Stavanger

Fornøyd gjeng på Streetfood Marked på Hall Toll – varer fram til lørdag

Onsdag kveld startet den andre utgaven av Streetfood Marked, og det rant inn med besøkende på uteplassen da RA var innom.

Bilde 1 av 3

Av: Eigil Kloster Osmundsen

– Det er spennende å prøve ny mat, og det er ellers kjekt at det er noe som skjer her i byen, sier Sondre Kvalheim til RA.

Han tok turen fra Tasta sammen med to kamerater. De var ikke til stede under tilsvarende arrangement i vinterferien tidligere i år.

– Foreløpig har jeg kjøpt ramen med kylling. Det kommer fra Japan. Det var litt tilfeldig, men jeg har alltid hatt lyst til å prøve det, sier Espen Hodneland.

Ramen er en type japansk nudelrett basert på hvetemel som først oppsto i Kina på 1600-tallet. Han roser Hall Toll for det store utvalget av gatemat.

– Det er et veldig kult opplegg, ettersom de har så mye forskjellig mat. Det er spennende å prøve nye matretter fra andre verdensdeler, sier han videre.

– Tungvint betalingsopplegg

Sistemann i gjengen, Ivar Bjørkelund, var også fornøyd med maten, men synes ikke betalingsløsningen på Hall Toll var noe å hoppe i taket av. Denne gangen måtte nemlig de besøkende benytte seg av mobilbaserte mCASH for å betale.

– Jeg skal ærlig si at betalingsopplegget her var litt knotete. Jeg hadde ikke mCASH fra før. Derfor måtte jeg legge inn kortet mitt, samt legge til stedsinformasjon, før jeg kunne betale for maten. Det kan hende at det er jeg som ikke er oppdatert, men det var flere enn meg som hadde problemer med dette i køen, sier Bjørkelund til RA.

Prøver å samle folk i ferien

Også første utgave av arrangementet ble avholdt i en ferie, nemlig i vinterferien. Daglig leder for Hall Toll, Lavrans Gjønnes, hevder at årsaken til dette er at disse feriene stort sett er dårlig butikk for utelivsbransjen.

– Vi tok utgangspunkt i to litt slakke uker for å se om vi kan gjøre noe med denne trenden, sier Gjønnes til RA.

Konseptet går ut på at folk flest skal kunne delta uten å tømme lommeboken sin. Alle rettene koster 69 kroner.

– Vi er foreløpig positivt overrasket over responsen, ettersom vi åpnet dørene en dag tidligere enn i vinterferien. I tillegg prøver vi oss på å ha åpent allerede fra klokka 12 på ettermiddagen på fredag og lørdag, sier Gjønnes videre.

Han er klar i sin tale på hvorfor de nå bruker mCASH som betalingsløsning.

– Korttransaksjoner tar for lang tid. Formålet er hurtigere flyt, sier han.

Mer fra Dagsavisen