Burchnall: – Dette var et dødsstøt

Nok en gang gikk Viking på en smell etter scoring i kampens siste minutt i derbyet mot Haugesund. Ian Burchnall var fryktelig langt nede etter en kamp Viking gjerne kunne ha vunnet.

Følg RA Sporten på Facebook!

De mørkeblå var på hælene fra start, men gjorde noen trekk midtveis i første omgang som fikk gang på laget.

Da Kristoffer Haugen scoret etter en innøvd corner, like før pause, så det lyst ut.

Utover i andre omgang var også Viking gode og disiplinerte, men forsvarsmuren glapp da Alexander Stølås ble spilt fri på skrått hold inne i boksen og utlignet etter 78 minutter.

På tampen kjørte Viking hodeløst i angrep, men ble i stedet straffet selv.

Fire minutter på overtid fikk hjemmelaget tre forsøk på rad på corner. Med kampens siste berøring fikk kaptein Vegard Skjerve styrt inn vinnermålet. Med det er sannsynligvis det meste av håp i ferd med å ebbe ut for Viking.

Knust Burchnall

Ian Burchnall var knust etterpå.

Jeg har ikke for mange ord. Det er vanskelig å stå her å gi en ny vurdering etter nok et mål i mot på overtid, sa han til Eurosport.

Treneren hadde vondt både av spillere som prøvde og av de 700 tilreisende supporterne som ikke fikk noe med seg hjem til Stavanger.

De første 25-30 minutter av andre omgang frusterte vi dem. De skapte ingenting. Det var en del av planen. Da målet kom måtte vi fram. De siste ti minuttene gjorde vi noen dumme valg. Det ga kontringene og dødballene de fikk på slutten, oppsummerte han.

Burchnall var forbannet over at FKH fikk tre sjanser på corner på tampen hvor to av dem var etter 94 minutter var passert.

Jeg skal ikke stå her å skylde på noe som helst. Det er vårt ansvar å forsvare oss på corner. Men jeg er irritert over at de fikk to cornere etter at tiden var ute.

Viking-treneren innser også konsekvensen av tapet.

Dette var et dødsstøt, slo han fast.

Horneland hadde vondt av Viking

For selv om Viking fortsatt kan holde seg er teorien nå så syltynn at det bare er å begynne forberedelsene mot Obos-ligaen i 2018.

Vinner laget fem av de siste sju kampene kan de komme seg til 30 poeng, men lite tyder på at det vil skje. Det er heller ikke sikkert at den summen vil holde.

I Haugesund-leiren var selvsagt gleden stor. De innså at dette nok var farvel til Viking - og nøt det.

Dette er kampen som betyr mest for oss av alle på hjemmebane i løpet av sesongen. Da er det ekstra gøy å få vinnermålet sent og sette spikeren i kisten, sier matchvinner Vegard Skjerve.

FKH-kapteinen får støtte av trener Eirik Horneland. Samtidig hadde han litt vondt av Viking.

Det smaker godt for alle oss lokale som driver med dette. Når det er sagt synes jeg Viking gjorde en god kamp. De kunne like gjerne fått med seg noe herfra, sa Horneland til Eurosport.

Fakta og Vikingbørsen:
Fotball, Eliteserien
Haugesund – Viking 2-1 (0-1)
Haugesund stadion, 5919 tilskuere
Mål: 0-1 Kristoffer Haugen (45), 1-1 Alexander Stølås (78), 2-1 Vegard Skjerve (90).
Dommer: Kai Erik Steen, Gneist.
Gult kort: Aleksandar Kovacevic, Alexander Stølås, Haugesund, Tommy Høiland, Kristoffer Haugen, Viking.
Haugesund (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – Sondre Tronstad (Kristoffer Velde fra 75.), Aleksandar Kovacevic (Marko Cosic fra 71.), Bruno Leite, Tor Arne Andreassen – Frederik Gytkjær – Ibrahim Shuaibu (Anthony Ikedi fra 46.).
Viking (3-4-1-2): Amund Wichne 3 – Rasmus Martinsen 5 (Sime Gregov fra 89.), Andreas Nordvik 6, Kristoffer Haugen 5 – Julian Ryerson 5, Ross Jenkins 6, André Danielsen 6, Claes Kronberg 5 – Fredrik Torsteinbø 4 (George William Green fra 81.) – Ghislain Guessan 3 (Zymer Bytyqi 4 fra 58.), Tommy Høiland 5.