Lokalfotball

Djerv 1919 ødela Vardenesets opprykksfest

I en kamp hvor Sindre Dunseth scoret sitt første mål for VBK, så det lenge ut til at hjemmelaget kunne sprette champagnen og feire opprykket til 3. divisjon. Ni minutter før slutt ødela imidlertid Djerv 1919 festen.

Bilde 1 av 2

Det var stor tro på at hjemmelaget på Modenabanen skulle lansere opprykksfest mot Djerv 1919 fredag kveld. Før kampen lå Vardeneset syv poeng foran Åkra på 2. plass, og med seier kunne de røde og hvite fjerne all tvil.

Det maktet de imidlertid ikke. Vardeneset så lenge ut til å gå mot et sikkert opprykk, men ni minutter før slutt ødela Djerv opprykksfesten da de utlignet til 2-2.

– Djerv var gode samtidig som vi ikke fikk det helt til å stemme. Det er spesielt surt at vi slipper inn utligningen så sent i kampen, sier Richard Enge til RA etter kampen.

Tenkte ikke på opprykket

Lagene åpnet jevnt og skapte lite, men etter halvtimen sendte Jørgen Voilås Djerv 1919 i føringen. Hjemmelaget fikk det ikke til å stemme, og det kunne se ut som om tanken på opprykk preget spillerne. Vardeneset-trener mener imidlertid at det ikke var tilfelle.

– Nei, vi tar en kamp om gangen. Vi spiller en jevn kamp, noe vi spådde på forhånd. Slik er det med de fleste kampene i denne divisjonen, sier Enge.

At hodet var på riktig plass kunne VBK-spiller Sindre Dunseth bekrefte.

– Det var mye som ikke stemte, men innsatsen var der og alle gjorde det de kunne. Vi tenkte kun på å vinne kampen, uavhengig av betydningen, sier han.

Dunseth takket for tillitten

I andre omgang så det mye lysere ut da et heltent Vardeneset-lag snudde kampen. Dunseth, spilleren som vanligvis har spilt back denne sesongen, fikk tillitt på topp. Den tillitten takket han for ved å sette sin første scoring for sesongen. Dermed stod det 1-1.

– Det var en deilig følelse, men vi vinner ikke. Det er seieren som teller, sier han.

For etter å ha tatt ledelsen ved Morten Vadla, utlignet nemlig Djerv 1919 til 2-2, og slik endte kampen.

Nå håper Dunseth på fornyet tillitt på topp, slik at han kan score flere mål og sørge for at VBK tar steget til 3. divisjon.

– Opprinnelig ser jeg på meg selv som spiss og håper å kunne bidra mer i den posisjonen. Det er der jeg liker meg best, men jeg spiller der Enge vil ha meg, sier Dunseth.

Nå gjenstår det to kamper i 4. divisjon. Neste kamp er mot Frøyland, før siste kamp spiller mot Kopervik. Sett bort ifra utfallet i de andre topplagenes kamper er to poeng på to kamper er nok til å sikre VBK-opprykket.

Fotball, 4. divisjon, avdeling 2

Vardeneset BK – Djerv 1919 2–2 (0–1)

Modenabanen, ca. 300 tilskuere

Mål: Jørgen Voilås 0–1 (32), Sindre Dunseth 1–1 (48), Morten Vadla 2–1 (69), Are Søderlund 2–2 (81)

Dommer: Sigbjørn Paulsen, Austrått Idrettslag

Vardeneset BK: Sindre Østbø, Ørjan Ellingsen, Kjetil Pettersen, Espen Wagenknecht, Lars Holdt-Aanensen, Mikal Hebnes Olsen, Morten Vadla, Kristian Moldvær, Sondre Kallevik, Christoffer Olsen, Adrian Sadrija, Cato Osberg, Henrik Isdal, Daniel Olsen, Kristian Håvarstein, Johann Bjørholm, Sindre Dunseth