VIF spilte sin andre treningskamp for sesongen.

Bilde 1 av 2

Av Haakon Thon

DAGSAVISEN (Vallhall): Vålerenga-Strømmen 3-2

Ronny Deila var strålende fornøyd etter at Vålerenga slo Strømmen i sesongens andre treningskamp og mener laget har gjort stor fremgang siden de slo Asker 1-0.
Kjempekamp. Vi møter et godt lag. Jeg synes vi har god innsats og skaper masse sjanser. De har også noen, men jeg synes dette er stor fremgang, sier Deilia til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Snudde etter tung start

Og det var en god, offensiv og jevnspilt treningskamp de 285 fremmøtte fikk se i Vallhall. Men det var Strømmen som kom best i gang da Magnus Solum satte inn 0-1 etter et flott innlegg fra Thor Lange fra venstre etter 12 minutters spill. Henrik Kjelsrud Johansen ga bortelaget et lite varsel om hva som var i vente etter 24 minutter da han satte hodet til på et innlegg fra Rasmus Lindkvist. For ti minutter senere var oppskriften den samme, bortsett fra at innlegget kom fra høyre og at servitøren het Christian Borchgrevink, men panna var den samme, og presisjonen noe bedre og dermed var utligningen et faktum for Kjelsrud Johansen og Vålerenga.  Noen få minutter før pause kunne samme mann sendt hjemmelaget i føringen da han tråklet/snublet seg gjennom Strømmen-forsvaret, men skuddet gikk over mål. Dermed gikk lagene til pause med 1-1, hvilket var rettferdig etter 45 minutters spill.

Innbytterne serverte

I andreomgang var det igjen Strømmen som kom best i gang da innbytter Ulrich Ness ekspederte ballen i mål etter fem minutters spill. Vålerenga ga igjen Strømmen et lite forvarsel da Simen Juklerød ble spilt fri på venstre. Fra litt skrått hold satt han ballen utenfor lengste stolpe. Til tross for brukbart trykk fra Vålerenga var det ikke før Madhusan Sandrakumar og Aron Dønnum entret banen det ble sving på sakene. Og etter 75 minutter slo sistnevnte et perfekt innoverskrudd frispark fra høyre som fant hodet til Ivan Näsberg og dermed stod det 2-2. 11 minutter senere var det Sandrakumar sin tur til å servere. Denne gang fra høyrekanten. Og igjen dukket Kjeldsrud Johansen opp, denne gang med høyrefoten og sørget for sin andre scoring og seier til Vålerenga.

Vi har mange fine unggutter her som er veldig bra. Og vi skaper masse sjanser i dag som er positivt. Det vi må bli bedre på frem til seriestarten er én mot én defensivt og vi må løpe enda mer både offensivt og defensivt, forklarer Deila.

Forsvarskampen

Og det er akkurat når det kommer til forsvaret at Deila ser ut til å lure litt. I dag startet Tollås Nation og Näsberg i midtforsvaret, men Näsberg ble flyttet ut på venstreback da Nakkim kom inn i andreomgang. Näsberg håper det er han som starter når seriespillet er i gang og håper at en scoring i dag hjelper på aksjene hans.

Jeg håper jo på det da. Det er jo det man trener for og det hjelper jo alltid med en scoring, men vi har mange gode. Meg, Nakkim, Tollås og Hay, sier en smilende Näsberg etter kampen.
Men det er lenge til 3. april og Deila vil få mange svar før Viking kommer på besøk i første serierunde.