med aubergine, søtpotet og koriander.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Er det årets beste smårett på Gladmat? Herlig balanse mellom kveiten og resten av ingrediensene. Deilig syre. Fint presentert i pappbolle.

Fisketorget: Sterling-kveite «Escabeche», laget på pasjonsfrukt, jalapeños og mynte, serveres med aubergine, søtpotet og koriander.

Gaffel og Karaffel

Hva: Sashimi av norsk laks, miso, sesamfrø og nori.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Det er ikke uten grunn norsk laks er en ekstremt ettertraktet vare internasjonalt. Rett og slett knallgodt, perfekt balanse. Fint presentert.

Gaffel og Karaffel: Sashimi av norsk laks, miso, sesamfrø og nori.

Grøtbar

Hva: Hirsegrøt med med sukker, kanal, skogsbær, syltetøy og kokosmasse.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Økologisk, vegansk, laktosefri, glutenfri. Hvordan Grøtbar i det hele tatt har funnet ingredienser til å lage så god grøt, er et lite mysterium. Flott konsistens, god porsjon. Serveres både varm og kald.

Grøtbar: Hirsegrøt med med sukker, kanal, skogsbær, syltetøy og kokosmasse.

Tango

Hva: Østers naturelle med yoghurt og fermentert agurkvinaigrette.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Det er få råvarer som bringer fram følelsen av sjø og sommer på samme måte som østers. Flott presentert, knallgod kombo med agurkvinaigretten.

Tango: Østers naturelle med yoghurt og fermentert agurkvinaigrette.

Noodle Noodle

Hva: Crispy noodle bowl.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: I en bolle ligger et salatblad som er fylt med svinekjøtt, vårløk, koriander sammen med sprø peanøtter og sprø nudler. Rett og slett kjempegodt.

Noodle Noodle: Crispy noodle bowl.

Fish & Cow

Hva: Lettrøkt kamskjell med kaviar og diverse tilbehør.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Lettrøkt kamskjell med brunet smørmajones og avrugakaviar, syltet agurk, eple og fritert surdeig. Herlig nesten rått kamskjell med superdelikat tilbehør og i det hele tatt en svært bra smaker. En av festivalens beste retter.

Fish & Cow: Lettrøkt kamskjell med kaviar og diverse tilbehør.

5

Skattkammeret Suldal

Hva: Potetkake med auremousse laget av aure fra Suldalsvatnet og urter.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Nydelig konsistens på auremoussen. Originalt innslag, og ikke minst flott bruk av norske råvarer. Fint presentert, god potetkake.

Skattkammeret Suldal: Potetkake med auremousse laget av aure fra Suldalsvatnet og urter.

Meny

Hva: Grillet sandwich med chorizo, ridderost, avokadokrem, koriander og syltet rødløk.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Meny har for vane å levere varene under Gladmat, det gjør de i år også. Akkurat passe stekt stekt brød, gode smaker. Kjapp og lettspist mat for den sultne.

Meny: Grillet sandwich med chorizo, ridderost, avokadokrem, koriander og syltet rødløk.

Mexico

Hva: Har tre gladmatretter på menyen der alle er tacovarianter.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Taco med bete ble testet og den så veldig delikat ut. Fersk tortilla sammen med røkt rødbete, chips av pastinakk, koriander og spicy saus. God tortilla og i det hele tatt veldig godt.

Mexico: Har tre gladmatretter på menyen der alle er tacovarianter.

Zouq

Hva: Vegetarsamosa.

Pris: 30 kroner

Vurdering: Relativt stor samosa som er trekantet frityrdeig med grønnsakfyll servert sammen med myntesaus. God og sprø frityrdeig sammen med smakfullt grønnsaksfyll og meget god myntesaus. Spicy og godt.

Zouq: Vegetarsamosa.

Sjokoladepiken

Hva: Hjemmelaget bringebærsorbet.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Middels kraftig rosa farge og lett og delikat og kremet i konsistensen. Nydelig smak av syrlige bringebær sammen med moderat sødme. Veldig godt.

Sjokoladepiken: Hjemmelaget bringebærsorbet

Pasha

Hva: En tynn pizza laget kalt lahmacun av pitabrød sammen med kjøttdeig og diverse grønnsaker.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Liten og delikat pizza godt kjøttfyll og gode grønnsaker. Spicy og god smak og i det hele tatt mye og god mat for 30 kroner.

Pasha: En tynn pizza laget kalt lahmacun av pitabrød sammen med kjøttdeig og diverse grønnsaker.

Bullock

Hva: Spicy kyllingsuppe.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Liten skål med suppe som har deilig smak av sitrus, koriander og kokosmelk. Gode kyllingbiter og biter av sitrongress og i det hele tatt veldig godt.

Bullock: Spicy kyllingsuppe.

Bondebåten

Hva: Coppaskinke og bresaola med tilbehør.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Coppaskinke servert med mandler og ramsløkmajones og bresaola sammen med ricotta og solbærvinagrette. Tørr og god coppa med veldig godt tilbehør. Mild bresaola som var utsøkt sammen med ricottaen og vinaigretten.

Bondebåten: Coppaskinke og bresaola med tilbehør.

Sabi

Hva: Skalldyrsalat.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Ikke det mest originale, men som vanlig veldig godt fra Sabi. Noe kronglete å komme til alt samtidig i det lille begeret, derfor litt vanskelig å spise skattdyr sammen med resten av salaten.

