Lyn tok et nytt steg mot opprykk

(Lyn - Ready 3-2: Ready hadde lite å komme med til Bislett, men Lyn klarte å få hjemmepublikummet til å bite negler i sluttminuttene likevel. For nå handler det bare om opprykk til 2. divisjon.

Bilde 1 av 4

BISLETT (Dagsavisen): - På Lyn-kamp får du alltid testa hjertepumpa, puster Klaus Pettersen lettet ut etter kampslutt. Pettersen fungerte som lagets trener i oppgjøret etter at Lyns hovedtrener Thomas André Ødegaard ble sendt på tribunen i 2-2-kampen i Valdres forrige runde.

Og vikaren fikk se et heltent hjemmelag fra første spark på ballen på Bislett søndag kveld. Før kvarteret var spilt hadde både Rune Reidar Isaksen, Christoffer Lars Simensen og Fadel Karbon testet skuddfoten, men alle manglet den nødvendige presisjonen for å overliste Ulrik Solberg Rygg. Men det skulle ikke vare lenge for gjestenes keeper. Etter 17 minutter fikk Anwar D'Vas Pellegrino ballen på halsprett litt ute til høyre for Rygg og Lyns nummer 95 banket ballen knallhardt ned i motsatt hjørne.

Personlige glipp

Kampen roet seg litt etter dette, men Lyn hadde god kontroll. Tilsynelatende. For i det 37. minutt dukket plutselig Thorvald Storm Nergaard opp helt alene med Sofus Rasmussen og satte ballen enkelt forbi Lyns sisteskanse. Og kun minuttet etter utligningen surret Lyn det til for seg selv igjen og Storm Nergaard fikk muligheten alene mot Lyns keeper nok en gang, men denne gangen gikk Rasmussen seirende ut av duellen. Det kunne med andre ord fort ha stått 1-2 etter en omgang der Lyn var klart best.
- Det er små personlige glipp som ødelegger for oss, forklarer Pettersen.

Lyn startet andreomgangen på samme måte som den første og stormet i angrep. Fadel Karbon hadde nok en stor mulighet kun tre minutter ut i omgangen, men skuddforsøket gikk rett på Solberg Rygg, men etter seks minutter tok Lyn nok en gang føringen etter et godt innlegg fra Johannes Fylkesnes Johannessen på hodet til Christoffer Lars Simensen.
- Jeg ser tidlig at "Jos" kommer til å slå innlegget. Vi har snakket om det før. Han slår et godt innlegg og jeg header ballen opp i krysset, forklarer målscoreren selv.

Tomålscorer

Syv minutter etter 2-1-målet kom Markus Norheim Cham inn for vertene, og han bidro sterkt til at Lyn fortsatte å skape målsjanser.
Andreomgangen lignet i det store og hele på førsteomgangen, men med ett mål opp var det nok flere i Lyn-leieren som var litt engstelige for at Ready skulle finne en ny utligning etter at Lyn brant sine sjanser. Derfor gjorde det nok ekstra godt da Christoffer Lars Simensen dukket opp i 16-meteren og klinket ballen i nettet for andre gang etter 74 minutter og sendte de rød, hvite og blå to mål foran.
- Jeg tenkte egentlig jeg skulle sentre, men det var ingen som gikk på meg så da tenkte jeg at jeg prøver selv og det gikk jo bra, sier Simensen.
- Jeg synes ikke vi spiller noen god førsteomgang. Vi har ballen masse, men vi klarer ikke fylle på i boks og skape nok sjanser. I andreomgang klarer vi det bedre og scorer to mål, legger han til.

