Utlignet og provoserte Lyn-supporterne

(Lyn - Vålerenga2 1-1). Lyn hadde sin tredje hjemmeseier på rad nesten i havn, men i kampens siste angrep utlignet Vålerenga. Og målscoreren jublet provoserende foran Bastionen.

Det ble heftig på Bislett da den prestisjetunge 2. divisjonsduellen gikk på overtid mandag kveld. Da Vålerenga2 fikk sin utligning løp målscorer Tega George bort til Store Stå og jublet foran Bastionen, ikke foran sine egne supportere på motsatt side. Han fikk følge av flere av sine unge lagkamerater, før kapteinen skjønte at dette ble galt. Noen av spillerne kom i håndgemeng, og fra den andre siden stormet deler av VIF-supporterne banen for å delta i bråket.

Bisletts fåtallige vakter fikk omsider roet gemyttene slik at Lyn kunne ta avspark. Og da det var gjort blåste dommeren av kampen.

Flere reagerte på VIF-spillernes oppførsel og laget dro seg omsider over mot hovedtribunen der de ble hyllet av sine egne.

På overtid

Det var spilt 93 minutter da Lyn hadde ballen helt nede på Vålerengas dødlinje og laget prøvde å holde ballen der for å få sekundene til å tikke. Men VIF fikk tak i ballen og leverte kveldens raskeste kontring Dermed kom plutselig Tega George helt fri på høyrekanten og han dundret ballen opp i motsatt vinkel, sjanseløst for Lyn-keeper Sofus Rasmussen. En flott scoring. VIF jublet som om de hadde vunnet kampen, Lyn-spillerne var tilsvarende fortvilte. To kanskje helt avgjørende poeng forsvant inn i høstnatta.

For med seier hadde Lyn passert to lag i bunnen av tabellen, nå ble de likevel liggende sist. Og det var ufortjent etter at de var det beste laget på Bislett denne kvelden.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Juniorlag

Vålerenga stilte med et rent juniorlag foran veterankeeper Michael Langer, som bygger seg opp etter skade. VIFs potensielle A-lagsspillere var opptatt med aldersbestemte landslag. Og rekruttlagets toppscorer, Elias Mar Omarsson, er med U21-landslaget til Island. Derfor var "nye Lyn" fysisk sterkere enn VIF-laget. Sammenlignet med vårkampen i Vallhall (VIF-seier 5-0) var det nesten to helt nye lag som møttes.

I den målløse førsteomgangen hadde lagene en stor sjanse hver. Først Lyn da Moses Mawa kom alene med keeper etter spillende treners Tresor Egholms smarte pasning. Men Langer var nede og reddet. På motsatt side kom VIFs David Coulibaly plutselig fri, men kom for nær keeper og satte ballen rett i brystet til Rasmussen.

Ny franskmann

Lyn har fornyet laget i hele sommer og foran Tresor Egholm er Jonas Scheie Hammer (fra Follo) den nye offensive kraften. Og fra Frankrike er Jason Nathan Bli hentet og han fikk sin hjemmedebut i 2. omgang. Det var et vellykket innhopp.

For etter 65 minutter fikk han frispark på 18 meter som han selv tok. Skuddet gikk i muren, Bli fanget opp returen, løp til dødlinja og la hardt inn i feltet der Birger Rasmussen kom stormende fra motsatt side og headet Lyn i ledelsen. Rasmussen er en gammel Lyn-gutt som vendte tilbake fra Røa i sommer.

Dette så lenge ut til å bli kampens eneste scoring. Inntil dramatikken inntraff på overtid.

Før det hadde lagene en stor sjanse hver. Jonas Scheie Hammer fikk avgårde et skudd som ble reddet på streken av en utespiller, mens Rino Falk Larsen dundret et langskudd i tverrliggeren tolv minutter før slutt.

Og de over tusen tilskuerne på Bislett fikk etterhvert nok å snakke om.

Forsatt sist

Med poengtapet ligger fortsatt Lyn sist, men nå bare to poeng bak Holmen og Mjølner. Begge disse lagene skal Lyn ha på Bislett i høst. Opp til Ullerns sikre plass er det seks poeng. Neste motstander for Lyn er serieleder KFUM borte kommende lørdag.

Vålerenga ligger midt på tabellen og vil ikke blande seg inn i verken topp eller bunn. Men for tidligere Lyn-kaptein Tommy Berntsen (nå trener for Vålerenga2) var denne kampen utvilsomt spesiell.

PS. KFUM spilte 1-1 borte mot Stabæk mandag kveld. Bendik Møller ga laget ledelsen i annen omgang, men Sebastian Pedersen utlignet for Stabæk seks minutter før slutt. Dermed har KFUM bare ett poengs ledelse til Grorud på tabelltoppen.