Nå er KFUM Oslo under streken

Nykommer Martin Wiig scoret, men et tamt KFUM-lag tapte fortjent mot Strømmen onsdag kveld. Og forverret tabellsituasjonen, naturlig nok.

Bilde 1 av 4

Av Per Erik Moen

(Strømmen-KFUM Oslo 2-1, Fredrikstad-Åsane 3-2). To kamper, to verdener. 399 tilskuere så Strømmen sende KFUM under streken. I Fredrikstad kokte det helt over da 4497 fotballgale tilskuere så hjemmelaget vinne og samtidig klatre over nedrykksstreken.

399 tilskuere så Strømmen vinne over et relativt tamt KFUM onsdag kveld. Jubelen var behersket ved hjemmelagets scoringer. Og det var nesten tyst da gjestene fra Ekeberg nettet.

Sceneskiftet var totalt på Fredrikstad stadion. Der møtte hele 4497 mennesker fram for å følge laget etter at Mons Ivar Mjelde har overtatt trenerjobben etter Jan Halvor Halvorsen.

Med Mjelde på plass, har nå laget fra plankebyen innkassert syv poeng på de tre siste kampene, og etter onsdagens kamper krabbet de over nedrykksstreken. Det koker i østfoldbyen igjen!

Debutanten scoret

Under streken havnet KFUM. Som har vært plaget med skader på sentrale spillere, og hatt store problemer med å score mål.

Spissen Torstein Andersen Aase etterlot seg et stort tomrom da han valgte å forlate klubben før denne sesongen. "Kåffa" leide inn Emil Ekblom fra Stabæk. Den unge bæringen har dessverre ikke vist seg god nok. Spissen står med kun tre scoringer i serien så langt, og ble benket mot Strømmen.

I forrige uke ble så Martin Wiig hentet inn fra Bodø/Glimt. Med en liten leggskade, men den er ikke verre enn at han startet denne kampen. Rapportene sier at bodøværingen minner om Andersen Aase, han er stor og sterk, og hvass i boksen.

En stor trøst på nederlagets kveld, var at nettopp Martin Wiig scoret i sin debutkamp. På stillingen 1-0 til Strømmen headet han inn utligningen etter corner etter en drøy times spill.

– Strømmen vant fortjent. De var bedre enn oss i duellene, hadde mer brodd og gnist. Selvsagt var det gledelig at Martin Wiig scoret og spilte en bra kamp. Han kunne fort fått inn en til også, sa trener Ståle Andersen til Dagsavisen onsdag kveld.

Da sikter han til den største målsjansen i den målløse førsteomgangen. Strømmens keeper var på bærtur, Martin Wiig så muligheten og lobbet ballen mot mål, men på steken sto en forsvarsspiller og feide ballen vekk.

Sortevik med igjen

Martin Wilhelmsen ga hjemmelaget ledelsen etter 48 minutter. Martin Wiigs første scoring for KFUM kom etter 61 minutter, og Mustapha Achrif scorte seiersmålet 25 minutter før slutt.

– Du sier du aldri ser på tabellen. Jeg kan opplyse at dere nå ligger på nedrykksplass, Andersen...?

– Det gjør ikke så mye. Det er mange kamper igjen å spille, svarer KFUM-treneren.

– To kamper mot to gode lag venter nå..?

– Sånt bryr jeg meg ikke om. Alle lagene er gode, alle kamper like vanskelige. Og alle lever sine liv. Vi tar det som kommer, avslutter Ståle Andersen..

Positivt for KFUM var det at Stian Sortevik spilte de siste 17 minuttene etter langt skadefravær.

KFUMs siste åtte kamper: Sandnes-Ulf (h), Kristiansund (b), Kongsvinger (h), Ranheim (b), Levanger (b), Jerv (h), Mjøndalen (b) og Raufoss (h).

1. divisjon fotball menn onsdag, 22. runde:

Strømmen – KFUM Oslo 2-1 (0-0)

Strømmen stadion: 399 tilskuere.

Mål: 1-0 Martin Trøen (48), 1-1 Martin Wiig (61), 2-1 Mustapha Achrifi (65).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn. Gult kort: Mathias Blårud, Strømmen, John Olav Norheim, Ciisè Aaden Abshir, KFUM Oslo.

Øvrige kamper:

Bryne – Levanger 4-3 (2-1)

1059 tilskuere

Mål: 1-0 Marius Helle (1), 1-1 Marcus Astvald (8), 2-1 Bajram Ajeti (16), 2-2 Benjamin Stokke (51), 3-2 Ajeti (70), 3-3 Bendik Bye (88), 4-3 Helle (90).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding. Gult kort: Espen Berger, Vegard Voll, Levanger. Rødt kort: Vegard Voll (90, to gule), Levanger.

Fredrikstad – Åsane 3-2 (2-1)

4497 tilskuere

Mål: 0-1 Fredrik Pallesen Knudsen (12), 1-1 Ludvig Begby (23), 2-1 Knudsen (selvmål 30), 3-1 Sanel Kapidžic (85), 3-2 Joachim Soltvedt (89).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad. Gult kort: Sanel Kapidžic, Roger Risholt, Patrik Karoliussen, Fredrikstad Stian Nygard, Martin Ueland, Åsane,

Jerv – Ull/Kisa 1-0 (0-0)

1462 tilskuere

Mål: 1-0 Tonny Brochmann (67).

Dommer: Mads Skarsem, Charlottenlund. Gult kort: Kristoffer Tønnessen, Jerv, Truls Jørstad, Martin Torp, Ull/Kisa.

Kristiansund – Kongsvinger 1-2 (0-0)

1835 tilskuere

Mål: 1-0 Daouda Bamba (65), 1-1 Adem Güven (82), 1-2 Güven (90).

Dommer: Torkjell Trædal, Gjelleråsen. Gult kort: Victor Grodås, Kristiansund, Maikel, Mame Cheikh Niang, Jørgen Richardsen, Kongsvinger,

Ranheim – Sandnes Ulf 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Kent Håvard Eriksen (39), 0-2 Pontus Engblom (90).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset. Gult kort: Kent Håvard Eriksen, Sandnes Ulf.