Nyheter

– Å drikke lokalt øl er som å heie på det lokale fotballaget

Torsdag åpner Lervig ølutsalg i sine lokaler i Hillevåg. Der kan du både kjøpe øl og få en sniktitt på bryggeriet.

– Det er på tide at vi retter oppmerksomheten mot det lokale markedet. Mot helt vanlige folk som liker å kjøpe øl og liker å brygge sin egen øl, sier butikk- og eksportansvarlig hos Lervig Aktiebryggeri, Liam Devlin.

– Hvorfor er det lokale så viktig for dere?

– Alle liker det som er lokalt. Folk er jo litt stolte av plassen de kommer fra. Å drikke lokalt øl er litt som å heie på det lokale fotballaget, sier Devlin.

I bryggeriet i Hillevåg er det fullt opp med øltønner, tanker og rør, men innimellom alt utstyret har de klart å finne plass til et lite ølutsalg.

– Dette skal bli en butikk, men også en opplevelse, sier Devlin, og viser til en åpen plass mellom bryggeri og butikk.

– Det er åpent mellom der øltønnene står og utsalget, så mens kundene er her får de også en sniktitt på hvordan bryggeriet ser ut, noe jeg tror vil falle i smak hos mange ølentusiaster, legger han til.

LES OGSÅ: Stavanger satser på øl for økt turisme

Opplyste øltønner

Utsalget åpner torsdag, og da vil bryggeridelen og øltønnene i tre være opplyst, for å skape en enda sterkere «wow-effekt» for kundene. Devlin forteller at det alltid vil være folk med peiling på øl til stede, og han oppfordrer hjemmebryggere til å legge turen innom utsalget.

– Her kan de kjøpe flasker, bokser og laboratorietester og få hjelp dersom de lurer på noe. Kanskje kan de også møte andre som driver med det samme.

I løpet av årene har Lervig posisjonert seg som et stort navn innen ølbrygging, og de ble i 2014 kåret til et av verdens 100 beste bryggerier. Men det var først i 2015 bryggeriet gikk med overskudd, og derfor har det ikke vært anledning til denne type satsing før nå, ifølge Devlin.

– Vi har vært opptatt med å skape oss et navn og få til det vi ønsker nasjonalt og internasjonalt. Nå som det er kommet mer på plass har vi anledning til å satse mer på det lokale, sier Devlin.

– Vi prøver rett og slett å være mer tilgjengelige for folk flest, til tross for at bryggeriet ligger litt bortgjemt til her i Hillevåg, legger han til.

LES OGSÅ: De beste lokale juleølene

«Special brew»

I tillegg til opplyste øltønner på den ene siden, og butikk på den andre, forteller Devlin om enda en ting han tror vil falle i smak hos mange.

– Én gang i måneden skal vi lage en «special brew». Da lager vi 120 liter spesialøl som du kun får kjøpt her i våre nye 92cl Crowlers, som kun selges til det er tomt og som må drikkes i løpet av de kommende tre dagene, sier Devlin og smiler.

– Det synes vi er ganske kult, og ikke minst veldig unikt!

Han tror spesialølet kommer til å gå fort unna, og gleder seg til dagens åpning. Likevel er iren ydmyk når han snakker om forventningene til utsalget.

– Vi forventer aldri mye, men vi har store forhåpninger, sier Devlin.

Mer fra Dagsavisen