Lyn vant naboduellen om opprykk

(Korsvoll - Lyn 2-3). Lyn er endelig serieleder i 3. divisjon. Men mot sine hobbyspillere fra naboklubben Korsvoll var de centimetere fra poengtap. – Vi scorer tre mål mot seriens beste forsvar. Det er jeg fornøyd med, sier Lyn-trener Thomas Andre Ødegaard.

Bilde 1 av 6

KORSVOLLBANEN (Dagsavisen): Det er to vidt forskjellige profiler på lagene som møttes i toppkamp i 3. divisjon søndag kveld. At Lyn skulle være i tetsjiktet, er akkurat som forventet. Årets overraskelse er Korsvoll, som med sitt aldrende mannskap hadde bare ett tap før denne duellen.

Før sesongen var Korsvolls målsetning å redde plassen, mens Lyn skal rett opp. Målsetningen gjenspeiler også forskjellen mellom klubbene som nærmest har hatt fri flyt av spillere seg i mellom de to busstoppene fra Kringsjå og østover. Korsvoll er og blir en breddeklubb, mens Lyn Toppfotball har flere spillere på proffkontrakter og har en uttalt målsetning om å vende tilbake til norsk toppfotball. Og er du i 2. divisjon, er du definert innenfor.

Seks minutter tillegg

Etter seks minutter på overtid, inkludert en matchvinner-redning av Lyn-keeper Adrian Møller, kunne Lyn puste lettet ut. Som kaptein Benjamin Nessjø Nyheim sier til Dagsavisen:

Det er igjen en jevn og tett kamp som vi vipper i vår favør. Det har vært vår beste egenskap i år. Men jeg synes vi vant fortjent kampen sett under ett, sier han.

I vår bok endte det 7-7 i målsjanser i en kamp som etterhvert ble mer dramatisk og innholdsrik enn velspilt. Blant annet hadde Korsvoll to baller som mange mente var over målstreken. Men mållinjeteknologien har ikke kommet så langt ned i divisjonene. Det vil den neppe heller gjøre.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Slik kom scoringene

Men vi får ta moroa kronologisk:

Korsvoll åpnet best ved å vinne duellene og presse fram kampens første målsjanse, som Adrian Møller (jr. fotball i Skeid og seniorfotball i Vålerenga ) var nede og slo vekk.

Og etter 18 minutter jublet Korsvollspillerne for scoring. Corneren fra Trym Thorbjørnsen skapte kaos ved nærmeste stolpe og spillerne som var der mente den var inne. Men linjemannen sto riktig plassert og så ikke at hele ballen var over streken. Da blir det heller ikke mål.

28 minutter: 0-1. Lyn har ikke skapt noe stort ennå, men får avgårde et skudd/innlegg fra Markus Norheim Cham som Korsvoll-keeper Marcus Kristansen må gi retur på og Lyns Rune Isaksen setter ballen behersket opp i nettaket.

Kristiansen hadde til da bare sluppet inn åtte mål denne sesongen, sammen med Skeid det laveste tallet i de fire øverste divisjonene i Norge. Derfor var Lyns store utfordring å bryte ned dette forsvaret.

Lyns farlige spiss Markus Norheim Cham kunne satt 2-0 rett før pause, men Kristiansen reddet med en beinparade en mot en. På det påfølgende Korsvoll-angrepet var Adrian Thun like nær for Korsvoll.

Men fire minutter etter pause kom scoringen som mange trodde ville punktere kampen.

49 min.: 0-2: Lyn kom fint fram på høyrekanten og innlegget tok Cham vare på ved å score kontrollert. Cham har vandret innom de fleste klubber i Osloområdet de siste ti årene, men håper nå å ha landet i Lyn. Lyn er hans tredje lag i inneværende sesong (!) etter å ha spilt i Råde og Sandefjord tidligere i år.

Men Lyns eneste svakhet i år har vært en særegen evne til å slippe motstanderen inn igjen i kampene de tror de har avgjort.

60 min.: 1-2. Korsvoll ruller opp på venstrekanten og smarte Andreas Romøren kommer alene med Lyn-keeperen, skrur ballen rundt ham, men ballen går i stanga og ut. Der kommer Adrian Thun stormende og setter reduseringen.

Romøren (som het Moen før og har spilt både for Lyn og Skeid) kunne utlignet rett etterpå da han kom i akkurat samme posisjon. Men da var Lyn-keeper Møller nede med beinparade.

I stedet kontret Lyn og fikk enda en scoring alle trodde avgjorde kampen.

