Ingen Lyn-hjelp fra VIF, Ullern holdt unna

(Ullern – Vålerenga2 1-0). Ullern feiret lørdagens hjemmeseier og anser seg som klare for 2. divisjon også neste år. – Ja, dette er i boks nå, sier kaptein Martin Christiansen.

Bilde 1 av 2

ULLERN KUNSTGRESS: Da kampen gikk inn i det åttende tilleggsminuttet reiste publikum seg og lurte på om dommeren hadde mistet klokka. Det hadde han ikke, og da Anders Hauglund omsider blåste av,  jublet Ullern slik som et lag skal gjøre når man har reddet seg fra nedrykk. Bare usannsynlig teori kan ødelegge for Ullern nå. De har 17 mål å gå på i forhold til Lyn foran siste runde. Og i siste runde skal de være med på feiringen av KFUM, som lørdag sikret opprykket til 1. divisjon.

Vi måtte vinne denne kampen, og det bar hele kamper preg av. Det så sikkert ikke vakkert ut, men her handlet det bare om å krige hjem seieren, sier Christiansen til Dagsavisen.

Juniorlag

Vålerenga stilte som ventet med rent juniorlag, ingen fra A-stallen (unntatt Markus Nakkim) var med i troppen til kampen mot  Ullern. Vålerenga prøvde, men skapte altfor lite mot et kompakt Ullernlag.

Og kapteinen har rett, kampen var ikke av typen du leter etter for å få sett om igjen.

Kampens forløsende Ullern-scoring kom etter en times spill da spissen Øyvind Mæland kriget inn seiersgoalen. Veteranen ga beskjed før sesongen at han ikke hadde tid til å være med stort, og har spilt mest for B-laget. Men i årets viktigste kamp jobbet han inn seiersgoalen etter et langt innkast.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Nær straffe

Fem minutter før slutt var han så sliten at han nesten måtte slepes av banen. Og da tilleggstiden drøyde og drøyde, ble det uro på Ullernbanen. Vålerenga var nær et straffespark to minutter før slutt….

Ullern kan bare tas igjen av Lyn, som vant sin kamp 4-3 lørdag. Slår de Holmen i siste, og Ullern taper for KFUM, ender Ullern og Lyn likt. Men Ullern har 17 scoringer å gå på.

Nå kan både vi og KFUM spille med lave skuldre i siste kamp og det kan slå begge veier, sier Ullern-kapteinen, hundre prosent lettet etter at dramaet i høstsola på Ullern kunstgress var over.

Vålerenga var skuffet over at de skapte så lite. Største sjansen hadde Tega George da han avsluttet et flott angrep med knallhardt skudd over midtveis i 2. omgang. Etter pause skapte VIF bare en eneste målsjanse.

VIFs mål foran siste serierunde er å bli beste annetlag i 2. divisjon totalt. Foran siste runde ligger de likt med Stabæk2. Vålerenga avslutter hjemme mot Kjelsås.