Avsluttet med knallsterk tempo

Alexander Kristoff kjørte inn til en meget sterk tredjeplass på den avsluttende tempoetappen i De Panne torsdag. Katjusja-syklisten var til slutt to sekunder bak Luke Durbridge som vant på samme tid som Sylvain Chavanel.

Tredagersrittet De Panne ble avsluttet med en kort etappe og en individuell tempoetappe torsdag, og Marcel Kittel fikk sin revansje på Alexander Kristoff da Quick-Step-rytteren spurtslo Kristoff på den 111 kilometer lange etappen tidligere på dagen.
På tempoetappen senere på dagen var ikke Kristoff tippet blant favorittene, men Storhaug-ekspressen klinte til med en knallsterk tempoetappe. På den 14,2 kilometer lange tempoetappen, som ikke var verdens hardeste, endte han to sekunder bak vinneren Luke Durbridge. Den australske Orica Scott-rytteren vant foran Sylvain Chavanel (samme tid) og Alexander Kristoff på tredje.
Kristoffs overmann, Marcel Kittel, kjørte inn til en like sterk 4. plass bare sekundet bak Kristoff. Belgiske Philippe Gilbert kjørte inn til syvendeplass på tempoetappen, og vant med det De Panne sammenlagt med god margin ned til Mathias Brandle og med Kristoff på tredjeplass.
Nordmannen endte 43 sekunder bak Gilbert i sammendraget, men vant poengkonkurransen.

Søndag er det klart for ett av årets største høydepunkter i Flandern Rundt.