Kjelsås reddet ett poeng

(Kjelsås - Grorud 2-2). Walid Chafouk Idrissi sørget for poengdeling da Kjelsås hentet opp Groruds tomålssledelse.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Det ble akkurat så tett og intenst som man kunne håpe på da Kjelsås og Grorud møttes på Grefsen Stadion lørdag kveld.
- Kan jeg puste ut nå?, sa Kjelsås-trener Eivind Kampen etter kampslutt til Dagsavisen.
Og det kunne han, for Kjelsås så lenge ut til å tape kampen mot naboene fra Oslos tak, men to minutter før full tid sørget Walid Chafouk Idrissi for at det ble poengdeling.

Grorud best i gang

Men det var Grorud som åpnet kampen best, og etter 25 minutter sørget Fisnik Kastrati for 1-0, og fem minutter senere økte Preben Mankowitz til 2-0 for gjestene. Men det var likevel en tett og jevnspilt kamp mellom de to Oslo-klubbene og ni minutter etter Mankowitz scoring sørget Martin Fasting for en meget viktig redusering og dermed gikk lagene til pause med 1-2.

Grorud virket mye slappere i andreomgang og slapp Kjelsås inn i kampen, men vertene slet med å finne åpningen som skulle gi dem utligningen. Det skulle ta hele 88 minutter før Walid Idrissi klarte å overliste Kamil Olztynski og sørge for poengdeling på Grefsen stadion.
Det synes Eivind Kampen var rettferdig.
- Vi kjemper og fortjener minst uavgjort etter denne kampen, sier han etter at Kjelsås var det laget som også presset hardest i minuttene etter utligninga.
- Det virker som vi blir litt slitene i hodet og konsentrasjonen svikter litt mot slutten, sier Richard Pedersen.

Ikke helt fornøyd

Til tross for at Grorud er et lag som kjemper i toppen og Kjelsås var spådd en kamp om å holde seg i divisjonen var ikke Eivind Kampen helt fornøyd, selv om de reddet ett poeng på tampen.
- Vi er aldri fprnøyd når vi ikke tar tre poeng hjemme, var Kampens klare beskjed.
Stemningen i Grorud-leieren var heller ikke på topp etter at tre poeng gikk føyken like før slutt.
- Det er kjedelig at vi ikke får med oss alle poengene, selv om Kjelsås kjører ganske bra mot slutten av andre omgang. Men vi burde ha gått opp til 3-1 tidlig i kampen og avgjort det, sier Pedersen.

Med ett poeng har Grorud nå 27 poeng. Åtte bak Ham-Kam på toppen av tabellen, mens Kjelsås ligger på en åttendeplass med 22 poeng.

Kjelsås - Grorud 2-2 (1-2)
Grefsen stadion: 164 tilskuere.
Dommer: Andre Knudsen Arnholt.
Assistentdommere: Kim Minh Nguyen og Samir Taghizadeh.

Mål:
0-1 Fisnik Kastrati (25), 0-2 Preben Mankowitz (30), 1-2 Martin Fasting (39), 2-2 Walid Chafouk Idrissi (88).
Gule kort: Faisal Dahit, Martin Høyland, Glen André Evensen Harviken, Andre Emilio Jørgensen Garcia, Grorud.

Lag:
Kjelsås: Erik Sleipnes Sivertsen - Glenn Mjelde Håberg, Lars Brotangen, Mithilan Ahilan (Andreas Dyve, 85) , Sigurd Tinius Tveter Martinussen - Martin Fasting (Håkon Snorressønn Wæhler, 76), Nicholas Grøndalen Kristiansen, Jesper Solli - Jens Bonde Aslaksrud (Viktor Mendonca Wikheim, 58), Magnus Aasarød, Walid Chafouk Idrissi.
Grorud: Kamil Olsztynski - Faisal Dahir, Kevin Mankowitz (Faysal Mohamed Ahmed, 46), Martin Høyland, Morten-Andre Slorby- Andre Emilio Jørgensen Garcia, Glenn André Evensen Harviken, Mohammed Mahnin (Vetle Skåttun), Sander Birkeland - Fisnik Kastrati (Zirak Ahmed, 67), Preben Mankowitz.