Manglerud/Star til sluttspill

(M/S - Storhamar 1-2, Kongsvinger - VIF 0-4): Manglerud/Star nådde sesongens mål: sluttspillet. I kvartfinalen møter de serievinner Stavanger Oilers. VIF skal opp mot Frisk Asker.

Av Per Erik Moen

Før sesongen sa M/S-trener David Livingston til Dagsavisen at kvartfinalespill var det store målet.

Etter 45. og siste serierunde var det målet et faktum i Manglerudhallen tirsdag kveld. Drabantbygjengen klarte 8.-plassen, som er ensbetydende med kvartfinalespill.

Tross tap mot Storhamar gikk det akkurat veien for manglerudgjengen. For Lillehammer tapte hjemme mot Sparta (1-4), og dermed er det Lillehammer som må ut i kvalikspill for å være et eliteserielag også neste sesong.

De tre lagene som havnet øverst i seriespillet kunne velge kvartfinalemotstandere. Serievinner Stavanger Oliers valgte M/S, toer Lørenskog valgte Stjernen, mens bronsevinner Frisk Asker valgte VIF framfor Storhamar. Mjøslaget møter Sparta i kvartfinalespillet.

Kampen i Manglerudhallen sto og vippet på stillingen 1-2, hjemmelaget hadde sine sjanser til poengdeling, og skapte sjanser mot slutten av oppgjøret, men resultatet sto seg. Bryce Reddick sto for hjemmelagets redusering.

VIF har trøblet med Kongsvinger denne sesongen, men i den siste serierunden på Kongsvinger ble det plankekjøring for "Iskrigerne". VIF vant komfortabelt 4-0 etter scoringer av Jørgen Karterud 2, Jonas Knutsen og Tobias Lindström.

Frisk overbeviste med 6-0 borte mot Stjernen, og stiller som favoritter i kvartfinalespillet mot VIF.

Lørenskog overbeviste med 5-3-seier borte mot serievinner Stavanger Oilers, og tar dermed med seg en god dose selvtillit inn i sluttspillet. Lørenskog spiller kvartfinaler mot Stjernen.

Kvartfinalene spilles i best av syv oppgjør, og starter fredag, med disse kampene:

• Stavanger Oilers - Manglerud/Star
  • Lørenskog - Stjernen
  • Frisk Asker - Vålerenga
  • Sparta - Storhamar

Eliteserien ishockey tirsdag, 45. og siste runde:

Kongsvinger – Vålerenga 0-4 (0-3, 0-1, 0-0)

Kongsvinger ishall: 640 tilskuere

1. periode: 0-1 (0.13) Jørgen Karterud (Martin Laumann Ylven), 0-2 (8.05) Karterud (Raymond Sørensen, Ylven), 0-3 (9.40) Jonas Knutsen (Mathias Trygg, Brede F. Csiszar).

2. periode: 0-4 (24.05) Tobias Lindström (Morten Ask).

Dommere: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer og Tommy Søstumoen, Storhamar. Utvisninger: Kongsvinger 3 x 2 min. Vålerenga 2 x 2 min.

Lillehammer – Sparta Sarpsborg 1-4 (0-0, 0-3, 1-1)

Kristins hall: 1342 tilskuere

2. periode: 0-1 (20.16) Jeff Jubinville (Dion Knelsen, Henrik Malmström), 0-2 (32.30) Magnus Nilsen (Mats Weberg, Didrik Nøkleby Svendsen), 0-3 (37.48) Knelsen (Jubinville, Patrick André Bovim).

3. periode: 1-3 (48.38) Mike Banwell (Patrick White, Aleksander N. Rindal), 1-4 (53.49) Gaelan Patterson (Jubinville, Håkon I. Stormli).

Dommere: Thomas Tysland, Jutul og Robin Hallin, Jordal. Utvisninger: Lillehammer 5 x 2 min. Sparta Sarpsborg 3 x 2 min.

Manglerud Star – Storhamar 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)

Manglerud ishall: 464 tilskuere

1. periode: 0-1 (7.23) Christian Larrivée, 0-2 (18.51) Eirik Skadsdammen (Larrivée, Scott Hotham).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-2 (42.16) Bryce Reddick (Rasmus Ahlholm, Marius Trygg).

Dommere: Lasse Westby, Bergen og Owe Lüthcke, Ringerike. Utvisninger: Manglerud Star 7 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Storhamar 8 x 2 min.

Stavanger – Lørenskog 3-5 (2-0, 1-2, 0-3)

DnB Arena, Stavanger: 4109 tilskuere

1. periode: 1-0 (3.23) Daniel Bøen Rokseth (Josh Soares, Philippe Cornet), 2-0 (3.46) Tommy Kristiansen (Rokseth).

2. periode: 2-1 (29.35) Alexander Larsson (Joachim Sundelius, Nathan Lognpre), 2-2 (33.52) James Sixsmith (Tony Romano, Mats Trygg), 3-2 (35.42) Mathias Trettenes.

3. periode: 3-3 (40.58) Jonas Djupvik Løvlie (Mats Frøshaug, Robin Sterner), 3-4 (45) Henrik Ødegaard (Lognpre, Ryan Caldwell), 3-5 (59.11) Steffen Thoresen (Romano, Stefan Espeland).

Dommer: Per Gustav Solem, Astor, Tor Olav Johnsen, Manglerud Star. Utvisninger: Stavanger 10 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Lørenskog 10 x 2 min.

Stjernen – Frisk Asker 0-6 (0-0, 0-4, 0-2)

Stjernehallen: 1288 tilskuere

2. periode: 0-1 (23.20) Oscar Ahlström (Anders Bastiansen), 0-2 (26.22) Mikael Dokken (Bastiansen), 0-3 (32.50) Thomas V. Olsen (Dokken, Bastiansen), 0-4 (38.35) Bastiansen (Olsen, Oskar Nilsson).

3. periode: 0-5 (46.42) Bastiansen (Victor Ahlström, Ahlström), 0-6 (51.10) Ahlström (Dag Christian Frøystad, Ahlström).

Dommere: Hans Petter Berg, Stjernen og Christian Persson, Ski. Utvisninger: Stjernen 4 x 2 min. Frisk Asker 6 x 2 min.