Gregov så rødt da Viking tapte igjen

Debutant Ghislain Guessan ga Viking håp om en seier, men Carlos Grossmüller (2) og Flamur Kastrati sørget for nok et tap for de mørkeblå. Sime Gregov ble for øvrig utvist for laget som holder stø kurs mot Obos-ligaen. Hvordan kampen var kan du se under.

2. omgang:

93 min.: Slutt i Sandefjord. Viking med stø kurs mot Obos-ligaen. Nå har de et fjell å klatre her.

92 min.: Corner til Sandefjord. Blir ikke mye av den.

90 min.: Lagt til 3 minutter her.

89 min.: Det hyles på straffe. Sitasjon med Rodriguez som dyttes ned av Nordvik i feltet. Burde nok vært det.

87 min.: Viking har mer eller mindre gitt opp. Sandefjord har full kontroll på dette.

86 min.: Guessan ut. Bringaker inn for Viking.

85 min.: Olsen Solberg ut for Sandefjord.Erik Mjelde inn.

82 min.: Zymer Bytyqi inn for Usman Sale.

82 min.: Høiland meies ned av Christer Hansen som får gult kort.

81 min.: Viking kjører en overgang med en del folk. Innlegge fra Green renses unna.

80 min.: Ryerson lager frispark. Må passe seg for rødt her.

77 min.: Green med en fin ball til Høiland. Han spiller Sale inne i feltet, men han blir pakket inn.

76 min.: 3100 tilskuere.

75 min.: Høiland får ballen i en overgang, men kommer ikke gjennom. Mister fotfestet.

73 min. George Green får gult kort for en idiotisk takling bakfra etter et balltap.

71 min.: Viking får en overgangsmulighet, men pasningen fra Høiland blir for lang mot Jenkins.

69 min.: Kastrati ut for Sandefjord. Setter inn Facundo Rodriguez.

68 min.: Sandefjord snytes for en corner. Skudd fra Seck som går via Martinsen. Dommer Sigurd Kringstad debuterer på dette nivået og har vel vært ymse i kvaliteten.

67 min.: Viking evner ikke å skape noe framover med ti spillere på banen.

64 min.: Carlos Grossmüller ut for Sandefjors. William Kurtovic inn. Grossmuller alt annet enn fornøyd med det.

63 min.: Kronberg tas ut. George Green inn.

62 min.: Kronberg skal skyte fra distanse. Bommer på ballen.

59 min.: Da er det nok game over for Viking. Redd dette i realiteten er spikeren i kista for sesongen også. Dette ender ganske sikkert med nedrykk.

58 min. Mååål! 3-1. Kastrati setter straffen via hendene til Austbø og i krysset.

57 min.: Iven Austbø driter seg ut med et fryktelig utspill. Gregov tar beina på Storbæk på blank. Straffe. Gult kort til Gregov. Hans andre. Rødt kort.

54 min.: Det er ikke nok bevegelse og framdrift i Viking. Tidsspørsmål før George Green slippes løs tenker jeg.

51 min.: Nordvik gir til corner. Austbø tar den. Vil setter raskt i gang, men ingen bevegelse framme.

47 min.: Kort variant. Ryerson får ballen igjen. Dommer blåser. Ikke satt i gang. Ryerson skyter. Får gult kort. Er rasende. Hans femte i år. Må stå over neste kamp.

47 min.: Storbæk ligger nede. Viking fortsetter å spille. Får corner.

46 min.: Andre omgang i gang. Burchnall naturlig nok ikke fornøyd med baklengsmålene.

1. omgang:

45 min.: Pause.

45 min.: Kristiansund leder 3-0 mot TIL. Det betyr at Viking nå er sju poeng bak kvalifiseringsplassen. Det er ikke mange gode grunner til å holde igjen etter pause.

44 min.: Ebber mot pause i en effektivitetens omgang. Tre sjanser og tre mål totalt.