Dramatisk avslutning

Med tomålsledelse virket hjemmelaget å ha god kontroll igjen, men Lyn har ikke hatt for vane å gjøre ting enkelt og greit denne sesongen. Og med ti minutter fikk hjemmelaget og Amadou Koulibaly Conde en kraftig påminnelse om hvor viktig det er å ikke miste konsentrasjonen. Conde sendte ballen tilbake mot egen keeper og så ikke Thorvald Storm Nergaard som luktet pasningen, og det var kun med nød og neppe Sofus Rasmussen var først på ballen. Men påminnelsen så ikke ut til å skremme Lyn-spillerne tilstrekkelig, for fem minutter før full tid fikk Readys innbytter Zie David Yacouba Coulibaly stå ganske upressa og benyttet anledningen til å dunke kula i nettet fra distanse. Det satte fyr på gjestene som begynte å slå lange baller og klarte også å sette press på Lyn. Målscorer Coulibaly fikk ballen i god posisjon litt til høyre for Rasmussen, men Amadou Koulibaly Conde rettet om en del av inntrykket etter feilpasningen ved å blokkere forsøket mesterlig. Også en annen innbytter, Philippe Nziza fikk en god mulighet like før slutt, men headingen gikk over mål og dermed kunne Lyn slippe jubelen løs.
- Vi er vant til det. Kampene med oss lever helt inn. Det har vært sånn i 90 prosent av kampene vi har spilt i år, men vi klarer som regel å dra det i land, smiler en sliten og lettet Pettersen.
- Gjorde dere det unødvendig spennende?
- Vi skaper godt med sjanser, men det var tre poeng som var det viktigste i dag så jeg er fornøyd.

Tror på opprykk

Med seieren tar Lyn nok et steg mot 2. divisjon. Oslo-klubben har nå seks poeng ned til Eidsvold som ligger på 2. plass.
- Jeg har hatt følelsen av at vi skal klare det helt fra starten. Vi har hatt samtaler om hvordan vi skal lykkes og jeg tror vi klarer det nå, sier matchvinner Christoffer Lars Simensen som legger til at det ikke blir en lett avsluting på sesongen.
- Vi har tøffe lag igjen. Vi må være med helt inn.
Også Klaus Pettersen ser at mye taler for Lyn-jubel.
- Tabellen lyver ikke. Den viser hvilket lag som har vært best til nå i sesongen. Eidsvold har kommet i det siste, men de sviktet i starten, forteller han.
Han mener likevel Eidsvold blir den farligste i kappløpet om førsteplassen, til tross for at Stabæk 2 bare er ett poeng bak med en kamp mindre spilt.
- Jeg tror Eidsvold blir de tøffeste. Det er ekstremt spennende tider som venter, sier han.

3. divisjon, avdeling 2 søndag:

Lyn-Ready 3-2 (1-1)
Bislett Stadion
Dommer: Anders Bodding.
Assistentdommere: Mats Raastad og Eivind Heggelund.
Mål: 1-0 Anwar D'Vas Pellegrino (18), 1-1 Thorvald Storm Nergaard (37), 2-1 Christoffer Lars Simensen (51), 3-1 Christoffer Lars Simensen (74), 3-2 Zie David Yacouba Coulibaly (85).
Gult kort: Thorvald Storm Nergaard, Ready.
Lyn: Sofus Rasmussen - Benjamin Nessjø Nyheim, Anders Borovski Lübeck, Amadou Koulibaly Conde, Johannes Fylkesnes Johannessen - Rune Reidar Isaksen (Markus Norheim Cham, 58), Fadel Karbon (Felix Boe-Tangen, 58), Eivind Fallås Dahl (Mats Ingebrigtsen, 78), Oskar Martinus Hansen - Anwar D'Vas Pellegrino (Bjarte Hovland, 82), Christoffer Lars Simensen.
Ready: Ulrik Solberg Rygg - Jonas Brandsæter Kongelf (Zie David Yacouba Coulibaly, 66), Henrik Solvoll Navarsete, Daniel Støer Hagen (Sebastian Graf Stenberg, 80), Runar Flugheim Heggestad - Jonas Ahsan Edvardsen (Jostein Aschjem, 21), Nicolas Fernando Falck Pena (Philippe Nziza, 54), Andreas Hjelle Råket, Matias Belli Moldskred - Oskar Angell-Hansen (Magnus Østberg, 71), Thorvald Storm Nergaard.