Magiske Zahid sikret Vålerenga-poeng

(Vålerenga - Strømsgodset 1-1). Nå er VIF ubeseiret i åtte kamper på rad.

Bilde 1 av 4

Av Jonas Giæver

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Lagene fulgte hverandre tett da Vålerenga tok i mot Strømsgodset på Ullevaal. Bortelaget tok ledelsen ved Eirik Ulland Andersen tidlig i den andre omgangen, men kampens desidert største høydepunkt var det en magiker hos de kongeblå som stod for.

Ghayas Zahid vridde og vendte på forsvarere like før timen spilt og etter et fantastisk soloraid fant han Simen Juklerød foran mål som enkelt kunne sette inn 1-1.

Resultatet stod seg og Vålerenga kan nå se tilbake på en rekke ubeseirete kamper som strekker seg over de åtte siste kampene i årets Tippeliga. Nå må man tilbake til 4-1-tapet for Brann i starten av juli sist gang de kongeblå tapte en kamp.

Uavgjort gjør også at Vålerenga nå ligger på 9.plass med 29 poeng før majoriteten av de andre lagene spiller sine kamper i den 23.runden av årets Tippeliga-sesong. Tidligere i sesongen var det mange som snakket om mulige nedrykk. Nå ligger Vålerenga seks poeng fra playoff-plass og styrer mot ny kontrakt også i 2017.

Vi har ikke endret på mer enn at vi har våre beste spillere tilgjengelig hele tiden og at de spiller hver helg. Det skal ikke mer til enn det. I vår hadde vi tapt denne kampen 2-1, eller ikke klart å slå tilbake, forklarte Rekdal rundt Vålerengas opptur.

Hawaii-fotball

Om dagens kamp mente Rekdal likevel at ett poeng til hvert av lagene var et korrekt resultat kampen sett under ett.

Det er jevnt og ikke mange sjanser og derfor kanskje et rettferdig resultatet. Det er en stillingskrig med to lag som var godt forberedte på hverandres styrker, oppsummerte Kjetil Rekdal kampen.

Han var likevel ikke helt fornøyd med hvordan laget hans presterte innledningsvis i den andre omgangen.

Jeg er ikke fornøyd med vår start i den andre omgangen. Vi snakket om at vi måtte opp i aggressivitet, og så er vi passive og blir straffet. Vi reagerer uansett på en god måte og spillerne skal ha ros for at vi slår kjapt tilbake og får 1-1. Du ser jo at begge lag vil vinne, og det blir litt hawaii-fotball. Totalt sett er uavgjort riktig, fortalte Rekdal.

Ghayas Zahid

Han var også full av lovord for Ghayas Zahid som skal ha stor del av æren for at utligningsmålet kom for hjemmelaget på Ullevaal.

Det er et godt forarbeid, og Ghayas er en viktig spiller for oss. Det viste han igjen i dag, og det hadde vært enda bedre om hadde hatt bedre bevegelse rundt han. Det var litt for tamt, fortalte Rekdal.

Uavgjort gjør også at Vålerenga nå ligger på 9.plass med 29 poeng før majoriteten av de andre lagene spiller sine kamper lørdag og søndag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Jevnt

De fremmøtte på Ullevaal denne lørdagsettermiddagen var vitne til en rotete åpning både fra hjemmelaget i blått og Strømsgodset i hvitt. Selv om begge lag kom aggressivt ut, manglet det noe på presisjonen i den siste tredjedelen.

Vålerenga sin største trussel var likevel Ghayas Zahid som konstant lurte i rommet inn bak midtbanen og forsvaret. Han stod også for hjemmelagets største sjanse i det 11.minutt av den første omgangen.

Henrik Kjelsrud Johansen vant ballen dypt inne på Godsets banehalvdel og spilte fri U21-landslagsspilleren. Etter å ha forbigått en Godset-forsvarer forsøkte han å vri ballen i Espen Bugge Pettersens lengste hjørne. Skuddet manglet noen centimeters presisjon fra å synge i nettmaskene.

Omgangens kanskje største sjanse skulle forekomme like etter da Jonatan Tollås Nation klarerte ballen rett i beina på Jonathan Parr. Venstrekanten hamret til, men Marcus Sandberg var kjapt nede og fikk avverget. På returen smalt Parr ballen i nettveggen.

Senere måneden møtes lagene igjen i kvartfinalen i cupen. Begge lag har ambisjon om å nå en cupfinale ettersom seriemesterskapet er utenfor rekkevidde. Cupkampen spilles på Marienlyst.

Vålerenga – Strømsgodset 1-1 (0-0)

Ullevaal stadion: 8422 tilskuere.

Mål: 0-1 Eirik Ulland Andersen (51), 1-1 Simen Juklerød (58).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Robert Lundström, Vålerenga.

Vålerenga (4-4-2): Marcus Sandberg – Robert Lundström (Herman Stengel fra 74.), Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Simon Andreas Larsen – Simen Juklerød, Magnus Lekven (Sander Berge fra 46.), Christian Grindheim, Ghayas Zahid – Mohammed Abdellaoue, Henrik Kjelsrud Johansen (Rasmus Lindkvist fra 67.).

Strømsgodset (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Kim André Madsen, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud – Martin Rønning Ovenstad (Abdul-Basit Agouda fra 79.), Mohammed Abu – Kristoffer Tokstad, Francisco Júnior (Bismark Adjei-Boateng fra 73.), Jonathan Parr – Eirik Ulland Andersen.