Nyheter

Åpner Stavanger Fetevare

– Vi er ikke en snobbebutikk, men ønsker å være en ærlig matforretning med kvalitet og kompetanse, sier Morten Hagen, daglig leder av Stavanger Fetevare, som åpner på torsdag.

– Fetevare er et gammelt uttrykk for matvarer som inneholder mye fett, som ost, smør og kjøtt. Det er litt det som er konseptet og tanken bak, sier daglig leder av Stavanger Fetevare, Morten Hagen.

– Dessuten er det litt fingeren til alt det sunne. Dette er god og ærlig mat, som inneholder fett – for vi må tross alt ha litt fett i oss, legger han til. 

I april overtok de lokalene i Østervågkaien, og på torsdag er Stavanger Fetevare klare til åpning. I butikken blir det oster, kjøtt og grønnsaker fra lokale gårder og produsenter.

– Vi kommer til å ha 120 ulike typer ost, forskjellig spekemat og grønnsaker i løsvekt. Grønnsakene er vårt sunnhetsalibi, spøker Hagen.

Ærlig mat

Hagen håper ikke folk ser på Stavanger Fetevare som en delikatessebutikk, men som en matforretning de kan komme innom hver dag.

– Vi er ikke en snobbebutikk, men ønsker å være en ærlig matforretning med kvalitet og kompetanse. Når du kommer hit skal du vite at du får kvalitet, og vi som jobber her kan hjelpe deg med å skreddersy det du ønsker, sier Hagen.

Hagen har 20 års erfaring fra restaurantbransjen, og med seg på laget har han en rekke mennesker med bakgrunn fra restaurant- og servicebransjen.

– Det blir veldig gøy å endelig åpne. Dette blir en god, gammeldags fetevarebutikk, hvor du kan komme og kjøpe mat som smaker godt, sier kokk Øyvind Jakobsen.

Den nye matgata

De siste månedene har bestått av mye nattarbeid og mange sleggeslag for å få lokalene til å bli slik de ønsker. Det meste er revet, men de gamle treveggene er beholdt.

– Tror du det er marked for en butikk som dette?

– Ja, det tror jeg. Folk er opptatt av gode råvarer, og jeg tror vi blir et godt tilskudd. Så vidt jeg vet finnes det ikke helt en butikk som dette i Stavanger, sier Hagen, og fortsetter: – Dette blir jo den nye matgata i Stavanger. Med Kanelsnurren, Idsøe, polet, fiskebåtene og oss. Jeg tror det blir utrolig bra.

Gladmat-stand

Under Gladmat hadde Stavanger Fetevare stand på Torget, noe som gjorde at de fikk vist seg fram i forkant av åpningen.

– Vi fikk vist oss fram, delt ut mat og snakket med kundene. Jeg synes det gikk veldig bra, sier Hagen.

I tillegg til salg av de fete varene, blir det også salg av isen til Renaa, en sjokoladekrok og catering. Skal du ha stort selskap kan du dessuten bestille en kokk hjem til deg, som tar seg av grillingen.

– Vi er her for å gi god mat og god stemning, og tilby det vi synes byen mangler, sier Hagen.

Mer fra Dagsavisen