VIF gikk videre, men døste av

(Hønefoss – Vålerenga 1-3). I én omgang holdt Vålerenga lekestue med Hønefoss. Men så levde de farlig.14. min.: Ghayas Zahid scorer enkelt på Vålerengas fjerde sjanse.

Bilde 1 av 2

HØNEFOSS (Dagsavisen): Først dette:

Ikke kø fra Sandvika og over Sollihøgda. Derfor ankom vi Hønefoss tidligere enn antatt og fikk muligheten til en rusletur i Hønefoss by.

Der var det ikke et eneste tegn til at byen skulle ta imot Vålerenga til 2. runde i cupen. Ikke engang noen Klan-tilhengere var å se.

Nei, det er ikke akkurat fotballfeber i kyllingbyen. På selve kampen dukket det opp 1.519 tilskuere. Det var faktisk flere folk på lille Løten i 1. runde.

Lekestue

I første omgang, anført av en glitrende Ghayas Zahid, holdt Vålerenga lekestue med Hønefoss. Etter 45 minutter telte vi 7-0 i målsjanser, pluss et straffespark Vålerenga skulle hatt.

Men så: I løpet av drøyt 20 minutter av den andre omgangen sto det plutselig 3-1 til Hønefoss i sjansestatistikken og 1-2 i målprotokollen.

Ruskete

– Ja, det var ruskete greier. At vi ikke avgjør kampen lenge før er direkte slurv, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

– Og vi snakka om det i pausen at vi måtte holde tempoet og trykket oppe, fortsetter han.

For at Vålerenga falt tilbake, kunne ikke bare skyldes at Ghayas Zahid var tatt av i pausen.

– Han merket litt til stram muskulatur, forteller Kjetil Rekdal.

– Men uansett skal vi ikke lage kamp ut av dette. Vi inviterte motstanderen inn i en kamp som vi skulle ha drept, sier han videre.

Men målene var av den fine sorten.

21. min.: Rasmus Lindkvist slår et vakkert innlegg som Deshorn Brown ekspederer i mål. Men så slår Hønefoss til med et frispark i tverrliggeren. Durim Muqkurtaj setter returen. Og åtte minutter før slutt drepte innbytter Vajebah Sakor kampen.

Hønefoss – Vålerenga 1-3 (0-2)

Hønefoss idrettspark: 1519 tilskuere.

Mål: 0-1 Ghayas Zahid (15), 0-2 Deshorn Brown (21), 1-2 Durim Muqkurtaj (58), 1-3 Vajebah Sakor (83).

Dommer: Nedim Brbovic, Fevang. Gult kort: Herman Stengel, Vålerenga.

Vålerenga (4-4-2): Aslak Falch – Enar Jääger, Simon Andreas Larsen, Jesper Arvidsson, Anders Nedrebø – Rasmus Lindkvist (Niklas Castro fra 75.), Herman Stengel, Sander Berge, Ghayas Zahid (Simen Juklerød fra 46.) – Elías Már Ómarsson, Deshorn Brown (Vajebah Sakor fra 64.).