Viking

AaFK slo Viking etter utvisning

Viking-AaFK 2-3. Patrick Pedersen ga Viking ledelsen mot AaFK med en herlig volley, mens Mos utlignet ti minutter senere fra kloss hold. Etter pause scoret Mos på straffe, mens Karol Mets har fikk rødt kort. Kirkeskov ordnet 3-1 på frispark. Bringaker reduserte like før slutt. Hvordan kampen var kan du se under.

Av Espen Iversen

Andre omgang:

94 min.: Slutt på stadion. Viking taper. Utvisningen avgjorde nok kampen.

94 min.: Gult til Mos for å sparke bort ballen.

93 min.: Viking avblåses for offside i det Adegbenro styrer ballen i mål.

90 min.: Fire minutter lagt til. Viking kaster alt fram i banen!

89 min.: Mååål! 2-3! Bringaker kliner ballen i krysset! Herlig scoring! Er det håp?

87 min.: Austbø stanser Boli alene gjennom. God redning.

86 min.: Gult kort til Sale for en takling.

84 min.: Carlsen ut fra AaFK. Hoff inn. 7069 betalende tilskuere. Under 3000 er nok nærmere sannheten.

83 min.: Viking prøver. Trykker og slår langt.

81 min.: Dobbelskifte hos AafK Arnason ut og Skagestad inn. Så kommer Fet inn for Thrandarson.

80 min.: Viking får frispark i god posisjon, men utnyttelsen er færl. Dårlig legg fra Haugen.

77 min.: Ibrahim mister ballen og tar en felling. Får gult kort. Nå begynner folk å gå hjem.

77 min.: Aalesund med en avslutning i stang. Austbø slår et innlegg eller en chip dit.

74 min.: Haukås får ballen på skrått hold men skyter til innkast. Viking bytter etter det. Bytyqi inn og Bringaker ut.

72 min.: Ny stor AaFK-sjanse som ender i corner.

72 min.: Viking ligger faktisk med Haukås på midtbanen og Danielsen i forsvar.Viking med tre bak. Gambler.

69 min.: Mååål! 1-3. Mikkel Kirkeskov med et fantastisk frispark over muren og ned i Austbøs nærmeste hjørne. Men der var keeper også feilplassert! Sto alt for langt borte i feil hjørne. Virket som Austbø ventet et innlegg.

68 min.: Haugen får gult kort - for en kjempetakling hvor han tar ballen. Den var feil av dommer - som ellers har fått det meste rett.

67 min.: Viking trykker på. Haukås får et skudd blokkert.

63 min.: Dobbelskifte hos Viking. Pedersen ut og Usman Sale inn. Dawson ut og Haukås inn. Da skal Haukås spille stopper, mens Viking hiver Sale inn for løpskraft.

62 min.: Mets har fått direkte rødt sies det her. Dommer trakk opp feil kort av lommen. Det så også ut som en klar utvisning.

59 min.: Høy temperatur nå. Dawson får gult for en tøff takling.

57 min.: Mååål! 1-2. Mos setter selv straffen hardt nede til venstre for seg selv.

56 min.: Rødt kort til Mets! Vet ikke hvorfor dommer ombestemte seg. Store protester, men det er nok rett.

56 min.: Straffe til Aalesund! Mets drar ned Mos alene gjennom. Meget heldig som ikke får rødt.

52 min.: Corner til Aalesund. Viking kontrer og får en corner selv. Uten at det blir noe av den.

49 min.: Gyasi med en fin vending og et knallhardt skudd fra distanse. God redning av Austbø.

46 min.: Da er vi i gang med andre omgang. Viking med corner omtrent på direkten - som det ikke blir noe av.

Første omgang:

45 min.: Pause på stadion.

45 min.: Bytyqi tverrvender og skyter like over krysset. Stor sjanse. Kanskje burde han passet til Pedersen som var rettvendt, men et godt forsøk.

43 min.: Dawson ser ut for å få en dytt i en overgang, men dommer blåser ikke. Publikum piper.

40 min.: Aalesund har vært best i minuttene etter målet.

35 min.: Måååål! 1-1! Aalesund utligner etter et frispark. Mos med scoringen fra kloss hold. Ballen heades ned til ham. Frisparket som ble laget i forkant av situasjonen var unødig og Jonevret var rasende på linjen. Kanskje spesielt på keeper Austbø som startet det med et horribelt utspark.

32 min.: Danielsen får seg en trøkk og Thrandarson får tilsnakk. Viking-kapteinen kommer seg på beina igjen. Ikke noe kort deles ut.

28 min.: Boli med en farlig heading en meter utenfor.

25 min.: Mååål! 1-0 til Viking! Keeper bokser et langskudd og Patrick Pedersen dunker inn 1-0 på volley! Herlig scoring. Mener det var Dawson som skjøt først. Hele situasjonen kom etter en corner.

23 min.: Viking sliter med å få hull på AaFK. Laget ligger kompakt og dypt med laget. Ett poeng her er også et godt resultat for dem.

19 min.: Det er helt klart Viking som har hatt initiativet en periode nå. Laget har produsert flere nestenfarligheter.

15 min.: Chris Dawson med et skudd like utenfor krysset - etter at kamerat Adegbenro fikk et skudd blokkert like før. Stor sjanse.

13 min.: Corner til AaFK som ender i hands og frispark utover.

11 min.: Viking får en overgangsmulighet, men keeper tar ned innlegget til Adegbenro.

7 min.: Meget god mulighet for AaFK. Innlegg som Mos stusser like utenfor.

5 min.: Kampens første sjanse! Godt innlegg fra Adegbenro til Zymer Bytyqi. Han treffer feil på volleyen og ballen går utfor.

4 min.: Ikke noe fyrverkeri av en åpning. Mye balltrilling og nesten. Men en viss vilje til å angripe har det vært. Spesielt hos Viking.

1 min.: Da er vi i gang på Viking stadion!

Før kampen:

Viking har nå tre kamper igjen av sesongen. Laget møter AaFK i kveld – før Bodø/Glimt og VIF står for tur i de to siste serierundene. Selv om medaljekampen nok er kjørt har laget nok å spille for. Plasseringen på tabellen har mye å si for hvor mye laget får utbetalt i prispenger og det er flere millioner på spill for Viking.

Kveldens kamp blir likevel ikke av den lette sorten. AaFK står med fem strake seirer.

– Aalesund er i form og har vunnet fem på rappen. Men jeg har troen. Vi går til kampen med en skadefri tropp, sa trener Kjell Jonevret til RA torsdag.

Viking stiller følgende lag (4-3-3): Iven Austbø - Claes Kronberg, Karol Mets, Joackim Jørgensen, Kristoffer Haugen - Abdisalam Ibrahim, André Danielsen, Chris Dawson - Samuel Adegbenro, Zymer Bytyqi og Patrick Pedersen.

Aalesund har følgende lag (4-4-2) Andreas Lie - Mikkel Kirkeskov, Daniel Gretarsson, Vito Wormgoor, Adam Arnason - Edwin Gyasi, Bjørn Helge Riise, Fredrik Carlsen, Aron Thrandarson - Franck Boli, Mustafa Abdellaoue.