To scoringer på overtid, og smarte Kjelsås vant igjen

(Kjelsås - Bærum 2-1). På overtid trodde Kjelsås de mistet seieren da Bærum utlignet. Hva gjør man da? Går rett i angrep og scorer!

Bilde 1 av 5

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Jesper Solli har vært en av vårsesongens viktigste spillere for Kjelsås i 2. divisjon. Denne lørdagen ble han helt avgjørende. For nesten fire minutter på overtid var han der han skulle være og hamret inn vinnermålet. Vi så aldri Kjelsås løpe fortere enn jubelspurtene de leverte da den ballen satt i nettet.

- Helt fantastisk. Dette viser hvilken pondus vi har. En forsvarer bommet på ballen da innlegget fra Håkon (Sverresson Wæhler) kom, og da var det bare å sette den, sier Jesper Solli til Dagsavisen.

Bittert for Bærum selvfølgelig, som omsider fikk sin utligning to minutter tidligere (altså også på overtid) og tenkte de hadde tid til å jage vinnermålet også ettersom dommeren signaliserte fem tilleggsminutter.

Burde avgjort

Og det trodde kanskje de fleste som så på også fordi Bærum hadde kjørt hele annenomgangen uten å komme til store målsjanser. I stedet var Kjelsås vel så farlige på sine få kontringer. Blant annet prøvde Walid Idrissi seg på et skudd fra 50 meter da han så keeper stå langt ute. Ballen strøk stolpen med cirka 37 centimeters margin.

- Vi ble liggende litt for lavt etter pause, men vi burde avgjort dette tidligere uansett, mener Jesper Solli.

Og har rett i det. For i første omgang noterte vi 5-1 i målsjanser til Kjelsås selv om Bærum også da hadde ballen mest. Men avdelingens mestscorende lag gikk seg fast mot et bastant Kjelsås-forsvar.

Kjelsås var mye mer direkte i sin stil. Energiske Martin Fasting på kant og bevegelige spisser gjorde at Bærum aldri kunne føle seg trygge. Derfor ble det farligst da de gule mistet ballen.

Flinke i forsvar

- Ja, vi er gode til å ligge lavt, sier kaptein og midtstopper Lars Brotangen til Dagsavisen før trener Eivind Kampen kommer og henter ham til feiringen som snart skal starte i garderoben. Seiersbrølene kunne nesten høres opp til Grefsenveien.

Nettopp Jesper Solli hadde Kjelsås første sjanse i kampen etter et snaut kvarter, men Bærum-keeper Sondre Midtgarden viste hvilken rekkevidde han har. Bærum spilte og spilte, men et frispark fra hardtskytende Daniel Berg var det eneste som lignet en målsjanse.

I stedet sendte Walid Idrissi Kjelsås i ledelsen etter 21 minutter. Et langt oppspill bakfra fra Lars Brotangen tok Idrissi elegant ned på brystet, la ballen til rette og sendte ballen ned i hjørnet. Vakkert og effektivt.

Bærum kom med regnværet

Men etter pause kom Bærum like sterkt som regnværet over Grefsen stadion. Og Mounir El-Masrouri burde utlignet da han fikk sjansen alene med keeper. Da var det Kjelsås-keeper Erik Sleipnes Sivertsen som viste klokskap da han skjermet skuddet med hele kroppen.

Resten handlet om et evig press mot Kjelsåsmålet og noen dødballer skapte kaos i feltet. Men det var altså først på overtid en Kjelsås-stuss bakover havnet i føttene til Kenneth Mattias Pedersen som sendte ballen ned i hjørnet.

Før det hadde dommeren gitt advarsler til Bærums trener og de gule kortene satt løst på overtid. Det var høy temperatur ute på banens mens folk rundt prøvde å søke ly for regnskyllet.

Men da den hektiske innspurten satte inn, glemte man både vær og vind.

Og Kjelsås tok et nytt byks oppover tabellen etter en treg start. Uavgjort mot Hamkam og Skeid og seier over Bærum på hjemmebane, forteller at de har kapasitet til å slå alle.

- Ja, det har vi, og vi har fått orden på mye de siste ukene. Vi vet vi kan slå alle i denne avdelingen, da er det ekstra moro å unngå poengtap som i en kamp som dette, sier Jesper Solli.

Kjelsås har ikke tapt i serien siden 29. april. I neste runde møter de Alta, mens Bærum tar i mot serieleder Hamkam på Kadettangen.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Kjelsås - Bærum 2-1 (1-0).

Grefsen stadion: 150 tilskuere.

Mål: 1-0 Walid Idrissi (21), 1-1, Kenneth Mattias Pedersen (90), 2-1 Jesper Solli (90).

Dommer: Henrik Andreas Pettersen, Gresvik.

Gule kort: Erik Sleipnes Sivertsen, Kjelsås, Daniel Berg, Moses Mawa, Didrik Bjørnstad Fredriksen, Bærum.

Kjelsås lag: Erik Sleipnes Sivertsen - Glenn Mjelde Håberg, Lars Brotangen, Espen Bjørnsen Garnås, Sigurd Tveter Martinussen - Martin Fasting (Håkon Snorressønn Wæhler fra 77), Nicholas Grøndalen Kristiansen, Jesper Solli, Axel Pedersen - Jens Bonde Aslaksrud (Ola Bjørnland fra 88), Walid Chafouk Idrissi.

Bærums lag: Sondre Midtgarden - Mounir El-Masrouri, Lars Ivar Slemdal, Rasmus Andreas Isegran, Kenneth Mattias Pedersen - Jan Christian Aubert, Ola Scheele Moe, Daniel Berg, Erblin Llullaku - Emanuel Kot Chool Tatesse, Moses Dramwi Mawa (Didrik Bjørnstad Fredriksen fra 61).

Øvrige resutater lørdag: Brumunddal - Vålerenga 2. lag 2-1, Hamkam - Follo 3-0, Grorud - Alta 2-2.

Spilles søndag: Raufoss - Skeid, KFUM Oslo - Asker, Finnsnes - Nybergsund/Trysil