Ny Grorud-nedtur da VIF 2 tok et stort steg nærmere sikker grunn

(Vålerenga 2 - Grorud 2-0).Før sommeren kjempet Grorud om å være det beste Oslo-laget i 2. divisjon. Nå står de i fare for å bli det dårligste.

Bilde 1 av 4

VÅLERENGA KULTUR- OG IDRETTSPARK (Dagsavisen): For etter en bedrøvelig høstsesong med kun ni poeng kan VIF 2 som har kjempet og fremdels kjemper for å overleve i divisjonen passere Grorud i løpet av de to siste rundene. Grorud har rast helt ned til en 10. plass, og med 31 poeng ligger de nå kun fire poeng foran VIF 2. Trener Rolf Teigen peker på et gjentagende problem for Grorud etter 2-0-tapet på nye Vålerenga kultur- og idrettspark.
- Vi mangler kvalitet i begge boksene. Vi har spilt 20 slike kamper denne sesongen og det er for dårlig. Vi må bare dra hjem og øve mer, sier en skuffet Teigen til Dagsavisen etter tapet.

Ikke sikker plass

Men selv om VIF 2 kan passere Grorud er det noe som er enda viktigere to uker før sesongslutt. Nemlig å ikke rykke ned. Med seier over Grorud kunne VIF 2 ha sikret plassen med hjelp av KFUM i Brumunddal, men naboene fra Ekeberg tapte og dermed skiller det fremdeles seks poeng mellom VIF 2 og Brumunddal. VIF 2 har imidlertid to bedre i målforskjell og flere scora mål enn Brumunddal. Det faktum at VIF 2 hadde noe å spille for, mens Grorud ikke hadde det kan ha vært en medvirkende årsak til at resultatet ble som det ble.
- Hvis det skulle være slik at det er sånn så er det en veldig dårlig kvalitet i laget vårt, sier Teigen.

Baklengs i god periode

Men det så i hvert fall ut som VIF 2, med blant andre Herman Stengel og Marcus Sandberg fra start, var mest motivert i åpningen av kampen. På sin flunkende nye hjemmebane var det hjemmelaget som tråkka til og vant duellene, hvilket resulterte i en halvsjanse for Bilal Njie etter kun seks minutter. Grorud spilte seg imidlertid stadig mer inn i kampen utover i omgangen uten at noen av lagene skapte sjanser. Men da Grorud var inne i en av sine bedre perioder etter 38 minutter, smalt det plutselig motsatt vei.  Nok en gang var det Bilal Njie som var på farten, og litt ut av ingenting var han plutselig alene med Kamil Olsztynski og satte inn 1-0 til vertene. Tre minutter før pause fikk Grorud sin første og kampens største sjanse da Faisal Dahir slo inn fra høyre. Ballen rullet forbi to VIF spillere som ikke fikk klarert ballen som til slutt endte opp hos Fisnik Kastrati. Men fra seks meter og litt presset ble ikke avslutningen god nok til å overliste Marcus Sandberg.

- Jeg vil ikke si at de tråkker til mer og er tøffere i duellspillet enn oss, men de leser spillet bedre og det gjør at de vinner duellene, sier Teigen til Dagsavisen.

Langskudd

Kampen endret seg ikke mye etter pause, men ti minutter ut i omgangen klarte omsider Grorud å sette et ordentlig trykk på VIF 2 med et par skuddforsøk fra distanse, signert Sander Birkeland, men begge ble blokkert. Deretter forsøkte Kevin Mankowitz seg, men det snek seg over mål. Etter Groruds offensiv skjedde det samme som i førsteomgang. Bilal Njie ble spilt altfor lett igjennom, men denne gangen satte han ballen til side for mål alene med Olsztynski.
Etter dette roet kampen seg igjen, og de 172 frammøtte fikk se en andreomgang som minnet veldig om den første. Lite sjanser og mange passninger på tvers og bakover uten noe sluttprodukt. Grorud satte opp noen av sine velkjente offensive kombinasjoner, men presisjonen og kvaliteten var for dårlig til at de klarte å bryte igjennom. Faisal Dahir kom seg ned til dødlinja og fikk slått noen småfarlige innlegg som VIF 2 var først på hver gang. Bortsett fra det bestod sjansebeholdningen stort sett av langskudd. I det 73. minutt klemte Mesut Can av. Ballen ble blokkert, men Grorud-spillerene mente ballen ble stoppet med hånda. Det mente derimot ikke dommer Mischa Kellerhals. I stedet for fikk VIF 2 en kontring åtte minutter senere som Oliver Valaker Edvardsen omsatte i mål og fastsatte sluttresultatet til 2-0.
- De har færre sjanser enn oss og vinner 2-0. Det sier det meste. Vi er ikke gode nok, vi har ikke den kvaliteten som trengs for å slå VIF 2 i dag og da taper vi, sier Teigen.
- Er det tøft å være Grorud-sjef om dagen?
- Det er jævla kjedelig å tape fotballkamper. Det er ikke en av mine favoritthobbyer akkurat, sier Teigen som klarer å presse frem et smil til tross for den åpenbare skuffelsen.

Vålerenga 2 - Grorud: 2-0 (1-0)
Vålerenga kultur- og idrettspark: 172 tilskuere.
Dommer: Mischa Kellerhals.
Assistentdommere: Nils Rabben Bøe og Morten Ferenc Lukacs.
Mål: 1-0 Bilal Njie (38), 2-0 Oliver Valaker Edvardsen (81).
Gule kort: Brede Sandmoen, VIF 2.
Riki Tomas Alba og Vetle Skåttun, Grorud.
VIF 2: Robert Marcus Sandberg - Nicolay Grimstad (Kristoffer Hay, 89), Markus Lund Nakkim, Jonas Levernes, Ivan Tarek Fjellstad Näsberg - Ulrik Mathisen, Herman Sørby Stengel, Oliver Valaker Edvardsen, Felix Horn Myhre - Thomas Elsebutangen (Lars Olden Larsen, 79), Bilal Njie (Brede Sandmoen, 79).
Grorud: Kamil Olsztynski - Faisal Dahir, Kevin Mankowitz (Fredrick Johan Skarheim Pettersen, 64), Andre Emilio Jørgensen Garcia, Martin Høyland (Vetle Skåttun, 64), Faysal Mohamed Ahmed - Fisnik Kastrati, Mohammed Mahnin, Sander Birkeland - Mesut Can, Riki Tomas Alba (Henning Bunæs, 80).

Øvrige resultater i avdelingen:

Brumunddal – KFUM Oslo 1-0, Bærum – Raufoss 2-1, Nybergsund Trysil – Kjelsås 4-2, Follo - Skeid 5-2.

Spilles søndag: Alta – HamKam, Asker – Finnsnes.