Skeid seiret i tett Oslo-oppgjør

(KFUM Oslo -Skeid 1-2). Det tok en omgang før KFUM og Skeid kom ordentlig i gang og til slutt var det gjestene som stakk av med alle poengene fra Ekeberg.

Bilde 1 av 4

KFUM ARENA, EKEBERG (Dagsavisen): De to Oslo-klubbene ønsker begge å bli nest beste klubb i byen. Før lørdagens kamp lå Skeid ett poeng foran, men tok et stort steg nærmere å sikre seg tittelen med 1-2 mot KFUM.
- Jeg synes vi er det beste laget, men vi mangler litt "trøkk" inne i boksen. Det er mange andreballer som detter ned som vi ikke får tak i. De er potensielt store målsjanser, oppsumerer en skuffet KFUM-trener Jørgen Isens kampen mot Skeid.
Men hverken KFUM eller Skeid kom spesielt godt i gang. Tempoet var lavt, presisjonen for dårlig og det så ut som kampen var akkurat det den var - ubetydelig. I hvert fall med tanke på opp- og nedrykk.'

Svak førsteomgang

Den første sjanser kom etter 12 minutter og det var Stian Sortevik som var frampå på et hjørnespark for "Kåffa", men han skuddeforsøket ble blokkert. Samme mann forsøkte seg etter nok et hjørnespark etter 35 minutter, men forsøket gikk via en Skeid-spiller og over mål. I tillegg hadde Emil Ekblom en god mulighet da Mansour Gueye lot en ball passere over hodet hans, men Ekbloms skudd ble også blokkert. Det var med andre ord kun småfarligheter de to lagene klarte å produsere de første 45.
- Vi begynner svakt i førsteomgang, men etter 20 minutter har vi god kontroll, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.
Heller ikke KFUM-trener Isnes var spesielt fornøyd med førsteomgangen.
- Det er ikke en stor fotballkamp i førsteomgang, men vi styrer spillet og skaper noen sjanser. En helt OK omgang, oppsumerer han.

Pangstart

Andreomgangen skulle vise seg å bli noe helt annet enn den første. KFUM hadde hatt mye ball i den første omgangen, men manglet løp inn i boks for å åpne opp rom og skape de store mulighetene, mens Skeid hadde vært upresise i kontringsspillet. Men etter en tordentale fra Nordlie i pausen gikk oksene ut med klampen i bånn fra første spark på ballen i andreomgang. David Hickson var tidlig frampå og yppa seg, men skuddet alene med Anders Mattingsdal gikk utenfor.
Marius Brevig hadde kommet inn etter pause for KFUM og i det 52. minutt hang han ikke med da Johannes Andres Nunez Godoy satte full fart ute på venstresiden. Godoy dro seg innover like utenfor 16-meteren og chippet ballen mot bakerste der David Tavakoli befant seg. KFUM-keeper Mattingdal så ut til å ha grei kontroll på innlegget, men glapp ballen og forærte dermed Tavakoli kampens første mål. Og Skeid bare fortsatte etter ledermålet. Like etter jobbet Tavakoli opp en ball som Kristoffer Hagen ikke klarte å få klarert. Kula endte til slutt opp hos Skeids innbytter Dreni Ademaj som skjøyt utenfor.

Fikk maling i pausen Få minutter etter dette igjen måtte Mattingdal gi en retur som ikke var av den beste sorten for nok en gang havnet ballen i beina på den giftigste avslutteren på banen og Tavakoli hamret inn sitt andre.

- De fikk maling i pausa, sa Nordlie.
- Jeg sa at hvis dem ikke ville ha meg som trener mer så kunne de fortsette å spille som i førsteomgang, fortsetter han.

