Enda et VIF-lag som tapte

(Asker - Vålerenga 2.lag 2-0). Også i 2. divisjon kjemper Vålerenga for å overleve. Mandag kveld ble det nytt nederlag.

Med seriekamp for A-laget søndag og cupkamp onsdag, var det ikke rom for A-lagsspillere i troppen da Vålerengas rekrutter skulle ut i sin seriekamp mandag kveld. Med tre 16-åringer på banen var laget nærmest sjanseløse mot formsterke Asker.

Asker kjørte hele kampen, tok sin sjuende seier på rad (best av alle i 2. divisjon) og kjemper om kvalifiseringsplassen for opprykk. Laget ligger fire poeng bak Alta.

Før pause var det nærmest enveiskjøring på Føyka. Men det ble med Alagie Sanyangs scoring etter 13 minutter. Han avsluttet et flott angrep ved å sette ballen utagbart forbi VIF-keeper Kristoffer-August Klaesson.

Omgangen fortsatte med klar Asker-dominans, men tross store sjanser ledet de bare med ett mål til pause.

VIF hevet seg litt etter hvilen, men Asker produserte sjansene. To ganger ble ballen stoppet på målstreken.

Men Asker måtte vente helt til 73 minutter var spilt før Demba Traore headet inn 2-0.

Etter dette tok Asker foten litt av gasspedalen og Vålerenga fikk etablert noe spill og dermed sjanser. Men det ble aldri prekært foran Asker-keeper Andreas Vedeler.

Mens Vålerenga i forrige kamp stilte med hele seks A-spillere i troppen, var det ingen denne gang. Heller ikke de som ikke kunne spille på Lerkendal. Vålerenga må prioritere onsdagens cup-semifinale mot Sarpsbirg 08.

Tabellsituasjonen endret seg lite for VIF ettersom alle de tre lagene bak dem på tabellen også tapte sine kamper denne helgen. Dermed er det forstatt tre poeng ned til Brumunddal på første nedrykksplass. Nettopp Brumunddal kommer til Vålerenga kultur- og idrettspark om en uke. Det blir en nøkkelkamp i nedrykksstriden.

Vålerenga har nå tre tap og en uavgjort på sine fire siste kamper.