Fullt Jordal-trøkk da Vålerenga slo tilbake

(Vålerenga - Lørenskog 3-2, 1-1 i kamper). Sterk VIF-seier da laget slo tilbake i andre semifinale onsdag kveld. Nesten fullt amfi og stemning nesten som i «gamle dager». Over 8.000 tilskuere så de to semifinalene i ishockey denne kvelden.

Av Per Erik Moen

JORDAL AMFI (Dagsavisen): I forkant gikk VIF ut og ba Klanen om bedre trøkk på tribunene. Laget fikk mer og mer respons utover i kampen, og fra Magnus Fischer slo inn seiersmålet fem minutter før slutt og inn, var det god stemning på et godt besøkt Jordal Amfi (3.253 tilskuere).

– Det er spesielt å slå Lørenskog, som på mange måter har utviklet seg til å bli vår erkerival. Vi holder oss bra til gameplanen i 1. og i 3. periode, men var langt under pari i midtperioden. Lørenskog kunne avgjort kampen da, men den sjansen tok de ikke, sa trener Espen Knutsen til Dagsavisen rett etter kampslutt.

VIF trengte tid i alle tre periodene. Robin Dahlstrøm sendte romerikingene i ledelsen etter 4.48 minutters spill. Filip Gunnarsson satt utvist.

Mathias Trygg og VIF utliknet da også de spilte i overtall, og stemningen steg betraktelig da Anders Hilt Jørgensen sendte VIF i ledelsen fire minutter før første pause. 2-1.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Slett midtperiode

– Vi klarer å gjennomføre vår defensive plan, som kort og godt går ut på å ikke la Lørenskog komme i overtall inn i vår sone. En bra periode av oss, sier «Shampo» videre.

Så kom den omtale midtperioden da VIF ikke gjennomførte gameplanen, men Lørenskog nøyde seg med èn scoring, etter å ha vunnet skuddstatistikken 11-6.

– Jeg vet ikke hvorfor, men vi hang ikke helt sammen i denne perioden, og vi får bare glede oss over at det sto 2-2 før siste periode, fortsetter «Shampo».

Sisteperioden bar mer og mer preg av to lag som var mer opptatt av å ikke slippe inn bakover, enn å våge mer for å sette den avgjørende offensivt. Mye tut og kjør, uten den helt store gjennomføringskraften.

Nydelig, Fischer

Så, fem minutter før slutt, kommer avgjørelsen. Ved Magnus Fischer. Kaptein Brede Csizsar hadde fyrt av et slagskudd fra blålinja, returen fra Lørenskogkeeperen plukket Fischer opp. Han dro pucken med seg litt utover fra mål, akkurat langt nok til at han så åpningen i motsatt hjørne. Med backhand vippet han pucken elegant inn.

Nydelig, Magnus Fischer.

Derfra og inn bar hjemmepublikummet VIF spillerne fram ved å skru opp stemningen et par hakk. VIF-spillerne ga alt, virkelig alt. Og til tross for stort trykk imot, holdt det hele veien inn.

1-1 i kamper, og tredje semifinale på Lørenskog fredag.

Stavanger Oilers slo tilbake mot Storhamar, og vant 2-1 på Hamar foran 5000 tilskuere. 1-1 i kamper også der.

– Med så mange skader Storhamar lider under, er jeg helt sikker på at Oilers tar seg til finalen. Vårt mål er selvsagt å være motstander der, avslutter VIF-trener Espen Knutsen.

PS. I en av pausene ble verdens beste slalåmkjører, Henrik Kristoffersen, hedret av Vålerenga med sin egen drakt. Kristoffersen kommer fra romerikskommunen Rælingen, men har offentlig gått ut med at han er en svoren VIF-tilhenger. En populær markering denne kvelden.

NM-sluttspillet ishockey onsdag, semifinaler 2. kamp (best av 7):

Vålerenga – Lørenskog 3-2 (2-1, 0-1, 1-0), sammenlagt 1-1

Jordal amfi: 3253 tilskuere.

1. periode: 0-1 (4.46) Robin Dahlstrøm (James Sixsmith), 1-1 (8.46) Mathias Trygg (Jonas Knutsen, Andreas Frisk), 2-1 (16.06) Anders Hilt Jørgensen (Rasmus Juell, Frisk).

2. periode: 2-2 (23.15) Olai Sveine Johannessen (Mats Frøshaug, Jeff Jakaitis).

3. periode: 3-2 (55.08) Magnus Fischer (Brede F. Csiszar, Knutsen).

Dommere: Per Gustav Solem, Astor og Stian Halm, Furuset. Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Lørenskog 6 x 2 min. og 1 x 10 min.

Storhamar – Stavanger 1-2 (0-0, 0-2, 1-0), sammenlagt 1-1

Hamar OL-amfi: 5068 tilskuere

2. periode: 0-1 (22.53) Dan Kissel (Tommy Kristiansen, Johannes Johannesen), 0-2 (36.49) Josh Soares (Andy Sertich, Johannesen).

3. periode: 1-2 (59.33) Mikael Zettergren (Hampus Gustafsson).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Robert Hallin, Jordal. Utvisninger: Storhamar 5 x 2 min., Stavanger 5 x 2 min.