Sabi: Skalldyrsalat.

Malt & Pepper

Hva: Purkebrød med revet svineribbe.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Her har ribben ligget og godgjort seg i 12 timer. Her er det ølmerket Frydenlund som står bak, som har funnet en god kombo med sin egen bayer, dijon og syltede epler. Veldig god ribbe, godt brød.

Malt & Pepper: Purkebrød med revet svineribbe.

Hall Toll

Hva: Helbakt blomkål fra Brimse, toastede hasselnøtter fra Piemonte og hollandés.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Steingod blomkål, kremete og god hollandés. Veldig god harmoni i retten, men mangler det siste lille for å nå sekseren.

Hall Toll: Helbakt blomkål fra Brimse, toastede hasselnøtter fra Piemonte og hollandés.

På Kornet/The Shack

Hva: Pintxo som er rett på røkt oksebryst.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Sprøtt brød servert sammen med røkt oksebryst og bbq-saus og urtesalat. Herlig mørt og godt oksebryst sammen med gode smaker på tilbehøret.

På Kornet/The Shack: Pintxo, rett på røkt oksebryst.

Døgnvill

Hva: En minivariant av en burger i et skjell.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Liten burger servert brød, cheddar, rødbettemarmelade med bacon, sprø persillerot og lime og trøffelolje. Lekkert utseende. Meget bra sprø persillerot, god burger og godt tilbehør.

Døgnvill: En minivariant av en burger i et skjell.

4

Bøker & Børst

Hva: Guinesskake.

Pris: 35 kroner.

Vurdering: Teknisk sett hadde i Bøker & Børst en dedikert Gladmat-rett, men denne Guiness-kaken er absolutt verdt en test. Luftig kake, god peanøttsmak, fin topping. Mektig kake som passer fint til en kaffe i rolige omgivelser.

Bøker & Børst: Guinesskake.

Gådjå

Hva: Yetsom med linser, kikerter og grønnsaker.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Dette har etter hvert blitt en klassiker på Gladmat. Men det som tidligere var en helt enorm porsjon til 30 kroner, har blitt redusert til en mer normal størrelse. Gode smaker, men lite originalt.

Gådjå: Yetsom med linser, kikerter og grønnsaker.

La Chinata

Hva: Klippfiskboller med to sauser.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Frityrstekt boller med sprø skorpe og mild smak av klippfisk. God tomatsalsa med forsiktig koriandersmak og god rømmedressing som tilbehør.

La Chinata: Klippfiskboller med to sauser.

Samba & Grill

Hva: Spareribs uten bein.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Relativt stor tallerken med kjøtt som har fått et godt dryss med koriander servert sammen med yucca. Nokså mørt og godt kjøtt sammen med god og spicy saus og god smak av koriander.

Samba & Grill: Spareribs uten bein.

Kitchen & Table

Hva: Sweet and sour pulled duck.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: And servert på en liten tortilla sammen med ananas og ristede cashewnøtter og rå sjalottløk. Litt tam og smakløs and, men godt tilbehør.

Kitchen & Table: Sweet and sour pulled duck.

Los Tacos

Hva: Minitaco der du kan velge innholdet selv.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: God tacolefse med godt og spicy fyll. Litt trekk for tørr og smakløs kylling.

Los Tacos: Minitaco der du kan velge innholdet selv.

Hansen Hjørnet/Egget

Hva: Cevice av kveite.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Servert på et salatblad der meningen er at du skal få i deg maten med hjelp av å bite fra dette. Kveite med smak av sitrus og koriander som nok kunne ha fått litt mer behandling i form av sitrus. Godt, men litt tamt tilbehør, og det hadde ikke skadet å få en gaffel til å spise med.

Hansen Hjørnet/Egget: Cevice av kveite

3

MS «Sandnes»

Hva: Kongekrabbecocktail.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Her kunne det med fordel vært mer kongekrabbe, når navnet på retten er som det er. For så vidt greie smaker, men det hele føles litt tamt. Brødet smuldret opp av nærmest ingenting.

MS «Sandnes»: Kongekrabbecocktail

Kystvilt

Hva: Lompe, smørøst og villhjortspekemat.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Enkelt og grei spekemat i lompe. Ingenting ekstraordinært her, selv om kjøttet i seg selv er greit nok. Litt lite spekemat og smørøst i lompen. Burgeren til 110 kroner ser vesentlig mer fristende ut.

Kystvilt: Lompe, smørøst og villhjortspekemat.

Blå fristelser

Hva: Østers, pasjonsfrukt og bacon.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Når Tango serverer en østers i toppklasse, blir det tøft for denne retten å score høye terningkast. Dessverre ikke i nærheten. Den potensielt gode østerssmaken blir borte i rødløken og en generøs mengde salatblad.

Blå fristelser: Østers, pasjonsfrukt og bacon.

Amore Pizza

Hva: Pizzaslice med pepperoni, ost og tomatsaus.

Pris: 30 kroner.

Vurdering: Knallhard og kompakt bunn, nesten litt i overkant. Pluss for rikelig med pepperoni. Dessverre blir et pizzastykke som dette for kjedelig i denne sammenhengen.

Amore Pizza: Pizzaslice med pepperoni, ost og tomatsaus.

Mer fra Dagsavisen