Navn i nyhetene

En ung Per Sandberg

Jonas Fuglevik Urstad (27) er sanger, danser og skuespiller og skal spille i Ingrid Bjørnov og Are Kalvøs nye musikal, «Halve kongeriket. Norsk politikk – The Musical», i tillegg til å ha rollen som Anthony i «Sweeney Todd», begge ved Det Norske Teatret.

Gratulerer med to så store roller! Hvordan har du klart å sikre deg disse?

– Det er egentlig mange tilfeldigheter som har spilt inn. En jeg har jobbet med tidligere, skal ha koreografien på «Halve Kongeriket». De trengte en mann, og jeg ble spurt om å komme på audition. Det skulle skje dagen etter. Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle vise dem, for jeg fikk bestemme helt selv. Det endte med at jeg gjorde en parodi av en person som de som skulle bedømme meg tilfeldigvis kjente godt. I tillegg skulle jeg synge en sang, og da tok jeg den ene sangen som alltid gir meg roller, nemlig «Let me entertain you» av Robbie Williams. Jeg tuller ikke. Så fikk jeg jobben, som består av flere roller, blant annet som biskop Gunnar Stålsett, OnklP og en ung Per Sandberg. Jeg er den yngste i ensemblet, noe jeg passer på å påpeke ofte. He he.

Og Sweeney Todd?

– Like etter dette ringte Erik Ulfsby (teatersjef ved Det Norske Teatret, red.anm.) og lurte på om jeg kunne gjøre rollen som Anthony i Sweeney Todd i tillegg. Det er en av de største rollene. Jeg skal spille førsteelsker!

Hvordan blir det å skulle jobbe parallelt med to oppsetninger, som begge skal spilles denne høsten?

– Å ha flere ting å gjøre, gjør meg bare ekstra skjerpa. Jeg har gått mye inn og ut av karakterer tidligere, men aldri spilt i to forestillinger på samme tid. Men nå har jeg hatt hele sommeren på meg til å lære meg stoffet, så det skal gå bra. Det handler om å jobbe riktig, så man ikke står der som en tulling på scenen.

Hva slags livsstil krever det av deg? Blir det bare sitronvann og tidlig i seng?

– Man kan leve ganske normalt. Men det er klart at det er krevende å jobbe parallelt sånn som dette. Man skal i hvert fall passe seg for festing. Det er uaktuelt å komme sliten på jobb.

Hva syns du om å måtte spille på nynorsk?

– Det er noe jeg ikke har gjort før, så det blir spennende å ta fatt på.

Håper du på fast ansettelse ved Det Norske Teatret?

– Først må jeg vise hva jeg er god for. Så nå har jeg hovedfokus på å gjøre den jobben jeg har fått bra nok. En eventuell fast ansettelse ligger nok en del lenger fram i tid.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Naiv. Super.» av Erlend Loe. Vi måtte lese den på skolen.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å jobbe.

Hvem var din barndomshelt?

– David Beckham.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg kanskje er litt for impulsiv noen ganger.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Tar en ekstra lompe rundt pølsa i brød.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Mot pelsdyroppdrett og all urett som gjøres mot dyr.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Tina Turner. Vi skulle sunget «Simply the best» sammen – av full hals.

Mer fra Dagsavisen