Skeid vant med ti mann

(Bærum - Skeid 0-1). Skeid spilte i over en omgang med en spiller mindre. Men vant. - Det er så sinnsykt deilig, brølte Tom Nordlie mens han feiret med spillerne sine etter en solid bortekamp mot Bærum lørdag.

Bilde 1 av 4

SANDVIKA STADION (Dagsavisen): Det var helt tydelig at seieren smakte godt for Skeid etter tre strake ettmålstap. Oksene fra Torshov banket Ham-Kam 4-0 på Nordre Åsen 5. juni, men etter det tapte de kampen på overtid mot Raufoss 2-1 før de gjorde nøyaktig det samme i kampen etterpå mot KFUM. Og i forrige runde tapte de overraskende for Follo. Tom Nordlie var derfor lettet i sommervarmen på Sandvika Stadion lørdag.

- Vi vinner fullt fortjent, sa en veldig fornøyd Nordlie til Dagsavisen etter kampen.

Stolpetreff

Men det tok litt tid før Skeid fikk i gang maskineriet i Bærum.
- Det var en en veldig bra kamp, bortsett fra de første ti minuttene, sier Nordlie.
Men de var likevel nærmest å ta ledelsen etter at Jens Braathen Rongved traff stolpen med et skudd fra ca 16 meter ganske tidlig i kampen. Det kunne fort ha sneket seg inn litt vonde tanker for en tropp som er inne i en tøff periode da, men Skeid-gutta krummet nakken og viste at de orket mest i den stekende varmen ved Kalvøya. Men det var likevel en tett og jevnspilt kamp, og de helt store sjansene forutenom stolpetreffet til Rongved var det ikke. Johannes Andres Nunez Godoy hadde en god mulighet på hodet etter et innlegg fra Ridouan Essaeh, men forsøket ble for tamt. Bærum hadde mye ball, mens Skeid ofte jagde tidlig i bakrom.

Omdiskutert utvisning

Like før pause skulle imidlertid oppgaven bli vesentlig tøffere for de rød og blå fra hovedstaden. Skeid-spiller Mustafa Hassan Ahmad og Bærums Rasmus Andreas Isegran dundret inn i hverandre i en kamp om ballen. Det var mye kraft, men det var likevel en liten overraskelse da fargen på kortet til dommer Kent Gomo Hammar var rødt.

- Er det strengt?
- Ja, det er strengt. Eller det er ikke strengt, det er feil, sa Ahmad oppgitt til Dagsavisen etter at han hadde funnet seg plass på tribunen.
- Jeg viser ikke knotter og jeg bøyer til og med beinet, forklarer han.
Også Tom Nordlie var kritisk til avgjørelsen og bekymrer seg for kampen mot Alta etter sommerferien.
- Avgjørelsen er helt feil. Det er en 50-50-duell. Nå mister vi Mustafa i kampen mot Alta og samtidig er Ørjan (Hopen) ute siden han fikk sitt tredje gule for sesongen i dag, sier Nordlie om situasjonen som var det eneste skåret i gleden i denne kampen.

Hadde trua

Til tross for at Skeid gikk i garderoben med ti mann og visste at de også ville være det i de resterende 45 minuttene av kampen valgte de å se muligheter fremfor problemer i pausen.

- Vi hadde fremdeles trua på det i pausen, selv med ti mann, mener Nordlie.

Det ble naturlig nok en forsvarskamp for Skeid, men de forsøkte seg helhjerta på kontringene som bød seg. Og etter 69 minutter skulle de få betalt ved superspissen David Tavakoli.

- Jonas kommer opp langs høyresida og legger inn. Jeg får ballen i beina på 16-meteren på motsatt side og setter ballen tilbake i der den kom fra. Det var en fin goal faktisk. Fornøyd med den, gliser matchvinneren etter kampen.

Sto i mot

Bærum trykka på for å få en utligning, men de høye ballene inn i Skeids 16-meter var nytteløse. Tavakoli ble flyttet ned før han ble tatt ut og sammen med Mansour Gueye, Ayoub Aleesami, Jonas Bergersen og resten av Skeid-gutta ble alle Bærum-forsøk rensket unna.

- De skaper jo ingenting. Kanskje én målsjanse om vi er greie, sier Nordlie.

Det ble likevel noen nervepirrende sluttminutter der Nordlie pisket spillerne sine hjem i forsvar etter hver eneste kontring, og da dommeren blåste i fløyta for full tid var gleden enorm. Lettelsen over en seier med ti mann etter en tung periode var betydelig.

- Det ble tøft med ti mann. Det blir en forsvarskamp, men vi står bra i mot. Dette var så viktig, sier David Tavakoli.
Skeid tar dermed ferie med 20 poeng, to bak Oslo-rival Grorud og seks bak Ham-Kam på topp. Begge disse lagene tapte overraskende sine kamper. Første kamp etter sommeren for Skeid er hjemme mot Alta lørdag 22. juli.

2. divisjon, avdeling 1 lølrdag:

Bærum - Skeid  0-1 (0-0)
Sandvika Stadion
Dommer: Kent Gomo Hammer. Assistentdommere: André Fernandes og Karwan Kadhm Mamhassan.

Mål: 0-1 David Tavakoli (69).

Gule kort: Ismar Dizadar (14), Jens Christian Egseth Aubert (65), Emanuel Kot Chol Tafesse (71), Bærum. Ørjan Hopen (83), Skeid.

Rødt kort: Mustafa Hassan Ahmad (44).

Bærum: Sondre Golden Midtgarden - Kamran Ali Iqbal, Mounir El-Masrouri, Lars Ivar Slemdal, Rasmus Andreas Isegran - Ismar Dizdar (Ole Scheele Moe, 62), Daniel Berg, Jan Christian Egseth Aubert - Emanuel Kot Chol Tafesse, Moses Dramwi Mawa, Erblin Llullaku (Jon Tveit Rønning, 78).
Skeid: Idar Nordby Lysgård - Mansour Gueye, Tom Even Skogsrud, Ridouan Essaeh, Ayoub Aleesami - Jens Braathen Rongved (Jonas Bergersen, 54), Henning Tønsberg Andresen, Ørjan Hopen - Mustafa Hassan Ahmad (utvist, 44), David Tavakoli, Johannes Andres Nunez Godoy.

Øvrige resultater fra avdelingen:

Alta – Raufoss 2-1, Asker – Grorud 5-1, KFUM Oslo – Follo 0-0, Nybergsund – Hamkam 1-0.

Spilt fredag: Brumunddal – Finnsnes 2-1. Spilt torsdag: Vålerenga 2 - Kjelsås 2-2.