Nyheter

Åpnet dørene til «Sjå Inge»

«Sjå Inge» spiller på fransk sleng og jærsk gjestfrihet. Etter mye arbeid var Inge Anda glad for å endelig åpne i Østervåg.

Bilde 1 av 5

Mandag åpnet Inge Anda kafeen og conditoriet «Sjå Inge», som er en kafé og mikrobakeri som serverer bakverk, supper, salater og kjøtt- og fiskeretter.

– Den største forskjellen på «Sjå Inge» og det jeg har drevet tidligere, er at dette hovedsakelig blir en kafé som skal holde åpen på dagtid, og ikke en restaurant, sier Anda.

Ønsket velkommen

Han sier det har vært travle tider i forkant av åpningen, med opplæring av nye ansatte og ting som måtte være på plass før kundene kunne komme inn dørene i Østervåg.

– Jeg håper kafeen har livets rett. Folk liker kvalitet, og så lenge det er på plass tror jeg det skal gå fint, sier Anda, som håper å få både cruiseturister og byvandrere innom kafeen.

Under åpningen mandag formiddag ble gjestene møtt med både livemusikk og rød løper utenfor kafeen. Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) hadde fått æren av å klippe åpningssnoren.

– Vi ønsker både næringsvirksomhet og arbeidsplasser i denne byen, og «Sjå Inge» er med på å skape begge deler, sier Sagen Helgø, og roser Anda for sitt mot og engasjement i forbindelse med etablering og åpning i sentrum.

– Jeg tror dette når bredt ut, og han er flink til å formidle god matglede, legger hun til.

Snorklipp i premie

Med seg på snorklippingen hadde hun Frode Eriksen. Han vant en Facebook-konkurranse i forkant av åpningen hvor snorklipping sammen med ordføreren var premien.

– Jeg synes det var fantastisk, og det sto definitivt til forventningene, sier Eriksen, som godt kunne tenkt seg å bli snorklipper på heltid.

– Ja, dersom ordføreren blir lei av å klippe snorer må hun bare ringe meg, ler han.

I tillegg til kaféåpning var det også Eriksens bursdag, noe han brukte som begrunnelse for hvorfor han burde få lov til å klippe sammen med ordføreren.

– Jeg hadde jo ikke trodd jeg skulle vinne, men jeg hadde veldig lyst til å klippe snoren. Det var veldig gøy at det gikk min vei, sier han, som forteller at han ofte følger med på Anda når han lager mat på TV Vest.

– Jeg er en elendig kokk selv, men han er veldig inspirerende og fascinerende å se på, sier Eriksen til RA.

Jærsk gjestfrihet

Da dørene åpnet inn til kafeen, luktet det både nybakte boller og fersk fiskesuppe, og køen til kassen ble fort lang.

– Det er fantastisk å endelig åpne, og det er kjekt å se så mye folk allerede. Nå håper jeg det blir jevnt trykk videre utover dagen og uken, sier Anda til RA.

Tidligere har Anda drevet «Chez Inge» og «Villa Inge». Grunnen til at det denne gang falt på «Sjå Inge» var tilfeldig, men samtidig ikke.

– Det startet som en vill idé som egentlig bare har fulgt oss hele veien. Det spiller både på fransk sleng, men også på den jærske gjestfriheten, sier Anda.

Mer fra Dagsavisen