Endelig lyktes det for Sola

Sola–Gjerpen 31–26. Sola har famlet og slitt med relasjonene i forsvar i starten på sesongen. Søndag satt det i 40 minutter. Da kom årets første seier mot bunnkollega Gjerpen.

Trener Knut Ove Joa var en svært lettet mann etter sesongens første to poeng.

– Den satt langt inne! En veldig viktig seier, sier han til RA.

– Ville luften gått litt ut av ballongen uten en seier nå?

– Det er kort vei opp, og kun spilt seks kamper. Samtidig ville lagene foran fått litt mer luke og vi færre kamper å ta det igjen på. Du har nok litt rett i det, men det er lenge igjen av serien, sier treneren.

Nøstvold scoret ti

Han erkjenner at laget har hatt store problemer med å få relasjonene til å sitte skikkelig med flere nye og unge spillere. Spesielt i det som er en firerblokk i forsvaret har det sviktet. Av de er det stort sett bare Tonje Nøstvold som har spilt en del forsvar tidligere.

– Men i denne kampen var de gode sammen i 40 minutter. Det holder mot et lag som Gjerpen, sier Joa.

Knutsen med gjennombrudd

Han mener laget har mye kapasitet offensivt. Ikke minst via veteranen Tonje Nøstvold som scoret ti mål søndag. Men også unge Kristiane Knutsen, som egentlig kommer fra 2. divisjon og samarbeidsklubben Hinna, leverte varene på en meget god måte da hun kom inn på midtbacken. Joa mener dette var i nærheten av et gjennombrudd.

Nå ser han for seg at spilleren fortsetter i Sola – i stedet for å returnere til Hinna.

– Jeg ser ikke grunn til annet om hun spiller slik.