To målløse perioder ødela for MS

(Manglerud Star - Frisk Asker 3-7). Manglerud stanget og stanget i to målløse perioder. Først på stillingen 0-6 løsnet det i Manglerudhallen. Men da var kampen avgjort. Serieleder Frisk Asker presenterte sju forskjellige målscorere.

Av Reidar Sollie og Haakon Thon

For Manglerud-supporterne ble det en lang kveld å vente på første mål i det som skulle være rundens andre toppkamp.

Men det ble aldri noen rell toppduell ettersom første MS-scoring kom først på stillingen 0-6 i siste periode. Fram til da hadde Frisk Asker framstått som et fysisk serkt og ikke minst effektivt lag. De sene scoringene i 1. periode (0-3) og 2. periode (0-1) kneblet denne kampen. To av dem kom etter keeper-returer som kunne vært unngått.

- Vi kom dårlig i gang. Vi mangler tre backer. Simonsen er ute, Løken ble skadet på trening i går og Bilstad Pedersen kunne ikke spille mye. Vi mister tre backer i en allerede tynn backlinje og må bruke mange unge gutter. De jobbet hardt, men har ikke spilt mye på dette nivået, sier Manglerud-trener David Livingston til Dagsavisen.

Og da Cato Cocozza og Anders Bastiansen styrte inn 0-5 og 0-6 i begynnelsen av den siste perioden, handlet det bare om å skape et anstendig resultat i Mangleudhallen. Og det klarte man langt på vei. Alle de tre MS-scoringene kom i løpet av kampens ti siste minutter.

Tok ut keeper

Først 1-6 ved Dylan Richard, så 2-6 ved Mathias Trygg like etterpå. Og da Joachim Hermansen satte inn 3-6 bak Frisks gode keeper Nicklas Dahlberg, tok Manglerud Star ut sin keeper. Man skjønte at ved eventuelt 4-6 kunne det bli en kaos-avslutning. Men Frisk Asker skjønte alvoret og da Viktor Granheim endelig fikk kontroll på pucken, kunne han sette den i tomt bur og definitivt avslutte kampen. Dermed er Frisk Asker fortsatt ubeseiret og topper ligaen ett poeng foran Lillehammer.

- Du tok ut keeper på 3-6, hadde dere et reelt håp?

- Det er bare å prøve. Plutselig kunne vi få 4-6 og da vet du ikke hva som kan skje. Forsøkte med fire forwards og en back og det skapte mer offensivt for oss.

- Dere så tunge ut i beina, skyldes det det tøffe kampprogrammet?

- Vi merker vedre at vi mangler tre backer. Alle andre har tøft kampprogram, men forskjellen på oss og de andre i ligaen er at alle våre spillere jobber eller studerer ved siden av. Kanskje vi er litt slitne. Men det er ingen grunn til å overanalysere denne kampen. Pucken spratt ikke vår vei, sier Livingston, som allerede lørdag har ny tøff kamp igjen mot Sparta.

Skuddstatistikk: 19-37 (6-14, 6-8, 7-15)

Vålerenga vant igjen

Bak Manglerud Star på tabellen tok Vålerenga en viktig 1-0 seier i Stjernehallen. Kampens eneste målscorer ble Andreas Stene sju minutter ut i første periode. Eller var det Rasmus Ahlholm sin? Og det hjalp at Steffen Søberg reddet 18 skudd.

Kongsvinger skaffet seg et nytt poeng da de spilte 2-2 mot Stavanger Oilers i Stavanger, men tapte på straffeslag. Bortelaget ledet sensasjonelt 2-0 etter første periode.

Det er ny runde igjen allerede lørdag og søndag.

Lillehammer – Lørenskog 4-3 (2-2, 1-1, 1-0)

Kristins hall: 1246 tilskuere

1. periode: 0-1 (1.14) Conny Strömberg (Marc Hagel, Sebastian Johansen), 0-2 (4.05) Johansen (Hagel), 1-2 (7.13) David Morley (Brett Cameron, Stephan Vigier), 2-2 (8.13) Joakim Arnestad (Sondre Bjerke, Jacob Noer).

2. periode: 3-2 (27.06) Patrick Ulriksen (Arnestad, Nick Dineen), 3-3 (33.02) Mats Trygg (Jonas Grønstad).

3. periode: 4-3 (59.30) Vigier (Morley, Cameron).

Dommere: Jørn M. Ekeberg, Holmen og Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Lillehammer 6 x 2 min., Lørenskog 8 x 2 min. og 1 x 10 min.

Manglerud Star – Frisk Asker 3-7 (0-3, 0-1, 3-3)

Manglerudhallen.

1. periode: 0-1 (6.57) Marius Hansen (Nick Pageau), 0-2 (18.05) Mario Lamoreux (TJ Foster, Pageau), 0-3 (19.25) Mats Henriksen (Victor Granholm, Cato Cocozza).

2. periode: 0-4 (37.44) Granholm (Henriksen).

3. periode: 0-5 (41.21) Cocozza (Oskar Nilsson, Foster), 0-6 (43.13) Anders Bastiansen (Nilsson, Garry Nunn), 1-6 (51.02) Dylan Richard (Sander Boroczky, Petter Sandboe Andersen), 2-6 (52.11) Mathias Trygg (Joachim Hermansen, Jesper Hoel), 3-6 (56.23) Hermansen (Mats Grøsvik, Sam Coatta), 3-7 (57.26) Granholm (Dag Føystad).

Dommere: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer og Tommy Søstumoen, Storhamar.

Utvisninger: Manglerud Star 2 x 2 min., Frisk Asker 2 x 2 min.

Stavanger – Kongsvinger 3-2 e.str. (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 1-0)

DNB Arena, Stavanger: 3346 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (17.50) Christoffer Berger (Victor Zetterberg, Magnus Amble).

2. periode: 0-2 (32.24) Daniel Trnavsky (Kalvis Ozols).

3. periode: 1-2 (46.43) Markus Søberg (Josh Soares, Even Kjellesvik), 2-2 (59.43) Curtis Jason Gedig (Soares, Eirik Salsten).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 3-2 Soares.

Dommere: Marcus Wannerstedt, Vålerenga og Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg.

Utvisninger: Stavanger 1 x 2 min., Kongsvinger 5 x 2 min.

Stjernen – Vålerenga 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Stkernehallen: 1287 tilskuere.

1. periode: 0-1 (7.13) Andreas Stene (Rasmus Ahlholm).

2. periode: Ingen.

3. periode: Ingen.

Dommere: Eirik Hansen, Jutul og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Stjernen 4 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.

Storhamar – Sparta 3-4 e.f. (0-0, 2-2, 1-1, 0-1)

CC Amfi, Hamar: 4725 tilskuere

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (25.48) Håkon Stormli (Patrick Eriksson, Kalle Ekelund), 0-2 (30.11) Patrick Bovim (Kyle Osterberg), 1-2 (32.11) Hampus Gustafsson (Kodie Curran, Steffen Thoresen), 2-2 (32.44) Simen Hansen (Mikkel Søgård, Patrick Thoresen).

3. periode: 2-3 (40.24) Niklas Roest (Christopher Henriksen, Troy Rutkowski), 3-3 (45.00) Søgård (Simen André Edvardsen, Martin Rønnild).

Forlengning: 3-4 (62.49) Ekelund.

Dommere: Christian Persson, Ski og Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Storhamar 2 x 2 min., Sparta 1 x 2 min.