41 min.: Gregov må gi corner. Olsen Solberg header, men treffer ikke rent. Glir av pannen og går ut på siden.

40 min.: Høiland nære å heade en langball fra Kronberg gjennom til Guessan. Han hadde vært alene gjennom om det ikke var for en lang tå.

39 min.: Sandefjord med mye ball de siste par minuttene.

36 min.: Guessan har vist fram både fart, styrke og noen fine tekniske detaljer de siste minuttene.

32 min.: Ryerson kjemper godt og får et frispark på kanten av 16 meter. Innlegget klareres enkelt ut.

30 min.: Den 34-år gamle Liverød-importen Grossmüller har vært banens klare ener så langt.

28 min.: Mååål! 2-1! Carlos Grossmüller igjen! Stikkes gjennom på fem meter og skyter mellom beina på Austbø. Nok en gang svakt forsvarsspill. Jenkins jogger bare etter ham! Viking lekker som ei sil. Dette er tungt.

25 min.: Jonsson holder den innoverskrudde corneren.

25 min. God overgang fra Viking. Ryerson og Haugen kombinerer på kant. Ender i corner. Det er Viking normalt svake på...

22 min.: Kastrati dytter Martinsen inn i Austbø. Tumulter og krangel i etterkant. Her bør dommer gi gult til Kastrati. Ender med å gi det til Høiland og Storbæk for kranglingen i etterkant. Svakt!

21 min.: Seck header. Austbø holder den.

20 min.: Corner til Sandefjord. Dette er de normalt gode på.

18 min.: Viking må bli mer kyniske i minuttene etter at de har scoret. Får for ofte en i trynet. Hva med å slå mer langt i noen minutter?

17 min.: Mååål! 1-1! Carlos Grossmüller! Får ballen på kanten av 5 meter og skyter i lengste. Slett forsvarsspill av Viking.

16 min.: Seck på vei gjennom fra midtbanen. Gregov river ham ned og får gult. Kroatisk kynisme. Det der var farlig. Helt OK kort å ta.

14 min.: Mååååål! 1-0! Ghislain Guessan tar med seg ballen og skyter nede i hjørnet fra 18-20 meter. For en debut! Har Viking funnet sin frelser?

10 min.: Guessan går i offside ute på kanten.

9 min.: Viking presser relativt høyt nå.

7 min.: Grossmüller med tunnel på Tommy Høiland.

5 min.: Sale kommer til et flatt innlegg, men Sandefjord har kontroll.

3 min.: André Sødlund kommer seg inn bak Haugen og skyter over på volley. Halvfarlig.

1 min.: Andreas Nordvik blir taklet sent og bakfra. Er irritert ute ved sidelinjen, Vikings nykommer.

1. min.: Da er oppgjøret i gang på Komplett Arena i Sandefjord.

Før kampen:

Trenerduoen Ian Burchnall og Bjarte Lunde Aarsheim har brukt mye tid på det nye systemet de siste tre ukene. Viking har også spilt treningskamper mot Sogndal (0-0) og mot Vidar (0-1).

Da RA snakket med Ian Burchnall fredag var han klar på at folk ikke burde forvente seg noen revolusjon på direkten.

Mye vil være likt, men enkelte endringer vil det komme, sa Burchnall.

Han stiller blant annet med to spisser. Nykommer Ghislain Guessan går rett inn på laget ved siden av Tommy Høiland.

Kaptein André Danielsen mangler i dette oppgjøret. Han er suspendert grunnet gule kort. I hans sted er Iven Austbø kaptein. Dermed blir det heller ikke noe av keeperbyttet Ian Burchnall åpnet for i uken.

Viking stiller dette laget (3-5-2/5-3-2): Iven Austbø - Rasmus Martinsen, Sime Gregov, Andreas Nordvik - Claes Kronberg, Usman Sale, Ross Jenkins, Julian Ryerson, Kristoffer Haugen - Tommy Høiland, Ghislain Guessan.