Effektive Oilers knuste VIF på Jordal

VIF-Oilers 0-5. Magnus Hoff, Josh Soares (2) og Tommy Kristiansen (2) sørget for en overlegen seier for Oilers mot VIF tirsdag kveld. Josh Soares ble også sendt i dusjen for en albue mot Morten Asks hode. Du kan lese hvordan kampen var under.

Tredje periode:

60 min.: Slutt på Jordal! 0-5! Oilers var meget effektive. 18-19 i skudd. Kristiansen kåres til Oilers beste og får pris av Glenn Jensen. Ask får den hos VIF. Takk for meg!

59 min.: Anders Braavold med to minutter for interference med 32 sekunder igjen. Oilers i overtall.

58 min.: Det blir tre fullt fortjente poeng til Oilers på Jordal i kveld. Effektiv hockey fra mesterne.

56 min.: Oilers fulltallige igjen.

55 min.: Mååååål! 0-5! Magnus Hoff finter Søberg opp i pølsebua på Jordal og setter pucken inn på særs elegant vis!

55 min.: Hoff kommer alene gjennom og tas! Straffe Oilers! I undertall.

54 min.: Kissel finner Larsen Mostue i en overgang. Nære 0-5. Søberg styrer skuddet fra kloss hold over vantet med spaken.

54 min.: Salsten får to minutter for slashing.

53 min.: Oilers fulltallige. Strålende fem minutter med undertall.

52 min.: Oilers-spillerne ofrer seg skikkelig i undertall. Kaster seg ned og blokker skudd med kroppene.

50 min.: Oilers holder greit ut første to minutter av utvisningen. VIF får det ikke til å funke.

48 min.: Fem minutter overtall på VIF da. Nå har de sjansen. Oilers får ikke spiller på isen igjen ved mål mot.

48 min.: Soares treffer Ask i ansiktet med en albue når han har pucken og ikke følger med. Ikke pent. Halve VIF ute etter å ta Soares. Ylven vil slåss og kanadieren er klar. Soares sendes i garderoben før det skjer. Fem pluss video på Soares. Tipper det betyr karantene.

46 min: Søberg redder et distanseskudd fra Humphries.

44 min.: Lyngset får stå upresset fra 6 meter, men skuddet ikke godt nok.

42 min.: VIF trykker litt til i starten her. En farlig sjanse etter halvannet minutt. Holm blokkerer.

41 min.: Da er 3. periode i gang. Noen sekunder med undertall for Oilers innledningsvis.

Andre periode:

40 min.: Andre periode over. Oilers er dødelig effektive! 12-15 i skudd her totalt.

39 min.: Fredrik Csizar med en kanon i stang og ut!

38 min.: Medhus får to minutter for hekting.

36 min.: Begge lag fulltallige i det Kristiansen er svært nære å sette inn sitt tredje for kvelden etter en rask Oilers-overgang.

36 min.: Kissel kommer gjennom, men Søberg tar backhandskuddet hans.

35 min.: Måååål! 0-4! Soares får pucken fra Sveum og bare sklir inn fra skrått hold. Skuddet via armen til Søberg. Fortsatt 1.24 i overtall igjen for Oilers.

34 min.: Lindström med ny 2 minutter for VIF. Hekter Kissel på vei gjennom. Da har Oilers 1.23 med spill fem mot tre.

34 min.: Fredrik Csizar pådrar seg 2 minutter. For hekting i offensiv sone.

34 min.: Salsten og CDA kommer gjennom. Dessverre er pasningen fra førstnevnte for lang.

32 min.: Farlig styring fra Soares etter at Humphries slenger en puck på mål.

31 min.: Skulle jeg ikke sagt! Utav intet får Jonas Knutsen en kjempesjanse. Får en pass fra bak mål, men skyter rett på Holm.

31 min.: Oilers virker å ha full kontroll på denne matchen. Helt andre takter hos Oilers igjen nå.

29 min.: Måååål! 0-3! Kristiansen setter den fra kloss hold etter en retur fra et Soares-skudd.  Strålende overtall av Oilers. Spilte nesten halvannet minutt sammenhengende i etablert.

28 min.: Utvisning VIF. Morten Ask stanser en kontring på ureglementert vis og får 2 minutter for interference. 36-åringen hang ikke med mot Hoff.

27 min.: Fin inngripen av Holm med spaken forhindrer det som kunne blitt en bra VIF-sjanse.

25 min: Oilers litt mer i tauene de første fem av midtperioden.

23 min.: Ny meget god sjanse til VIF. Like utenfor krysset til Holm.

22 min.: VIF kommer til en god sjanse, men skuddet via en Oilers-skøyte og utenfor. Der var Oilers heldige.

21 min.: Da er vi i gang med andre periode!

Første periode:

20 min.: Da er perioden over. 7-5 i skudd til Oilers - som har vært bedre enn på lenge. De har også vært effektive.

19 min.: Mååål! 0-2! Tommy Kristiansen! Kunes spiller Humphries fra bak mål. Skuddet må Søberg gi retur på. Den setter Kristiansen og jubler voldsomt opp mot Klanen.

18 min.. Meget bra undertall av Oilers - som nå er fulltallige.

17 min.: Kristiansen kaster seg og dekker et skudd. Går rett inn i boksen og skifter.

16 min.: Solberg pådrar seg kveldens første tominutter. For hekting.

15 min.: Mååål! 0-1! Josh Soares styrer inn en backhand fra Kissel. Herlig frekk scoring! Lorentzen får også assist.

13 min.: Stor sjanse for VIF etter en fin tversover fra Ahlholm til Ylven. Holm rydder opp.

10 min.: Ylven vinner pucken og spiller Lindström som fyrer løs et farlig skudd.

9 min.: Kristiansen skyter pucken via en VIF-spiller og over vantet i god posisjon.

7 min.: Kissel og Soares kombinerer fint. Soares prøver å styre pucken opp i krysset. Like utenfor.

5 min.: Mye bedre start på denne kampen fra Oilers enn hva de viste innledningsvis mot Frisk og Sparta sist.

3 min.: Hoff kommer alene gjennom, men mister pucken når han skal skyte! Stor sjanse.

2 min.: Smelles godt på i taklingene fra begge lag i starten her.

1 min.: Kristiansen med en kjempesjanse på direkten. Søberg redder.

1 min.: Da er kampen i Jordal Amfi i gang!

Før kampen:

Oilers møter Vålerenga for nest siste gang i historien på gamle Jordal Amfi i dag. Den kampen kan fort utvikle seg til å bli en keeperduell mellom landslagskeeperne Steffen Søberg og Henrik Holm

Henrik Holm har vært strålende for Oilers i de siste kampene. Han reddet nesten egenhendig to poeng mot Frisk Asker forrige torsdag og var også sterkt delaktig i to nye poeng mot Sparta hjemme i DNB Arena på lørdag.

Mot Vålerenga kan han fort bli veldig avgjørende igjen. De regjerende dobbeltmesterne har ikke vist normal form den siste tiden og serieledelsen har skrumpet til ti poeng.

Skal Oilers unngå at det skjer bør de vinne mot Roy Johansens mannskap. Det kan dog bli vanskelig nok. VIF har slått Oilers en gang på Jordal tidligere i år og vertene har vist seg som stadig mer solide defensivt under den tidligere landslagssjefen. I tillegg har de landets kanskje beste keeper i Søberg.

Oilers mangler Markus Søberg og Petter Røste Fossen til denne kampen.