33 sekunder med Oilers-magi

Førsterekken til Oilers sto i spissen da laget smadret Kongsvinger borte – og scoret ufattelige tre ganger på 33 sekunder lørdag. Pål Gulbrandsen har aldri vært med på noe lignende som i midtperioden av 10-2-seieren.

– Gikk det virkelig så lite tid mellom scoringene? Jeg har aldri opplevd det før, erkjenner trener Pål Gulbrandsen.

– Det må jo være rekord?

– Jeg er ikke så opptatt av rekorder, men det var en periode der hvor det rullet godt på, sier treneren.

Som kuler fra maskingevær

Scoringene smalt inn som kuler fra et maskingevær i akkurat rett tidsrom. Oilers ledet 2-1, men var svake i starten på perioden. Så scoret Daniel Bøen Rokset, William Rapuzzi og Markus Søberg etter 31.07, 31.32 og 31.40 av perioden. Da var det game, set and match.

Foruten den elleville perioden på 33 sekunder inneholdt kampen også en rekke statistiske poenger – også utover at Oilers scoret tosifret antall mål for første gang i sesongen.

Josh Soares sørget for fem målpoeng. Rekkekameratene William Rapuzzi og Philippe Cornet fire hver.

Jonas Wikstøl debuterte i mål i seriesammenheng.

– Og han var god, sier Gulbrandsen.

På toppen av det scoret Daniel Bøen Rokseth sitt første for sesongen.

– Det var på høy tid, bemerker treneren.

Endelig mål i undertall

Sist, men ikke minst, så scoret Peter Lorentzen også årets første undertallsmål for Oilers. Laget har normalt hatt flere av disse. De siste årene var Dan Kissel stadig en trussel på overganger, men i år har det vært helt dødt.

– Det var en nydelig scoring av Peter. Det var dragninger på høyt nivå i forkant, slår Gulbrandsen fast.

Han er klar i talen på hvorfor Oilers smadret Kongsvinger. Det handlet om et lag som spilte hardt og gjorde de rette tingene. Noen tilfeldige mål kom det i Kongshallen, men laget spilte hverandre gode.

– For oss handlet det om å skape positiv energi etter tapet på Hamar. Vi skulle kjøre på bytt for bytt. Det klarte vi, sier Gulbrandsen.

Nå kan han også glede seg over å få Mathias Trettenes på plass foran neste kamp. Han kommer hjem for å bidra i sluttspillet etter som Krefeldt røk ut.

– Det er en god mann – som på toppen er landslagsmann fra Stavanger. Dette lånet er vinn-vinn for begge parter. Det vil skyte fart i vårt offensive spill. Han har stor arbeidskapasitet begge veier. Nå begynner vi å få litt bredde i dette – slik i alle fall ett av de andre lagene har hatt i år, sier Gulbrandsen.

Brock Trotter er for øvrig fortsatt ikke spilleklar.

Eliteserien ishockey lørdag, 42. runde:
Kongsvinger – Stavanger 2-10 (0-2, 2-4, 0-4)
406 tilskuere
Mål: 1. periode: 0-1 (7.29) Dennis Sveum (Eirik Børresen), 0-2 (17.34) William Rapuzzi (Josh Soares).
2. periode: 1-2 (20.53) Christoffer Berger (Christian J. Sivesind, Eirik Slåsletten), 1-3 (31.07) Daniel Rokseth (Rapuzzi, Soares), 1-4 (31.32) Rapuzzi (Philippe Cornet, Curtis Jason Gedig), 1-5 (31.40) Markus Søberg, 1-6 (33.27) Soares (Cornet, Gedig), 2-6 (38.55) Ryan Cole.
3. periode: 2-7 (45.33) Gedig (Søberg), 2-8 (47.22) Peter Lorentzen, 2-9 (51.44) Cornet (Soares), 2-10 (58.45) Rapuzzi (Cornet).
Dommer: Christian Persson, Ski og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.
Utvisninger: Kongsvinger 2 x 2 min. og 1 x 10 min., Stavanger 5 x 2 min og 1 x 10 min.