Grorud dominerte, men måtte til slutt redde ett poeng

(Grorud - Alta 2-2). - Vi er for dårlige i begge 16-meterene, sier Grorud-trener Rolf Teigen etter at laget hans nok en gang måtte redde poeng i en kamp de var best.

Bilde 1 av 4

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Det skulle bli nok en frustrerende kveld for Grorud som har fått litt dårlig betalt i flere kamper så langt denne sesongen. Mot Alta skapte de gule og blå nok en gang flest sjanser, eide banespillet, men slapp til finnmarkingene for lett og gjorde det tilsvarende vanskelig for seg selv.

- Vi spiller fabelaktig til tider og skaper haugevis av sjanser. Vi holder et veldig høyt nivå i banespillet vårt, men vi må få opp kvaliteten foran målene, sier en mellomfornøyd Teigen til Dagsavisen etter kampslutt.

Grorud gikk på en stygg blemme og tapte 0-4 borte mot Bærum i forrige runde. Alle målene kom før pause og Grorud virket interesserte i å unngå det lørdag og tok kommandoen fra start. Fitim Kastrati fikk en mulighet tidlig, men en litt dårlig berøring førte til at Altas keeper, Daniel Rojas kunne ruse ut og sette inn en takling. Hjemmepublikumet mente taklingen var i overkant voldsom, men dommeren lot det passere.

- Vi tar kommandoen med en gang og periodevis er vi veldig bra, sier Groruds Martin Høyland.

Tung avslutning på omgangen

Grorud trillet ball og lette etter hullene i et kompakt og kynisk Alta-forsvar, og etter en drøy halvtime klarte hjemmelaget omsider å tråkle seg igjennom. Mesut Can ble spilt fri skrått ute til høyre og spissen forsøkte seg på en lobb. Noe som skulle vise seg å ikke være det lureste da Rojas ble stående.
Tre minutter før pause skulle det første ordentlige skremmeskuddet fra Alta komme. Etter et innlegg fra Runar Overvik på høyre havnet ballen hos Faisal Dahir som vartet opp med en totalt mislykket klarering. Ballen satte kurs mot Kamil Olztynski som med et nødskrik fikk fingertuppene på kula før Dahir fikk klarert ballen, denne gangen skikkelig.

- De siste fem minuttene av førsteomgang er vi ikke gode, innrømmer Teigen.

Og det skulle også resultere i at hjemmelaget måtte gå til pause ett mål bak. For i omgangens siste hodestøt på ballen sendte Øyvind Veseth Olsen Alta i føringen etter et hjørnespark Grorud aldri klarte å klarere.

Grorud skjøt fart ut av startblokkene også i andreomgang og 12 minutter ut kom den forløsende utligningen. Mesut Can hamret kula inn foran mål fra venstre og på bakerste lurte Fisnik Kastrati som bredsida ballen opp i nettaket. Glimrende. Med masse tid igjen på klokka fortsatte Grorud å angripe, men kun 11 minutter etter utligningen skulle Vegard Braaten gjøre veien like lang for vertene nok en gang. Igjen slet Grorud med å få klarert ballen og til slutt fikk storscoreren Vegard Braaten tak i ballen ute på venstre og limte kula på innsiden av Kamil Olztynski.

- Forsvarsspillet og keeperspillet er for dårlig i dag dessverre, sier Rolf Teigen som like før 1-2 hadde byttet ut kapteinen og midtstopperkjempen Morten-Andre Slorby. Det skyldtes imidlertid andre ting enn prestasjonen.

- Han er ikke helt frisk og følte seg ikke bra. Det var kun derfor, sier Teigen om byttet.

Jaget utligning og seier

Grorud måtte på ny ha to scoringer for å sikre tre-poengeren de ønsket seg. Og etter 1-2 handlet det meste om Grorud. Men det ble til tider litt for omstendelig og Alta hadde ti mann bak ballen stort sett hele tiden. Klareringene var trygge og kraftfulle, og Grorud så ut til å ha kjørt seg fast. Men med ti minutter igjen minnet kampen mer om five-a-side og Alta ble presset og stående inne i egen 16-meter. Faisal Dahir kom  gang på gang ute på Groruds høyreside og med fem minutter igjen var det en av hans mange harde innlegg som skulle gi uttelling. Benjamin Blinderen Gleditsch satset voldsomt på bakerste og fikk seg et ublidt møte med stolpen. Men innsatsen førte til at kula til slutt havnet hos Fitim Kastrati på 9-10 meter og da var utligningen et faktum. De gule fortsatte å kjøre knallhardt etter utligningen og på overtid fikk Martin Høyland en gedigen sjanse til å sørge for at alle poengene ble værende igjen i Oslo. Etter en retur fikk han ballen på 11-meter i hodehøyde, med Rojas liggende på gresset hadde Høyland hele målet å heade på. Men kula kom litt for brått og forsøket gikk over det tomme buret.

- Den kommer veldig fort. Jeg forsøker å bremse og utligne farta til ballen. Den er veldig stor, sa Høyland som trengte noen minutter ekstra på benken etter kampslutt for å fordøye det hele.

Dermed ble det "kun" ett poeng i en kamp Grorud fort kunne tapt, men burde ha vunnet.

- Ja, det er litt blanda. Jeg føler vi skaper nok til å vinne, samtidig ligger vi under med lite tid igjen. Jeg føler de målene vi slipper inn er unødvendige, sier Martin Høyland.

Også Rolt Teigen var fornøyd med det laget leverte, men bedyrer likevel at kvaliteten må opp dersom Grorud ønsker å bli et topplag og rykke opp.

- Vi er svært vanskelige å stoppe når vi er på vårt beste. Alta er et meget bra forsvarslag og kommer ikke til å slippe til så mange sjanser mot noen andre lag i divisjonen. Vi må øve mer, få opp kvaliteten foran vårt eget og motstanderen mål om vi ønsker å være med helt i toppen og rykke opp, sier han.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Grorud-Alta 2-2 (0-1)
Grorud Kunstgress: 126 tilskuere.
Dommer: Ole Alexander Ekeli Valen

Mål: 0-1 Øyvind Veseth Olsen (45), 1-1 Fisnik Kastrati (57), 1-2 Vegard Braaten (69), 2-2 Fitim Kastrati (85).

Gule kort: Mats Frede Hansen (20), Runar Overvik (43), Vegard Braaten (47), Christian Reginiussen (53), Øyvind Veseth Olsen (72), Alta.

Groruds lag: Kamil Olsztynski - Morten-Andre Slorby (Jon Ole Reinhardsen, 61), Faisal Dahir, Benjamin Blinderen Gleditsch, Martin Høyland - Kevin Mankowitz (Henning Bunæs, 86), Mohammed Mahnin, Preben Mankowitz (Zirak Ahmed, 70) - Mesut Can, Fisnik Kastrati, Fitim Kastrati.

Alta: Daniel Mederos Rojas - Håvard Mannsverk, Øyvind Veseth Olsen, Mats Frede Hansen, Thomas Båtnes Braaten - Magnus Killingberg Nikolaisen (Eirik Lund Holm, 83), Makhtar Thioune, Felix Adrian Jacobsen, Runar Overvik, Christian Reginiussen - Vegard Båtnes Braaten.

Øvrige resultater i avdelingen lørdag: Kjelsås - Bærum 2-1, Hamkam - Follo 3-0, Brumunddal - Vålerenga 2. lag 2-1.