69 min.: 1-3. En sjelden misforståelse i Korsvoll-forsvaret gjør at kepeer forlater streken, dermed er målet åpent og innbytter Anwae Dvas Pellegrino header ballen inn i tomt bur. Situasjonen startet med et langt frispark fra Lyn-kaptein Nyheim.

Orker Korsvoll å slå tilbake? Svaret er ja. De fortsetter sitt direkte spill med lange baller opp til rutinerte spisser.

76 min.: 2-3. Et flott angrep på høyre ender med et hardt innlegg som Adrian Thun flikker videre og rett i kassa. Thun er en av mange Korsvollspillere som har spilt på høyere nivå (i Skeid for to år siden), men som ønsket å trene mindre. Scoringsevnen er åpenbart ikke borte.

Og Lyn lever farlig igjen foran hektiske sluttminutter der store sjanser skapes i begge ender.

Tre minutter før full tid kommer situasjonen der Romøren gjør kunststykket å skyte på volley med sidefot/hæl fra 16-meteren for å se at ballen slår i tverrligger og ned bak keeper. Men derfra går den ut. Også den andre linjemannen blir testet på om ball var ute eller inne. Den var ute. Og det ender i en Lyn-kontring som reddes på streken av Korsvoll etter at ballen først har vært i tverrliggeren.

Dommeren la til fem minutter etter mange skader og bytter, og etterat fire er spilt ser mange ballen i mål. Igjen.

Korsvolls regisserer et godt angrep, Thun har ryggen mot mål og spiller klokt tilbake til Trym Thorbjørnsen som skyter fra 16-meteren. Ballen går via en Lyn-spiller mot det venstre hjørnet, men der er keeper med en sterk beinparade da han skjønner at han ikke rekker å redde på andre måter. Slik blir Adrian Møller en matchvinner for Lyn på linje med målscorerne.

Vi gjør det veldig spennende på slutten, men jeg føler at vi har kontroll tross alt. Vi vinner fordi vi har den sterkeste stallen og det profiterer vi på når man kan bytte fem spillere på dette nivået, sier Thomas André Ødegaard.

Han har hatt enormt med skader i en stall som nærmest har vært i kontinuerlig endring. De som har fulgt Korsvoll opp gjennom årene, så noen av de samme spillerne her for ti år siden.

Dermed topper Lyn tabellen før Stabæk 2 spiller sin kamp mandag. Vinner Stabæk, går de forbi på målforskjell. Men Lyn har også en kamp til gode og har kun ett tap så langt i serien.

Hva er Lyns største utfordring, Nyheim?

Det er oss sjøl. At vi holder konsentrasjonen og trøkket oppe i hver eneste kamp, sier han til Dagsavisen.

Og Korsvoll? Der mases det ikke om opprykk, og de har hjulpet Lyn ved å slå Stabæk 2 tidligere i år. Men de vil utfordre alle lagene i avdelingen og har til nå ikke blitt utspilt av noen.

3. divisjon, avdeling 2:

Korsvoll - Lyn 2-3 (0-1)

Korsvoll kunstgress; 451 tilskuere.

Mål: 0-1 Rune Isaksen (28), 0-2 Markus Norheim Cham (49), 1-2 Adrian Thun (60), 1-3 Anwar DVas Pellegrino (69), 2-3 Adrian Thun (76).

Dommer: Jesper Østbøl Lea, Brandval.

Gule kort: Andreas Kogstad, Magnus Roterud, Korsvoll, Benjamin Nessjø Nyheim, Amadou Conde, Mads Peder Sveen, Lyn.

Korsvoll: Marcus Kristiansen - Anders Kogstad, David Lundtsröm, Gaute Skogtun, Erlend Saur - Trym Aamodt Thorbjørnsen, Torbjørn Melhuus, Magnus Roterud, Brage Engeset Rødal - Andreas Romøren, Adrian Thun.

Lyn: Adrian Møller - Benjamin Nessjø Nyheim, Henrik Ørnholt Carlyle, Christoffer Simensen - Amadou Conde, Bjarte Hovland, Mats Ingebrigtsen, Johannes Johannessen - Rune Isaksen, Markus Norheim Cham, Eivind Fallås Dahl.

Øvrige resultater i avdelingen:

Lillehammer - Flisa 5-0, Eidsvold Turn - Lokomotiv Oslo 4-1, Frigg - Gjøvik/Lyn 3-0, Tynset - Ready 3-1.

Spilles mandag: Redalen - Stabæk2