Og det var tydelig at det var den rette medisien for Skeid, men etter 0-2-målet tok KFUM igjen over initiativet i kampen og seks minutter etter Tavakolis andre mål leverte KFUM en kanonade mot Idar Nordby Lysgård som til slutt måtte kapitulere etter et skudd fra Christoffer Dahl. KFUM fortsatte å presse på og flyttet opp store, sterke Jørgen Hammer i håp om å få slått innlegg som han kunne heade i mål, samtidig fikk de en ekstra dimensjon i et godt oppspilspunkt.

KFUM syntes de fortjente mer
I minuttene etter reduseringen så poengene ut til å henge i en tynn tråd for Skeid som ble satt under et voldsomt press, men Skeid holdt unna og kunne til slutte strekke hendene over hodet og juble for tre poeng som sannsynligvis sikrer Skeid tittelen "Oslos nest beste klubb". Det er en tittel KFUM-trener gjerne skulle hatt.
- Jeg har snakka med spillerne om motivasjonen før de siste kampene og fortalt dem at min motivasjon er å bli beste Oslo-klubb i ligaen. De trenger ikke å ha samme motivasjon som meg, men det er viktig at man klarer å motivere seg selv om kampene ikke betyr så mye. I tillegg kommer det en ny sesong der jeg fremdeles skal trene KFUM og det er viktig å vise seg fram med tanke på det også, poengterer Isnes som nå innrømmer at drømmen om å bli beste Oslo-lag i 2. divisjon nok nå er kjørt. Samtidig synes han det er vanskelig å være sint på laget etter tapet.
- Vi gjør en god prestasjon, men det er en kamp som blir prega av feilene dessverre. Vi gir bort to mål, sier Isnes.
- Problemet er at vi aldri burde ha kommet under, vi burde ha tatt ledelsen i denne kampen og dermed sluppet å jage. Det manglet litt på kvaliteten i dag. Skeid er det beste laget det første kvarteret av andreomgang, ellers er vi best, fastslår Isnes.
Også Tom Nordlie innrømmer at KFUM hadde en bra grep om kampen, men følte likevel at de hadde grei kontroll på matchen.
- De er dyktige ballspillere og presser oss til tider dypere enn vi ønsker. De har en veldig god midtbane, men jeg synes vi vinner fortjent. Vi slipper inn et kaos-mål, sier han.

PS. Ettersom Kjelsås slo Alta og Hamkam vant, er Hamkam klare for opprykk og OBOS-ligaen neste sesong.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

KFUM Oslo - Skeid 1-2( 0-0)
Dommer: Tore Olsen Hagelund.
Mål: 0-1 David Tavakoli (52), 0-2 David Tavakoli (60), 1-2 Christoffer Amlie Dahl (66).
Gule kort: Stian Sortevik, Emil Mikael Ekblom, KFUM.
Tom Even Skogsrud, Sander Flåte, Sulayman Bojang, Skeid.
KFUM: Anders Mattingsdal - Dadi Dodou Gaye, Kristoffer Hagen (Kenneth Di Vita Jensen, 85), Stian Kommandantvold Pettersen (Håkon Aalmen), Jørgen Paulov Hammer - Robin Gravli Rasch, Stian Sortevik, Christoffer Amlie Dahl - Cato Pathmamathan Valøy (Marius Brevig, 46), Emil Mikael Ekblom.
Skeid:  Idar Nordby Lysgård - Mansour Gueye, Tom Even Skogsrud, Ayoub Aleesami, Jonas Bergersen - Hassan Mohamed Yusuf, Sander Flåte, Henning Tønsberg Andresen - David Tavakoli (Mats Andersen, 86), Johannes Andres Nunez Godoy (Dreni Ademaj, 53), David Hickson Gyedu (Sulayman Bojang, 75).

Øvrige resultater i avdelingen:

Brumunddal – Asker 1-2, Grorud – Nybergsund Trysil 0-1, HamKam – Bærum 2-0, Kjelsås – Alta 3-1.

Spilles søndag: Raufoss – Follo.

Spilles mandag: Finnsnes – Vålerenga 2.-lag.