Så var det M/S sin tur til å slå Vålerenga

(Manglerud/Star - Vålerenga 2-1). Manglerud kjemper desperat for å erobre den siste plassen i sluttspillet. Da hjelper det å slå erkerivalen Vålerenga.

Av Tor-Erik Røberg-Larsen

Manglerud Star har en egen evne til å nedkjempe antatt bedre lag. Torsdag kveldr var det Vålerenga som fikk sitt å stri med mot drabantbylaget.
Hjemmelaget la et press på Espen Knutsens menn allerede fra første dropp. Selv om førsteperioden ble målløs, var det Manglerud Star som hadde initiativet i store deler av perioden, og det haglet med skudd mot VIF-målvakten. Skuddstatistikken viste 13-5.

I overtall
I spill fire mot fem (!) drøye seks minutter ut i midtperioden sørget Jesper Hoel for det forløsende 1-0-målet til Manglerud Star mens medspiller Joachim Engebråten Hermansen satt utvist. Hoel banket inn målet etter pasning fra Cato Cocozza. Og hva har Hoel og Cocozza felles? Selvfølgelig en fortid i Vålerenga. Slik det er i mange andre lag også.
Det hører med til kampbildet at ingen av lagene klarte å utnytte sine powerplay-perioder (MS hadde seks, VIF fire perioder i overtall).
Sju minutter ut i sluttperioden la Rasmus Ahlholm på til 2-0 etter pasning fra Marius Trygg. Da virket det som Vålerenga var hektet av i kampen for godt.

Ny spenning
Men bare tre minutter etter 2-0-målet til hjemmelaget, kom Vålerenga mer med i kampen. En pasning fra Morten Ask til Anders Hilt Jørgensen, og vips! var det skapt litt spenning. Men nærmere kom altså ikke Vålerenga selv om de hadde sjanser nok i sluttfasen. Men seieren var fullt fortjent. M/S sendte avgårde flest skudd i alle tre periodene og sluttsummen endte på 36-20. Da kunne seieren blitt større enn med bare ett mål.

Med seieren har Manglerud/Star fortsatt en sluttspillplass innen rekkevidde. Drabantby-laget holder seg foran Lillehammer i kamp om den siste plassen. Vålerenga hadde et mål om å nå fjerdeplassen, men det ser nå urealistisk ut. For laget fortsetter med seriens pussigste kvalitetsstempel. Laget kan vinne og tape for samtlige lag i serien.

Eliteserien ishockey torsdag, 41. runde:

Manglerud Star – Vålerenga 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Manglerudhallen: 1002 tilskuere

2. periode: 1-0 (26.13) Jesper Hoel (Cato Cocozza).

3. periode: 2-0 (47.08) Rasmus Ahlholm (Marius Trygg), 2-1 (50.03) Anders Hilt Jørgensen (Morten Ask).

Dommere: Robert Hallin, Jordal og Lars-Arve Kronborg, Lillehammer. Utvisninger: Manglerud Star 4 x 2 min. Vålerenga 6 x 2 min.

Frisk Asker – Storhamar 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

Askerhallen: 1221 tilskuere.

1. periode: 0-1 (8.18) Scott Hotham (Mikael Zettergren, Jacob Berglund).

2. periode: 1-1 (29.56) Viktor Granholm (Espen F. Salo, Oskar Nilsson), 2-1 (30.49) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Maximilian Lindskog Pettersson).

3. periode: 3-1 (44.01) Mikael Dokken (Connor Gaarder), 3-2 (51.26) Joakim Jensen (Christian Larrivée, Erik de la Rose).

Dommere: Christian Persson, Ski og Robin Berg, Stjernen. Utvisninger: Frisk Asker 6 x 2 min. Storhamar 5 x 2 min.

Lillehammer – Kongsvinger 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

Kristins hall: 1504 tilskuere

1. periode: 1-0 (5.09) Stian Nystuen (Simen Thoresen, Eric Meland).

2. periode: 1-1 (24.03) Sebastian Benker (Victor Zetterberg), 2-1 (27.41) Meland (Henrik Rosengren, Patrick White), 3-1 (28.04) Tomas Trondsen (Endre Medby, Aleksander N. Rindal), 4-1 (29.23) Dag Morten Wehn (White, Rosengren).

3. periode: 5-1 (54.08) Wehn (White, Nicolas Ritz), 5-2 (57.29) Zetterberg (Preben Birkeflot, Jesper Mattson).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Thomas Tysland, Jutul. Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min. Kongsvinger 6 x 2 min. og 1 x 10 min.

Sparta Sarpsborg – Lørenskog 2-5 (0-2, 1-1, 1-2)

Sparta amfi: 2113 tilskuere.

1. periode: 0-1 (14.57) Robin Sterner (Nathan Lognpre, Ryan Caldwell), 0-2 (16.14) James Sixsmith (Robin Dahlstrøm, Tony Romano).

2. periode: 0-3 (26.03) Sixsmith (Alexander Larsson, Stefan Espeland), 1-3 (29.20) Jon Palmebjörk (Patrick André Bovim, Dion Knelsen).

3. periode: 2-3 (47.03) Jeff Jubinville (Eirik Børresen, Gaelan Patterson), 2-4 (50.13) Romano (Lognpre, Espeland), 2-5 (56.45) Romano (Sixsmith, Espeland).

Dommere: Hans Petter Berg, Stjernen og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star. Utvisninger: Sparta Sarpsborg 5 x 2 min. Lørenskog 7 x 2 min. og 1 x 5 min.