Verden

Anti-Trump-logo sprer seg i sosiale medier

– Når noe virkelig gjør meg forbanna, blir jeg litt ekstra inspirert, sier kunstneren bak.

Logoen kan ved første øyekast minne om et hakekors, men består i realiteten av tallet «45» innfelt i et rødt stopp-skilt. Og tallet er ikke tilfeldig. Logoen ble laget kort tid etter at Donald Trump ble innsatt som USAs 45. president, og har gått viralt etter opptøyene  mellom høyrenasjonalister og motdemonstranter i Charlottesville tidligere i august.

President Trump er i etterkant blitt kritisert for at det tok ham to dager å fordømme de høyreradikale gruppene som demonstrerte i byen, og for å uttale at begge sider var skyld i volden som oppsto.

Les også: Trump forsvarte Charlottesville-uttalelser

Kunstneren bak, 27 år gamle Mike Mitchell, forklarer til Co.Design at han fikk ideen da han la merke til at tallet «45» i tjukk skrift lignet på nazistenes swastika-symbol.

– Jeg visste at jeg ville lage noe på 45, et tall han tydeligvis var stolt av ettersom han brukte det på sin dumme, røde USA-hatt, sier Mitchell.

– Når noe virkelig gjør meg forbanna, blir jeg litt ekstra inspirert, sier kunstneren.

For et par dager siden dukket logoen også opp under demonstrasjoner mot Trump foran Trump Tower i New York. Siden er den blitt delt av tusener på Twitter, Facebook og Instagram, skriver Politiken.

Les også: Suksess med slaveroman

Mitchell oppfordrer selv folk til å spre logoen.

– Det er fett å se en idé spre seg på den måten, sier Mitchell til websiden artnet.com.

– Heldigvis lever vi fremdeles i et land der det er ytringsfrihet, selv om krefter forsøker å fjerne den, tilføyer han.

Mer fra Dagsavisen