Manglerud Star kneblet Lørenskog

(Lørenskog - Manglerud Star 3-5). Medgangen fortsetter for Manglerud-gutta. Først tok de Vålerenga søndag, så Lørenskog tirsdag kveld.

Det serveres mye rar ishockey av Lørenskog om dagen som kom til denne kampen med fire strake tap. Det var spilt snaut halvannet minutt da den første pucken lå i buret bak Lørenskog-keeper Joachim Svendsen. Den kom etter at Steffen Ratejczak plutselig ble stående helt alene med ham.

Hjemmelaget prøvde å heve seg med større trøkk i duellene, men gjestene spratt unna. Op på en smart kontring økte Fredrik Jørgensen ledelen etter åtte minutter. Lørenskogs debutant David Friedmann reduserte, men det medførte ikke mye større energi fra Lørenskogs side. MS vant skuddstatistikken 14-11.

Kunne scoret flere

Enda klarere var midtperioden og MS burde ledet mye mer enn 3-1 hvis de hadde vært mer effektive. Men det ble med Michael Stensersens scoring midtveis i perioden. Det var egentlig en keepertabbe fra Svendsen, som klønet det til ved en klarering.

Skuddstatistikk i 2. periode: 6-15.

Og da Sam Coatta  utnytttet en ny feil fra Lørenskog ett minutt inn i sisteperioden, var denne kampen kjørt. Lørenskog reduserte i overtall, men lagene fulgte hverandre og intensiteten gikk ned. I sluttminuttene satte først Jesper Hoels Mangleruds femte scoring i tomt bur, mens Lørenskog fikk redusert en gang til før slutt.

Neste oppgave: Serielederen

MS-trenerne var selvsagt fornøyd med uttellingen, men mente de burde vunnet enda klarere. Utfordringen er å bli enda mer effektive.

Men Manglerud føler at de er oppe på en bølge igjen og bare gleder seg til neste kamp. Det blir en utfordring som kler dette laget akkurat nå: Serieleder Frisk Asker i Manglerudhallen torsdag kveld. Askerlaget slo Sparta 4-3 tirsdag og overtok dermed serieledelsen.

Eliteserien ishockey tirsdag, 15. runde:

Frisk Asker – Sparta 4-3 (1-1, 2-2, 1-0)

Askerhallen: 1490 tilskuere

1. periode: 0-1 (5.27) Greg Wolfe (Niklas Roest, Henrik Malmström), 1-1 (18) Cato Cocozza (Garry Nunn, TJ Foster).

2. periode: 1-2 (21.29) Henrik Knold (Kristian Østby, Malmström), 1-3 (25.39) Troy Rutkowski (Kyle Osterberg), 2-3 (26.42) Nunn (Anders Bastiansen, Fredrik L. Jacobsen), 3-3 (36.44) Mario Lamoreux (Cocozza, Foster).

3. periode: 4-3 (50.08) Bastiansen (Nunn, Oskar Nilsson).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Marcus Wannerstedt, Vålerenga.

Utvisninger: Frisk Asker 1 x 2 min. Sparta 3 x 2 min.

Kongsvinger – Stjernen 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Kongsvingerhallen: 468 tilskuere

2. periode: 1-0 (21.45) Daniel Trnavsky (Trevor Fleurent, Kalvis Ozols), 2-0 (27.01) Mitchell Theoret (Victor Zetterberg, Kim Lennhammer).

3. periode: 3-0 (53.45) Theoret (Magnus Amble), 3-1 (55.45) Mikael Mikalsen (Joacim Sundelius).

Dommere: Jørn M. Ekeberg, Holmen og Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Kongsvinger 3 x 2 min. Stjernen 1 x 2 min.

Lørenskog – Manglerud Star 3-5 (1-2, 0-1, 2-2)

Lørenskog ishall: 523 tilskuere.

1. periode: 0-1 (1.26) Steffen Ratejczak (Dylan Richard, Matthew Vanvoorhis), 0-2 (6.59) Fredrik Jørgensen (Sander Boroczky), 1-2 (10.02) David Friedmann.

2. periode: 1-3 (31.14) Michael Stenersen.

3. periode: 1-4 (41.04) Sam Coatta (Mats Grøsvik), 2-4 (45.56) Kevin Berg (Friedmann), 2-5 (57.37) Jesper Hoel (Stenersen, Mathias Trygg), 3-5 (58.18) Marius Johansen (Zach Hamil, Conny Strömberg).

Dommere: Christian Persson, Ski og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Lørenskog 2 x 2 min. Manglerud Star 4 x 2 min.

Stavanger – Storhamar 4-3 (1-0, 2-2, 1-1)

DNB Arena, Stavanger: 3545 tilskuere.

1. periode: 1-0 (19.27) Kristian Forsberg (Henrik Solberg, Mats Larsen Mostue).

2. periode: 2-0 (25.07) Curtis Jason Gedig (Josh Soares, Eirik Børresen), 3-0 (27.40) Soares (Spencer Humphries), 3-1 (34.01) Martin Rønnild (Jimmy Andersson, Robin Dahlstrøm), 3-2 (34.46) Kodie Curran (Christian Bull, Patrick Thoresen).

3. periode: 3-3 (47.22) Thoresen (Andersson, Curran), 4-3 (48.57) Markus Søberg (Børresen, Soares).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Stavanger 2 x 2 min. Storhamar 2 x 2 min.

Vålerenga – Lillehammer 3-6 (2-2, 1-2, 0-2)

Furuset Forum: 781 tilskuere.

1. periode: 1-0 (4.55) Rasmus Ahlholm (Talak Lyngset, Colin Olsen), 1-1 (5.47) Nick Dineen (Sondre Bjerke), 1-2 (8.38) Brett Cameron (David Morley, Stephan Vigier), 2-2 (9.16) Tobias Lindström (Olsen, Brede Csiszar).

2. periode: 3-2 (22.06) Ahlholm (Lindström), 3-3 (25.51) Cameron (Morley), 3-4 (28.06) Joey Benik.

3. periode: 3-5 (51.32) Dineen (Benik), 3-6 (59.36) Benik (Dineen, Cameron).

Dommere: Eirik Hansen, Jutul og Tommy Søstumoen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min. Lillehammer 5 x 2 min.