Vålerenga jakter offensive mønstre

(Vålerenga - Litex Lovetsj 1-1). Vålerenga berget uavgjort i en ujevn treningskamp på La Manga lørdag. VIFs scoring var kampens vakreste øyeblikk.

Vålerenga jobber mye med å forbedre de offensive bevegelsene og i lørdagens kamp fra det Deshorn Brown og Elias Mar Omarsson sin tur til å prøve å finne smarte lløsninger sammen. De lyktes sjelden. Særlig islendingen var lite heldig med ballbehandlingen i avgjørende situasjoner, både ved pasninger og avslutninger. Moa Abdellaoue ble hvilt i denne kampen og var ikke i troppen.

Det bulgarske laget er i konflikt med eget forbund og ute av ligasystemet etter en kontrovers i fjor. Deres norske spiss, Bjørn Maars Johnsen, headet laget i ledelsen etter en times spill. På det tidspunktet i kampen burde bulgarerne ledet mer etter at de misbrukte to store sjanser før pause.

Daniel Fredheim Holm bredsidet inn Vålerengas utligning etter 72 minutter da han effektivt avsluttet et flott VIF-angrep. Da gikk ballen raskt i lengderetningen og den presise pasningen ble vakkert styrt i mål av Fredheim Holm som kom på løp i 16-meteren. Det var kampens beste angrep.

Vålerenga kunne også vunnet kampen da Simon Larsen hadde en god headig som ble reddet på steken i sluttminuttene.

- Vålerenga hevet seg etter pause da de kom til flere sjanser. Før pause var det mye ujevnt og overraskende mange feilpasninger, sa Egil "Drillo" Olsen, som kommenterte kampen for TV 2 Sportskanalen.

- Jeg synes likevel det var framgang fra kampen mot CSKA Moskva, men på dne annen side var dette en svakere motstander, la han til.

I denne kampen ble Aslak Falch valgt som keeper, og han sto hele kampen. Han kunne ikke gjøre noe med baklengsmålet. Sander Berge kom innpå etter pause, men gkk ned som midtstopper igjen da Kjetil Wæhler ble byttet ut.

Neste treningskamp for Vålerenga er Flora Tallin i Vallhall kommende lørdag.

Vålerenga – Litex Lovetsj (Bulgaria) 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 Bjørn Maars Johnsen (60), 1-1 Daniel Fredheim Holm (72).