Ett poeng var to for lite for KFUM

(Raufoss - KFUM Oslo 0-0). KFUM var spillemessig best, og fortjente å vinne, men det ble uavgjort i lagets 1.divisjons-debut. - Litt surt, vi hadde gode nok sjanser til å vinne, sier kaptein Stian Sortevik.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

NAMMO STADION (Dagsavisen): - Vi spiller en god kamp. Spesielt i 1. omgang. Men vi var ikke gode nok foran deres mål. Vi klarte ikke det viktigste, å score på sjansene, sa kaptein Stian Sortevik til Dagsavisen etter kampslutt på Raufoss søndag kveld.

Kanskje var Kåffagjengen noe preget av debut-nerver. Klubben er for første gang i historien oppe på dette nivået. For, bortsett fra et skudd fra Dennis Obeng etter åtte minutter, var det hjemmelaget som førte kampen det første drøye kvarteret.

Men etter at hjemmelagets Rocky Rexhep Lekaj (scoret 28 seriemål forrige sesong) muligens ble snytt for straffespark da han ble holdt i trøya inne i KFUMs straffefelt etter 17 minutter, var bortelaget til å kjenne igjen fra forrige sesongs 2. divisjonsspill.

Det er ensbetydende med ballebesittelse på motstanderens banehalvdel. Raufoss-spillerne ble løpende mer og mer imellom uten ball. KFUM hadde flere skudd, men samtlige var litt for svake.

SE snakkis: Refser toppklubbene

Gode muligheter

*27 minutter: Stian Sortevik får god tid, og mye rom, men skuddet fra 16 meter traff ikke innenfor rammeverket.

* Kun to minutter senere kom Kåffas store sjanse i denne førsteomgangen. Erik Lundanes Jonviks meget presise og harde frispark fra 20 meter hadde stø kurs mot keepers venstre kryss, men Ole Kristian Gjefle Lauvli foretok en fantomredning.

*30 minutter: På den påfølgende corneren var Christoffer Dahl svært nær med å nikke inn ledelse til gjestene, men et Raufoss-bein kom i veien i siste liten.

*38 minutter: Nyervervelsen Robin Rasch (fra Follo) får en trilleball 20 meter fra mål. Har masse rom og tid, men skuddet sendes halvannen meter til side for mål.

*45 minutter: Rett før pause, triller KFUM ball i kjent stil, lenger og lenger inn på Raufoss´ banehalvdel. Det ender med at Christoffer Dahl spiller til nyervervelsen Stian Pettersen (fra Kjelsås). Han fyrer av, retning nettmaskene, men et langt Raufoss-bein sender ballen til corner.

Kun minuttet senere er KFUMs kepper Lars Hirschfeld pent nede og får to fingre på ballen etter et meget godt skudd fra vertenes Anton Henningsson.

Raufoss rykket også opp i 1. divisjon etter forrige sesong, og selv om KFUM var best og skapte mest, var det en relativt jevnspilt førsteomgang på Vestre Toten.

Stor sjanse for Ek

I 2. omgang ble det færre sjanser. Stian Sortevik spilte Sindre Ek gjennom alene med keeper etter 55 minutter. Skuddet gikk i keepers kropp.

KFUM hadde mest ball i første halvdel av omgangen, så kom en sterk periode av hjemmelaget. Som muligens ble snytt for straffespark for andre gang i kampen, da Andreas Wrele gikk i bakken inne i KFUMs felt.

Kvarteret før slutt var midtstopper Ciise Aden Abshir oppe i Raufoss-feltet, fikk ballen på femmeteren, men klarte ikke å få ballen i mål han heller.

- Vår kanskje største sjanse, sier trener Ståle Andersen, til Dagsavisen.

Fornøyd Pettersen

De siste ti minuttene fikk Kåffa anledning til å trille mye ball igjen. Oslolaget trykket på, men 1175 iskalde tilskuere så kampen ende 0-0.

- Bra kamp av oss. Vi styrer i store deler spillet, skaper noen sjanser, men kanskje ikke nok. Eneste skår i gleden, er at vi ikke scoret og vant, sier trener Ståle Andersen.

Stian Pettersen, som kom fra Kjelsås i november, avsluttet:

- Vi var ikke gode nok foran mål, men jeg er fornøyd med at vi styrer kampen på Kåffa-vis. Selv er jeg fornøyd med innsatsen, særlig 1. omgangen, hvor jeg hadde noen bra raid på min høyreside.

Åsane fra Bergen kommer til Oslo og møter KFUM på Ekeberg kommende søndag.

1. divisjon fotball menn søndag, 1. runde:

Raufoss – KFUM Oslo 0-0

Nammo stadion, Raufoss: 1175 tilskuere.

Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad. Gult kort: Marcos Gondra Krug, Raufoss, Stian Pettersen, KFUM Oslo.

KFUMs lag: Lars Hirschfeld, Erlend Skaga, Ciise Aden Abshir, Jørgen Hammer, Erik Lundanes Jonvik, Robin Rasch, Christoffer Dahl,Stian Sortevik, Stian Pettersen, Dennis Obeng (Emil Ekblom fra 76. min.), Sindre Ek.

Øvrige kamper i seriestarten:

Fredrikstad – Levanger 2-3 (2-1)

4582 tilskuere

Mål: 0-1 Benjamin Stokke (12), 1-1 Sanel Kapidžić (31), 2-1 Ludvig Begby (36), 2-2 Bendik Bye (71), 2-3 Bye (89).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset. Gult kort: Rikard Nilsson, Adria Lopez og Vegard Voll, Levanger.

Jerv – Ranheim 2-1 (0-1)

852 tilskuere

Mål: 0-1 Robert Stene (31), 1-1 Tonny Brochmann (str. 56), 2-1 Kristoffer Tønnessen (90).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn. Gult kort: Dennis Antwi og Tonny Brochmann, Jerv, Robert Stene, Daniel Kvande og Kristoffer Lie Løkberg, Ranheim.

Åsane – Kongsvinger 3-0 (1-0)

519 tilskuere

Mål: 1-0 Joachim Soltvedt (7), 2-0 Espen Nystuen (selvmål 67), 3-0 Senai Hagos (83).

Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. Gult kort: Emile Noe Dadjo, Kongsvinger.

Hødd – Bryne 1-1 (0-0)

1772 tilskuere.

Mål: 1-0 Eirik Ulland Andersen (56), 1-1 Oddbjørn Skartun (59).

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg. Gult kort: Vegar Landro og Jonas Høidahl, Bryne.

Sandefjord – Strømmen 4-1 (2-1)

3278 tilskuere.

Mål: 1-0 Péter Kovács (2), 2-0 Erik Mjelde (5), 2-1 Olav Øby (26), 3-1 André Sødlund (77), 4-1 Kjell Rune Sellin (80).

Dommer: Bjørn Hansen, Kolbotn. Gult kort: Mathias Blårud og Aleksander Megalsvis Andreassen, Strømmen.

Ull/Kisa – Sandnes Ulf 1-1 (0-0)

712 tilskuere.

Mål: 1-0 Espen Standal (71), 1-1 Kent Håvard Eriksen (74).

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder. Gult kort: Truls Jørstad og Thomas Braaten, Ull/Kisa, Eirik Schulze, Sandnes Ulf.