VIF viste muskler, nå står det 2-2 i kamper

(Vålerenga - Frisk Asker 5-3, 2-2 i kamper). Det blir minst to kvartfinalekamper til mellom disse lagene etter VIF-seier på Jordal torsdag. Stavanger Oilers ble første lag som er klare for semifinale.

Av Per Erik Moen

Da natta for alvor holdt på å senke seg over Amfi´n, henta VIF fram to avgjørende faktorer; rutine og muskler. Sentrale navn: Morten Ask og Martin Laumann Ylven. "Hår på brøstet" har aldri vært en ulempe i ishockey.

Frisk styrte hendelsene og ledet 2-1 etter 1. periode. Hva trener Espen "Shampo" Knutsen (44) sa til spillerne i pausen, vites ikke. Men i midtperioden sto rutinerte Morten Ask (35) fram. Utlikningen til 2-2 var et håndleddskudd Jordal knapt har sett siden det finske ikonet Ilka Karna herjet for VIF på 80/90-tallet. Ask dundret pucken knallhardt opp i krysset.

Og viste vei.

Da samme Ask deretter dundret et slagskudd inn bak Frisks gode keeper Nicklas Dahlberg, var VIF til å kjenne igjen fra de gyldne årene da Karna, "Jimmer´n", "Donald" og de andre løftet trofeer for Vålerenga. 1-2 var omgjort til 3-2.

Sesongens beste periode

Muskler og målteft er Tobias Lindström(27) kjent for på dagens VIF-lag, og da han sendte hjemmelaget opp i 4-2 før 2. perioden var over, minnet også stemningen på Jordal om de "gode gamle dager".

Sesongens beste VIF-periode endte 3-0. VIF hadde snudd kampen.

Frisk er godt vant til å ligge under mot VIF, og da de reduserte til 3-4 i siste periode, ble det nerver. Med påfølgende utvisninger og generell usikkerhet.

Da kom eksponent nummer èn, hva muskler og rå kraft gjelder i dagens VIF-mannskap, fram. I Martin Laumann Ylvens skikkelse.

1. 27 minutter før slutt, Frisk tar timeout. Ringreven Anders Bastiansen, som hadde scoret Frisks to første mål, vant droppen inne i VIFs sone. Askerbøringene trykket på for utlikningen.

102 kilo muskler

Ylven (28), 188 centimeter høy og 102 kilo muskler tung, tekket skudd i egen sone. En real karamell, men hardhausen sto fram, og 17 sekunder før slutt fightet han som en villmann, og fikk slått inn 5-3 i tomt bur, etter at Frisk hadde tatt ut keeper i febrilsk jakt etter utlikningen.

I sum en seier VIF må ha fått et gedigent psykologisk løft av.

Laget sto fram som menn i de siste 40 minuttene, og reiser til kvartfinale nummer fem i Asker på lørdag stinne av selvtillit.

Det slitte begrepet " å blø for drakta" fikk mening for VIFs mannskap torsdag kveld.

I det som kunne blitt den siste sluttspillskampen på Jordal Amfi, som hvis alt går etter planen skal rives etter sesongen.

Det blir minst en sluttspillkamp til på Amfi´n.

Oilers klare

Stavanger Oilers er det første laget som er klare for semifinalespill, etter 4-1-seieren over M/S. , og 4-0 i kamper.

Lørenskog vant over Stjernen, og er også klare for semifinale med seier hjemme på lørdag.

Sparta overbeviste med seier over Storhamar på Hamar, også der står det nå 2-2 i kamper. Lagene møtes i Sarpsborg lørdag.

NM-sluttspillet ishockey torsdag, kvartfinaler 4. kamp (best av 7):

Vålerenga – Frisk Asker 5-3 (1-2, 3-0, 1-1), sammenlagt 2-2

Jordal amfi: 2763 tilskuere.

1. periode: 0-1 (3.29) Anders Bastiansen (Thomas V. Olsen), 1-1 (10.43) Mathias Trygg (Jonas Knutsen, Andreas Frisk), 1-2 (12.35) Bastiansen (Oskar Nilsson, Nicklas Dahlberg).

2. periode: 2-2 (26.33) Morten Ask (Anders Hilt Jørgensen, Trygg), 3-2 (29.35) Ask (Fredrik Csisar, Tobias Lindström), 4-2 (37.41) Lindström (Jørgen Karterud).

3. periode: 4-3 (45.49) Olsen (Victor Ahlström, Nilsson), 5-3 (59.43) Martin Laumann Ylven.

Dommere: Hans Petter Berg, Stjernen og Robert Hallin, Jordal. Utvisninger: Vålerenga 7 x 2 min., Frisk Asker 6 x 2 min.

Manglerud Star – Stavanger 1-4 (0-1, 0-1, 1-2), sammenlagt 0-4

Manglerud ishall: 351 tilskuere

1. periode: 0-1 (14) Tommy Kristiansen (Kristian Forsberg).

2. periode: 0-2 (32.01) Philippe Cornet (Josh Soares).

3. periode: 1-2 (44.08) Magnus Hoff (Trym Bilgrei, Bryce Reddick), 1-3 (54.08) Henrik Medhus (Kristiansen), 1-4 (59.37) Soares (Peter Lorentzen, Cornet).

Dommere: Robin Berg, Stjernen og Christian Persson, Ski. Utvisninger: Manglerud Star 3 x 2 min., Stavanger 5 x 2 min.

Stjernen – Lørenskog 0-4 (0-0, 0-1, 0-3), sammenlagt 1-3

Stjernehallen: 1024 tilskuere

2. periode: 0-1 (27.26) Alexander Larsson (Stefan Espeland).

3. periode: 0-2 (43.42) Robin Dahlstrøm (Tony Romano, James Sixsmith), 0-3 (50.34) Villiam Strøm (Mats Frøshaug, Jonas Djupvik Løvlie), 0-4 (51.57) Espeland (Mats Trygg, Romano).

Dommere: Owe Lüthcke, Ringerike og Thomas Tysland, Jutul. Utvisninger: Stjernen 11 x 2 min., Lørenskog 10 x 2 min. og 1 x 10 min.

Storhamar – Sparta Sarpsborg 2-3 e.f. (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

Hamar OL-amfi: 3977 tilskuere.

1. periode: 1-0 (0.25) Jacob Berglund (Erik de la Rose, Jimmy Andersson).

2. periode: 2-0 (30.11) Hampus Gustafsson (Berglund), 2-1 (30.41) Mats Weberg (Andreas Klavestad, Michael Tam).

3. periode: 2-2 (58.35) Patrick André Bovim (Jon Palmebjörk, Dion Knelsen).

Forlengning: 2-3 (61.52) Knelsen (Henrik Malmström, Palmebjörk).

Dommere: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star. Utvisninger: Storhamar 1 x 2 min., Sparta Sarpsborg 2 x 2 min.