KFUM og Grorud utlignet hverandre

(KFUM Oslo - Grorud 2-2). Var det avtalt spill? Neida, det så bare ut som disse to lagene hadde avtalt å dominere hver sine perioder av en kamp som inneholdt seksten målsjanser, åtte til hver. Da er uavgjort helt greit.

Bilde 1 av 4

KFUM ARENA (Dagsavisen) : Men det er ikke Groruds siste målscorer, Mesut Can, helt enig i.

- Nei, denne kampen skulle vi avgjort i den sterke perioden vår rett etter pause. Dessuten skulle jeg scoret da jeg kom alene med keeper i første omgang, sier Mesut Can til Dagsavisen, noen få minutter etter at han har berget uavgjort for Grorud to minutter før full tid.

Da Andre Emilio Jørgensen Garcia ble felt på kanten innenfor 16-meteren var det en korrekt avgjørelse å dømme straffe.

Mesut Can satte ballen hardt i mål og etter utligningen var det Grorud som hadde den sterkeste spurten. Men flere mål ble det ikke.

Dermed åpnet og avsluttet Grorud kampen best, mens KFUM i lange perioder dominerte kampen på klassisk vis. Det gikk nærmest i kvarter lange perioder der det ene laget var totalt dominerende. Og i alle disse periodene ble det skapt målsjanser på begge sider. Begge lag har tekniske spillere som kan avgjøre en slik kamp på egenhånd.

Nye spillere

Begge lag har hentet inn nye spillere i sommer og en den ene av dem skapte kampens første mål. Simen Vedvik er kommet til KFUM fra konkurstruede Follo og han fosset ned på vestrekanten etter 20 minutter og la perfekt tilbake til Stian Sortevik, som styrte inn KFUM i ledelsen.

- Jeg er veldig fornøyd med Vedviks debut for oss, sier KFUM-trener Jørgen Isnes.

Stian Sortevik var den dominerende spilleren før pause og kunne headet KFUM i ledelsen tidlig i kampen.

På den andre siden kom Mesut Can plusetlig alene med keeper, men KFUMs bakerste mann, Orhan Simsek, møtte han akkurat i tide.

- Jeg var sikker på at keeper skulle gå ned og skulle bare chippe ballen over ham, sier Mesut Can til Dagsavisen.

KFUM hadde ballen mest i den siste perioden før pause, blant annet hadde Adnan Haidar en stor sjanse, men kom akkurat for sent etter Sorteviks flotte forarbeid.

Stor Grorud-dominans

Men dette KFUM-overtaket forsvant fra avspark etter pause. Det første kvarteret var Grorud totalt dominerende. Og utligningen satt allerede i omgangens andre minutt.

Et elegant angrep med mange entouch-pasninger ble avsluttet på hel volley med venstrebeinet fra Fisnik Kastrati fra tolv meters hold.

Sjanser ble tadet opp og særlig Kevin Mankowitz hadde to gode skuddforsøk som utfordret KFUM-keeperens rekkevidde. Men Simsek hang med.

KFUM kunne avgjort

Og da KFUM overlevde denne perioden, var det plutselig deres tur til å overta regien. Da var de tilbake til den ballbesittende stilen der hele banebredden ble brukt. Og det ble sjanser ut av det. Mest spesielt etter en corner etter en times spill der Groruds Martin Høyland reddet på streken to ganger på rad. Og Robin Rasch fikk tid til å sikte, men kanonskuddet gikk centimetre utenfor.

Først åtte minutter før slutt kom scoringen da veteranen Christoffer Dahl fant en åpning i hjørnet og sendte et sart skudd dit. Der og da så KFUM ut som vinneren. Ikke minst da nevnte nykommer Simen Vedvik dundret ballen i tverrliggeren like etterpå. Grorud hadde knapt vært over midtstreken etter at de var helt dominerende det første kvarteret.

Men da de endelig kom fikk de altså flrst en stor sjanse ved Mohammed Mahnin før straffesituasjonen oppsto. Og derfra og inn var det Grorud som spurtet best.

Må vinne mer

- Dette var to gode strúkturerte lag lag som kjente motstanderens styrker. Da ble det en slik kamp. Men vi ble presset skikkelig av Grorud fra starten av annen omgang da de skiftet formasjon. Det var vi forberedt på, men klarte ikke helt å løse det. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å snu Groruds sterke periode og greier å dominere kampen igjen, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Men etter at også han har vurdert antall sjanser, tror han uavgjort var helt greit.

Like greit var det ikke for tabellsituasjonen for KFUM føler seg fortsatt ikke på trygg grunn i en serie der alle kan slå alle. De ligger seks poeng foran Vålerenga2 på første nedrykksplass.

Grorud på sin side mistet to poeng i opprykkskampen der Hamkam ser ut til å fosse i fra.

PS. Groruds Benjamin Blinderen Gleditsch kunne ikke spille fordi han ble skadet da han kom inn som innbytter for Vålerenga mot Manchester United forrige helg. Gleditsch har trent med VIF i sommer, men er fortsatt Grorud-spiller. Laget har hente Riki Alba tilbake fra Asker, han kom som innbytter i 2. omgang. Det samme gjorde Sander Birkeland, ny fra Finnsnes.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

KFUM Oslo - Grorud 2-2 (1-0)

KFUM Arena: 271 tilskuere.

Mål: 1-0 Stian Sortevik (23), 1-1 Fisnik Kastrati (47), 2-1 Christoffer Dahl (84), 2-2 Mesut Can (straffe 88).

Dommer: Marius Lien, Otra.

Gule kort: Glenn Andre Harviken og Andre Emilio Jørgensen Garcia, Grorud.

KFUM: Orhan Simsek - Marius Brevig, Johannes Grødtlien, Jørgen Hammer, Dodou Gaye - Adnan Haidar (Christoffer Kringberg 89), Robin Rasch (Kristoffer Hagen 70), Stian Sortevik, Christoffer Dahl, Simen Vedvik - Emil Ekblom (Cato Valøy 65).

Grorud: Kamil Olsztynski - Glenn Harviken (Sander Birkeland 77), Morten-Andre Slorby, Martin Høyland, Andre Emilio Jørgensen Garcia - Kevin Mankowitz, Mohammed Mahnin, Faysal Ahmed (Faisal Dahir 46), Zirak Ahmed (Riki Alba 65) - Fisnik Kastrati, Mesut Can.

Øvrige resultater i avdelingen:

Alta - Bærum 1-1, Asker - Raufoss 3-0, Brumunddal - Hamkam 0-2, Nybergsund/Trysil - Follo 2-1, Finnsnes - Kjelsås 1-1.

Spilles tirsdag: Vålerenga 2 - Skeid.