Nå vil også Kjelsås bli nest best i Oslo

Nå har de heng på de andre oslolagene i 2. divisjon. KFUM sløste med sjansene mot Raufoss.

(Kjelsås – Follo 3-1). Kjelsås har så godt som sikret plassen i 2. divisjon og har nå heng på de andre Oslo-lagene etter at alle sammen tapte sine kamper i denne serierunden.

Kjelsås var labre før pause mot Follo på Grefsen stadion, men hevet seg betydelig etter pause. Jens Bonde Aslaksrud sendte laget i tet seks minutter ut i 2. omgang før Håkon Snorressøn Wæhler headet inn 2-0.

Follo reduserte like etterpå ved Martin Knudsen, men Kjelsås kjørte kampen. Laget skapte mange sjanser, men ballen ville ikke i mål før kaptein Lars Brotangen fikk satt den siste tolv minutter før slutt. Trener Eivind Kampen fikk se to vidt forskjellige omganger. Fem serierunder gjenstår, inegn av dem mot oslolag. Kjelsås skal til Bærum i neste runde, før de møter opprykkskandidat Alta hjemme om to uker.  Follo, der alle spillerne er fristilt, styrer mot nedrykk og antagelig oppløsning av laget.

(KFUM Oslo – Raufoss 0-1). KFUM hadde Raufoss på gaffelen i kampen på Ekeberg lørdag, men klarte ikke å få ballen i mål. Særlig i sluttminuttene presset KFUM. Raufoss toppscorer Anton Henningsson scoret kampens eneste mål etter en drøy time. Men KFUM hade sju-åtte store sjanser i en kamp der Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli ble en vel så stor matchvinner. Både Emil Ekblom og Cato Valøy kom alene gjennom, men Lauvli reddet som en katt. Det gjorde han også da Stian Sortevik headet fra fem meters hold. KFUM mente seg også sytt for et straffespark før pause da Emil Ekblom ble felt. Spillemessig var det en god kamp av KFUM, men uttellingen manglet. På den andre siden hadde Raufoss et skudd i tverrliggeren i tillegg til scoringen. Raufoss er fortsatt med i kampen om kvalifiseringsplassen for opprykk.

(Grorud - Bærum 0-3). Grorud fikk en nesestyver i hjemmekampen mot Bærum. Erblin Llullaku, Kamran Ali Iqbal og Jan Christian Egseth Aubert (straffespark) sørget for scoringene da bortelaget vant oppgjøret med solide 3-0 etter 1-0 ledelse ved pause. Bærum hadde seks kamper uten seier før denne kampen, og følte et visst press. Grorud klarte ike å svare etter pause og deres skaderammede mannskap slet mot et ballsikkert Bærum-lag. Grorud har 30 poeng etter 21 serierunder i 2. divisjon, avdeling 1. Serieleder Hamkam har til sammenligning 48. Bærum står med 26 poeng etter lørdagens seier.

Dermed er Kjelsås likt med KFUM på tabellen og bare to poeng bak Grorud. Opp til Skeid er det seks poeng. Serierunden avsluttes mandag kveld når Asker tar i mot Vålerenga 2.